Logo Newa          
   newa news        februari 2013
In deze nieuwsbrief
Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2
Weerstandsmeter Proceq Resipod
Links


Geachte heer/mevrouw, 

Logo NewaBij dezen ontvangt u een uitgave van het
Newa News. Op deze manier willen wij u op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Mocht u naar aanleiding van een van de genoemde onderwerpen vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Newa
Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2
De Proceq DY-2 serie automatische hechtsterktemeters completeren het programma hechtsterktemeters met kenmerkende eigenschappen als eenvoudige bediening en de mogelijkheid om alle meetresultaten digitaal te verwerken.

 

Het meten van een hechtsterkte is een van de meest voorkomende beproevingen in de bouwwereld. Hetgeen wereldwijd resulteert in de vele beschikbare standaarden.

 

Algemeen is bekend dat een van de grootste invloeden op het resultaat van een hechtsterktemeting de invloed van de bediener op de toegepaste belastingsnelheid is. Door middel van de volautomatische aandrijving van de hechtsterktemeters uit de DY-2 serie wordt deze invloed uitgesloten en is een constante belastingsnelheid gegarandeerd.

 

Hechtsterktemeters uit de DY-2 serie onderscheiden zich doordat alle, in diverse verschillende standaarden beschreven, parameters geregistreerd worden. Zoals:

  • Datum en tijd van uitvoering
  • Afmeting trekplaat
  • Maximaal gemeten kracht
  • Automatische berekening van de hechtsterkte
  • Belastingsnelheid (indien gewenst afgebeeld in een grafiek)
  • Looptijd van beproeving
  • Breuktype herkenning

Voor meer informatie over Proceq DY-2 automatische hechtsterktemeters klikt u hier of op bovenstaande afbeelding.

 

Weerstandmeter Proceq Resipod

Proceq Resipod

De Resipod is een 4-punts Wenner sonde gemaakt om de elektrische geleidbaarheid van uitgeharde beton op een non-destructieve manier te kunnen meten. De Resipod is de meest nauwkeurige, snelste en meest robuuste weerstandsmeting verkrijgbaar in de markt en is een opvolger van de klassieke CNS Farnell weerstand meter.


Een weerstandsmeting aan een betonoppervlak geeft uiterst bruikbare informatie over de staat van een constructie. Niet alleen is bewezen dat er een directe relatie is tussen de waarschijnlijkheid van corrosie en de hoeveelheid corrosie, maar recent onderzoek heeft ook aangetoond dat er een relatie is tussen geleidbaarheid en chloride indringing. Dit maakt een weerstandsmeting een van de meest veelzijdige non-destructieve testmethodes voor beton.

 

Vanaf heden is de Proceq Resipod familie uitgebreid met: 

  

Proceq Resipod geometric (SR) method

 

 

  • Proceq Resipod geometric (SR) methode

  Proceq Resipod bulk resistivity (BR) methode


  • Proceq Resipod bulk resistivity (BR) methode
Voor meer informatie over weerstandsmeter Proceq Resipod klikt u hier of op een van bovenstaande afbeeldingen.