Nieuwsbrief Nahima Lanjri    
   23 september 2011 

Onderhandelen loont !
Al enkele stappen vooruit in het immigratiebeleid
Strenger om naar België te komen
CD&V blaast 10 kaarsjes uit
Strengere controle voor bewijs van goed gedrag en zeden
Kanker maakt arm
Nog een project dat je steun verdient: MS Corps vzw
Samen streven naar een Europese sociale zekerheid
Een ode aan onze helden
Geboorteverlof nu ook voor mee-ouders
Nieuwe papa's zijn beschermd tijdens vaderschapsverlof
Nahima in beeld

Onderhandelen loont !

 

wouter bekeWe hebben de voorbije maanden consequent gezegd: eerst een oplossing voor BHV, dan ontstaat er ruimte voor de rest. Die eerste, belangrijke stap is nu gezet.  Al jaren wordt de Belgische politiek geblokkeerd door BHV.  

 

Met dit akkoord ligt er eindelijk een oplossing op de tafel. Een oplossing die bovendien zeer nauw aansluit bij de voorstellen die onze voorzitter Wouter Beke, tijdens de lente zelf heeft uitgewerkt, in samenwerking met Bart De Wever en Elio Di Rupo.

 

lees meer 


Al enkele stappen vooruit in het immigratiebeleid  

 

De uitspraken van de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois kwamen hard aan. Niemand ontkend dat er problemen zijn op het vlak van asiel en migratie, noch dat er heel wat sociale fraude bestaat. Maar tussen dat en zeggen dat de politiek niets doet is er een hemelsbreed verschil.  

 

Verschillende van mijn wetsvoorstellen rond asiel en migratie werden het afgelopen jaar goedgekeurd. De resultaten gaan we de komende jaren ook kunnen zien. En op het vlak van fraudebestrijding kan onze staatssecretaris Carl Devlies mooie resultaten voorleggen. Vooral spreken over het einde van de democratie, zoals de pocureur-generaal deed, is bijzonder defaitistisch.

 

Dinsdag werd de procureur-generaal Liégeois en de advocaat-generaal Van den Bon uitgenodigd voor een hoorzitting in het parlement. Na een chaotische start werd het toch nog een boeiende uiteenzetting.

 

U kan hier mijn tussenkomst tijdens de commissie vinden en via de volgende linken het debat betreffende de mercuriale in de zevende dag en wakker op zondag (ATV)

zevende dag  


Strenger om naar België te komen

 

Mijn wetsvoorstel over de gezinshereniging is sinds gisteren ingegaan.

 

Als iemand zijn echtgenoot of partner wil doen overkomen naar ons land, gelden nu strengere voorwaarden: een deftige woonst, een eigen inkomen zodat men niet moet terugvallen op het OCMW, strengere controle op misbruiken en schijnhuwelijken en schijnsamenwoonst en beperking van de gezinshereniging tot het kerngezin.  

 

Ouders en grootouders kunnen dus niet zomaar overkomen.

 

 lees meer 


CD&V blaast 10 kaarsjes uit

10 jaar cd&vDe tijd kan snel gaan. De CD&V, die ik samen met Stefaan De Clerck in Kortrijk boven de doopvont heb gehouden, is 10 jaar geworden.

 

lees meer  

filmpjes 10 jaar CD&V  

 

 

 


Strengere controle voor bewijs van goed gedrag en zeden

 

Speelpleinbegeleider worden en bij de politie toch gekend zijn voor zware feiten zoals geweld, aanzetten tot prostitutie, wapenbezit.. Het kan spijtig genoeg doordat het befaamde formulier van goed gedrag en zeden geen informatie mag gebruiken uit de politiedatabanken.  

 

Met mijn wetsvoorstel dat ik recent heb ingediend wordt dit euvel opgelost.

 

lees meer 


Kanker maakt arm !

 

De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) vroeg Tom Dehaene en mij om de campagne "kanker maakt arm" te steunen.  

 

Dat wil ik ook graag doen. Twee jaar geleden verloor ik mijn mama en dit jaar helaas een zeer goede vriend na een dappere strijd tegen kanker. Vele duizenden voeren vandaag, zoals mama en Martin, een vaak ongelijke strijd tegen deze ziekte waarbij niet enkel hun lichaam maar ook hun financiële situatie wordt aangetast. Ik sta dan ook volledig achter de voorstellen van het VLK voor een samenlevingen waar niemand uit de boot valt, waar we het opnemen voor elkaar, ook voor kankerpatiënten.

 

 lees meer 

 


Nog een project dat je steun verdient: MS corps vzw

MS corps logoToen AdilFraihi te horen kreeg dat hij multiple sclerose had, stortte zijn wereld in maar bij de pakken blijven zitten is niet zijn ding.  Ik ben dan ook trots dat mensen zoals hij, het opnemen voor deze personen via activiteiten zoals een jaarlijks benefietconcert of een modeshow met heel wat grote namen in de Carré. Dat alle opbrengsten van deze activiteiten gaan naar wetenschappelijk onderzoek over Multiple Sclerose siert hem nog meer.

 

zie meer over MS Corps 

 


Samen streven naar een Europese sociale zekerheid
 
boekarest
Donderdag 1 en vrijdag 2 september heb ik samen met ACW-verbondsvoorzitter Marc Hense, ACW-verbondssecretaris Annemie Verhoeven en een sterke Belgische delegatie van het middenveld deelgenomen aan een seminarie over de versterking van de sociale zekerheid.   

 

lees meer 


Een ode aan onze helden 

 

borgerhoutse legendenIk was zowel gecharmeerd als verrast met de tentoonstelling van de Borgerhoutse wielerhelden in het Boelaarpark.  

 

Enerzijds was ik gecharmeerd door de passie voor de fiets van zowel de organisator Pol Sipido als onze nu kranige helden. Anderzijds enorm verrast met het grote aantal toppers met roots in Borgerhout.

  

 

wielerhelden3 

       

  lees meer  


Geboorteverlof nu ook voor mee-ouders

 

rainbowHet wetsvoorstel voor de uitbreiding van het vaderschapsverlof naar mee-ouders toe, dat Sonja Becq en ik samen hebben ingediend, is sinds 10 augustus van kracht.  

 

Dankzij deze regeling kunnen mee-ouders in de toekomst ook aanspraak maken op geboorteverlof dat vroeger enkel werd voorzien was voor de biologische vader.   

 

  lees meer 


Nieuwe papa's zijn beschermd tijdens vaderschapsverlof

 

Sinds 20 juli kan een werkgever iemand niet meer ontslaan als hij vaderschapsverlof neemt. Hierdoor ligt de bescherming van de vader op een even hoog niveau als de bescherming van de moeder tijdens haar moederschapsverlof.  

 

Met deze maatregel hoop ik vaders meer aan te zetten om gebruik te maken van hun vaderschapsverlof.  

 

  lees meer 

 


Nahima in beeld

 

Wielerhelden 

 

Enkele sfeerbeelden van de tentoonstelling "wielerhelden" in het Te Boelaerpark. Een tentoonstelling die echt de moeite was en hopelijk navolging zal verkrijgen. 

 

wielerhelden4 

wielerhelden5

wielerhelden6

wielerhelden7

De Reuskens zijn 300


De reuskens van Borgerhout bestaan 300 jaar en dat zullen we geweten hebben. Gedurende dit jubileumjaar zijn er vele activiteiten gepland voor jong en oud. De Reuzenstoet (filmpje) en de taptoe (filmpje) waren alvast al super en het jaar is nog maar amper begonnen.
taptoeborgerhout - taptoe

Samen met de buren aan het genieten van  de taptoe.

 

Een videoverslag van de reuzenstoet, gemaakt door Verrydt Pierre, kan je vinden via deze link

  

 

 

 

 

 

Conferentie in Boekarest met het ACW

 

boekarest 2 

 

 boerkarest - ACW

 


Ik ben parlementslid kunnen worden dankzij de steun en sympathie van velen van jullie. Daarom maak ik steeds graag tijd om mensen rond te leiden in het Federale Parlement. Indien je graag eens kennis zou maken met het parlement en wil genieten van een gratis rondleiding mag u mij steeds contacteren op de hieronder staande contactgegevens.

 

klas in parlement

 


Nahima Lanjri
Paleis der Natie
1008 Brussel 
Tel: 02/549 89 45

 

Heeft U nog vragen of opmerkingen? Bent u verhuisd of is uw e-mailadres veranderd? Stuur een e-mail of bel mij gerust.
Kent u nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!