Ny forskning fra Syddansk Universitet og Odense Børnekohorte viser, at to hormonforstyrrende stoffer i kroppen hos gravide kvinder øger risikoen for abort helt op til 16 gange.

 Der er ikke perfluorerede stoffer i vores produkter

De sidste par dage har medierne igen været fyldte af indslag og artikler omkring giftig emballage og risikoen for ophobning af hormonforstyrrende stoffer i mennesker og miljø.

Ny forskning fra Syddansk Universitet og Odense Børnekohorte viser nemlig, at to hormonforstyrrende stoffer i kroppen hos gravide kvinder øger risikoen for abort helt op til 16 gange.

 

Det kan du læse mere om her.

 

I forhold til de produkter, RR PRINT leverer til det skandinaviske marked, er der ingen grund til bekymring. Der er ingen perfluorerede kemikalier i vores produkter.

 

Perfluorerede stoffer bruges bl.a. i fødevareemballage, og kan med stor sandsynlighed smitte af på de indpakkede fødevarer. Perfluorerede stoffer mistænkes for at være hormonforstyrrende og have andre sundhedsskadelige effekter.

 

Kemikalier bruges i nogle typer af fødevareemballage af pap og papir for at undgå, at emballagen bliver snavset eller suger fedt eller vand - som for eksempel poser til mikrobølgepopcorn. Stofferne er meget overfladeaktive, skyr både fedt og vand og er meget modstandsdygtige.

 

Kemikalierne bliver også brugt i en række industrielle processer og produkter. Eksempelvis Goretex, Teflon, pizzabakker, chipsposer, bagepapir, engangsbestik, posen til microovns popcorn, imprægneringsmidler, neglelak, tandtråd, tæpper og forskellige rengøringsartikler. 

 

Der er ikke perfluorerede stoffer i vores produkter.

 

Har du brug for yderligere information er du meget velkommen til at kontakte mig.

 

Med venlig hilsen

 

RR PRINT A/S

 

Heidi Graff

Adm. direktør

 

44 52 24 66 eller 29 29 06 61 
RR PRINT A/S - perfect solutions for print and finishing