Sabine de Bethune
Nieuwsbrief maart 2015

Strijd om vrouwenrechten is niet gestreden

De
Federale regering en de deelstaten moeten nu een nationaal actieplan opstellen tegen de loon- en loopbaankloof. De nieuwe Senaat heeft zijn eerste ei gelegd en over partijgrenzen heen een informatieverslag over gelijkheid van vrouwen en mannen en over vrouwenrechten gestemd. Maar het mag niet bij aanbevelingen blijven. Lees verder  

Peking +20 

 

Voor de aanvang van de 59ste VN-commissie voor de status van de vrouwen stemde de  Senaat zijn eerste informatieverslag over vrouwenrechten. Twintig jaar na de vierde VN-Wereldvrouwenconferentie in Peking wordt de evaluatie gemaakt van de gerealiseerde vooruitgang en aanbevelingen opgesteld voor de toekomst. Hier kan u het volledige verslag en de nieuwsberichten nalezen. 

 

Eerste Vlaamse Staten-Generaal voor Ontwikkelings- samenwerking moeten over duurzame ontwikkelings- doelstellingen (SDG's) en Post 2015 - ontwikkelingsagenda gaan

  

Het Vlaams Parlement heeft met quasi unanieme meerderheid een resolutie goedgekeurd die door Sabine de Bethune samen met Johan Verstreken was opgesteld, mee door de andere meerderheidsfracties werd ingediend en mits een aantal amendementen door de democratische oppositiepartijen werd meegestemd. lees meer

Internationale vrouwendag met V&M Kortijk

 

Te weinig vrouwen (slechts 22%) in raden van bestuur van de sociale huisvestings- maatschappijen, dat moeten wij helaas vaststellen op internationale vrouwendag. 'Goedkope woning' is alvast een voorbeeld van hoe het niet moet.


In beeld
Lezing over ontwikkelingssamenwerking op uitnodiging van Cindy Franssen voor het Christen Forum in Oudenaarde (26/02/2015)
Valentijnsnota houdt seniorenparen in woonzorgcentra samen. Proficiat collega Vlaams parlementsleden Sonja Claes, Cindy Franssen, Griet Coppé, Katrien Schryvers, Karin Brouwers en Vera Jans met deze mooie actie!
(13/02/2015)
Gespreksavond met Jong CD&V onder leiding van Hans Heeman en Tracy Bibo Tansia over de nieuwe kieswet in Congo (12/02/2015)
In gesprek met Chris Verhaegen, voorzitster van het IGVM en Pascale Van Damme, managing director bij Dell België op het zesde Europese Zonta seminarie in Brugge.
(07/02/2015)

Nieuwjaarsreceptie CD&V Ledegem met collega en burgemeester Bart Dochy en collega Roel Deseyn  

(25/01/2015)

Gesprek met Neos Hoogstraten over ontwikkelingssamenwerking en de werking van Triasngo (22/01/2015)
Eretekens in de Leopoldsorde: erkenning voor jaren parlementair werk, met gelukwensen van fractievoorzitter Steven Vanackere voor Johan Verstreken, Cindy Franssen en Sabine de Bethune. (16/01/2015)