Ward Kennes

 
9 juli 2015

Beste lezer,

 

Zomerse dagen, bijna verlof en onze 4 kinderen allemaal geslaagd. En toch geen onbezorgd vakantiegevoel. De eurocrisis, de snel verslechterende toestand in Griekenland, de vluchtelingenstroom in de Middellandse Zee, de terreurdreiging, de wegsmeltende Chinese beurzen... baren mij zorgen. Maar aan de andere kant zijn er ook zaken die gelukkig stemmen zoals de vrijwillige inzet van talrijke jongeren op jeugdkampen, de redding van 244 Christenen uit het belegerde Alleppo of onze nakende 20e huwelijksverjaardag. Ik wens elkeen alvast een mooie zomertijd.

 

Ward

T-TIP

  

Het Europees Parlement heeft recent groen licht gegeven om voort te onderhandelen over het TTIP- verdrag (Transatlantic Trade and Investment Partnership). Ook voor Vlaanderen heeft dit vrijhandelsakkoord met de V.S. belangrijke gevolgen. De commissie Buitenland organiseerde hoorzittingen met verschillende experten. Bekijk de tussenkomst van Ward  

Het handels- en investeringsverdrag kan zorgen voor een heropleving van de Vlaamse uitvoer naar de V.S. Het mag voor CD&V evenwel niet leiden tot een verlaging van onze normen inzake sociale zekerheid, leefmilieu en consumentenbescherming.

Erkenning Palestina

De weg naar een duurzame vrede in IsraŽl/Palestina loopt via een tweestaten oplossing. Dat is in het belang van zowel IsraŽl als Palestina. Daarom diende Ward in het Vlaams Parlement mee een resolutie in, die pleit voor deze tweestaten oplossing.

 

Sedert de oprichting in 1948 van de staat IsraŽl beheerst deze regio in het Midden-Oosten de internationale politiek. Oorlogen en vredesinitiatieven wisselen elkaar al decennia af. Klik hier voor de tussenkomst van Ward Kennes  waarin hij zowel het recht op veiligheid van de Joodse staat als het recht van de Palestijnen op een leefbare staat benadrukte.

Juncker-fonds

   

Foto: vozpopli.com 

Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen, het zogenaamde "Juncker-fonds" is een garantiefonds waarmee Europa private investeringen wil stimuleren, om de economie aan te wakkeren. De Vlaamse regering wil daarbij prioritair op zes werven inzetten. In zijn tussenkomst benadrukte Ward dat we erover dienen te waken dat de Vlaamse KMO's voldoende toegang tot dit fonds krijgen. De Vlaamse Regering moet daarom zorgen voor laagdrempeligheid, toegankelijkheid en voldoende ondersteuning. 

Viering Dalai Lama

  

De Tibetaans gemeenschap nodigde Ward uit voor de viering van de 80ste verjaardag van de Dalai Lama. Ward, die eerder ook de 'I stand with Tibet' petitie ondertekende, mocht als ere-gast de verjaardagstaart aansnijden met de vertegenwoordiger van de Dalai Lama in BelgiŽ. "Met zijn boodschap van mededogen, respect voor de menselijke waardigheid en zijn geweldloze strijd tegen verdrukking is de Dalai Lama niet alleen de leider van de Tibetanen maar ook een spirituele gids van wereldformaat die we graag een gelukkige 80ste verjaardag wensen."

 

Mensenrechten in de kledingproductie

  

Het is een schande dat uitbuiting en dwangarbeid in de 21e eeuw nog op grote schaal voorkomen. Vooral de Bengaalse textielindustrie kwam de voorbije jaren regelmatig in het nieuws omdat normen betreffende arbeidsvoorwaarden en veiligheid zwaar geschonden worden. Twee jaar geleden kwam daarom het zogenaamde Bangladesh of "Schone Kleren" charter tot stand. Ward diende in dit kader mee een resolutie in die een betere naleving van de mensenrechten in de kledingindustrie vraagt. 

 
Foto: vice.com
Mensenhandel bestrijden

  

Tijdens de juni-zittingen van het Benelux-parlement bracht Ward verslag uit van de activiteiten in de werkgroep mensenhandel. Omdat de bestrijding van mensenhandel een permanente internationale samenwerking vereist, keurde het parlement een aanbeveling goed waarin o.m. wordt gepleit voor een versterkte samenwerking tussen de politie- en justitiediensten.

Erkenning buitenlandse diploma's
Nieuwe treinstellen voor de Kempen

 

Een delegatie van Kasterlee en Turnhout bezocht de centrale werkplaats NMBS. Ze kregen er de grondig vernieuwde treinstellen te zien. Die worden vanaf november ingezet tussen Brussel en de Kempen. De acties van reizigers en politici voor meer reizigerscomfort lonen!   

Inhuldiging St. Antoniuskapel

 

Op 20 juni werd het heropgebouwde St. Antoniuskapelletje ingehuldigd. Dit kapelletje werd gebouwd na WO I uit dankbaarheid voor een teruggekeerde soldaat van het IJzerfront. Het Willibrorduskoor zong 'Ik had een wapenbroeder' en 'Kastel mijn dorpje'.  

Eerbetoon aan de 30.000ste Last Post

 

Vanavond wordt onder de Menenpoort in Ieper de 30.000e Last Post geblazen. In de brandweerzone Taxandria wordt dit eerbetoon live uitgezonden in verschillende brandweerposten. Het is een traditie dat de klaroeners van de Last Post Association gerekruteerd worden bij de lokale brandweer. In de brandweerposten van Arendonk, Beerse, Kasterlee, Ravels en Turnhout  wordt de plechtigheid georganiseerd in samenwerking met de plaatselijke gemeentebesturen.

Gouverneur bezoekt Kasterlee

 

Gouverneur Cathy Berx bracht met de leden van de Deputatie een bezoek aan Kasterlee. Tijdens de werkvergadering stonden onder meer volgende dossiers op de agenda: de winterdijken langs de Kleine Nete, de ontsluiting van de Kempense Heuvelrug en domein De Hoge Mouw, de huisvesting van de Bosgroep, het evenwicht tussen landbouw en natuur, het beheer van de waterlopen en het sociaal woonproject langs de Geelsebaan. Nadien volgende een wandeling, waarbij verschillende projecten werden toegelicht. De brug over de Rulloop midden de nieuwe sociale woonprojecten was de ideale locatie voor een groepsfoto.

 

Expo tekenacademie

 

Bij de opening van de tentoonstelling van de tekenacademie ging de CD&V fractie ook een kijkje nemen naar de gloednieuwe muurschildering van de kinderopvang die de laatste graad heeft gemaakt.


Bezoek aan Rode Kruis op Graspop

 

De organisatie van een megafestival als Graspop in Dessel gaat gepaard met heel wat veiligheidsvoorzieningen. Burgemeester Ward Kennes kreeg er van het Rode Kruis een exclusieve rondleiding achter de schermen om een goed zicht te krijgen op de professionele inzet met hulpposten, communicatiediensten, voertuigen en logistiek. Hij bezocht ook de Hulppost Festivalweide die wordt gecoŲrdineerd door Marleen Verbeek van Rode Kruis Kasterlee (wit vestje) en waar ook heel wat vrijwilligers van de Kastelse afdeling aan het werk waren.

 

C van commentaar

  

29-06 Hoe Laudato Si concreet maken?

 

8-06 Wanneer zal Keeses Molen weer draaien?  

Blijf op de hoogte

 

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn werk in het parlement?Voortaan kunt u op  www.vlaamsparlement.be niet alleen de parlementaire activiteiten volgen, u kunt ook  mijn eigen activiteiten opvolgen. Op deze manier blijft u steeds op de hoogte!

 

Surf naar  https://www.vlaamsparlement.be/vlaamse-volksvertegenwoordigers
  • Klik op mijn naam en vervolgens op de 'Blijf op de hoogte'-knop
  • Vul het formulier in en stuur het op
  • Bevestig de aanvraag door te klikken op de link die u per mail ontvangt
logo
In deze nieuwsbrief:
T-TIP
Erkenning Palestina
Juncker-fonds
Viering Dalai Lama
Mensenrechten in de kledingproductie
Mensenhandel bestrijden
Erkenning buitenlandse diploma's
Nieuwe treinstellen voor de Kempen
Inhuldiging St. Antoniuskapel
Eerbetoon aan de 30.000ste Last Post
Gouverneur bezoekt Kasterlee
Expo tekenacademie
Bezoek aan Rode Kruis op Graspop
Opinie
Blijf op de hoogte
Nuttige linken: