header_november

HÖST!

fall
ÅRETS SWEAJUBILARER!

Vi lyckönskar alla avdelningar som i år firar jubileum!

flag

30 ÅR - San Diego
25 ÅR - New Jersey, Malmö, Göteborg, Arizona, Hawaii, Stockholm
20 ÅR - Belgien, Genève, Lissabon, Milano
15 ÅR - Örestad, Atlanta, North Carolina, Las Vegas, Minnesota, Philadelphia, Rimini
10 ÅR - Virginia Beach
 

TORONTO RM 2012

 toronto

SWEA Toronto välkomnar alla Sweor till MAMEs regionmöte den 10-13 maj 2012. Samtidigt firas deras 30-års jubileum med ett festligt kalas!

 

 

Det bjuds ett späckat program med en tur till Niagarafallen, vinprovning och middag på en av vingårdarna, sightseeing med Torontos godbitar och mycket mer. Läs mer >>

SWEA-MÖTEN 2012

swea

SWEA Internationals årsmöte äger rum i New York den 21 april 2012, inga kringaktiviteter. Alla Sweor dock givetvis varmt välkomna till årsmötet. Information om de sju regionmötena 2012 kommer att finnas på webben.

Läs mer >>

 

MUSEITRÄFFAR I SAN FRANCISCO

 sanfran

En av SWEA San Franciscos medlemmar tog initiativet att träffas några stycken för att besöka intressanta specialutställningar som kommer till San Franciscos olika museer. Det blev många fler än några stycken! Läs mer >> 

 

NÅGRA TIMMAR ÖVER?

  JULKLAPPSTIPS! 

fleece

SWEA-produkter kan beställas direkt från respektive avdelning när som helst på året.
Läs mer >>
 
anslagstavlan_150
Vad du än vill byta, sälja, hyra eller hyra ut i världen - besök Anslagstavlan på SWEA-webben! Kolla den horisontala blå menyn om objekt och annonserings-information
divider_100

ÅSA LENAS RADER

 Kära Sweor!asalena_100

 

Med stor glädje kan jag meddela att Margaret Sikkens Ahlquist, SWEA Holland, blivit vald till ordförande för SWEA International, Inc. Hon tillträder den 1 januari 2012. Margaret har en gedigen SWEA-bakgrund såväl lokalt, regionalt som internationellt och det är med stor tillförsikt inför framtiden som jag hälsar henne varmt välkommen.
 

Vi står inför valet av en ny vice ordförande vilket sker nu under november-december. Jag uppmanar alla avdelningsstyrelser att avge sin röst och använda den rättighet men också den skyldighet som ni som förtroendevalda har fått för att delta i SWEAs val.
 

SWEA Internationals årsmöte äger rum i New York den 21 april 2012. Alla medlemmar är givetvis välkomna att närvara vid årsmötet den dagen. 

 

I maj kallar MAME och Toronto till regionmöte och 30-årsjubileum och till hösten kan vi ses i Orange County, Philadelphia, Telemark, Paris, Wien och Beijing.

Vidare kan jag meddela att SWEA Rimini bjuder in till Världsmöte i Bologna, Italien, under hösten 2013. Jag hoppas att många av er kommer till något av nämnda möten för att uppleva vår världsvida vänskap och tillsammans få diskutera aktuella ämnen som rör oss alla. Tack SWEA Rimini för att ni bjuder in oss. Vi ser mycket fram emot att få komma!
 

Tiden ilar och många avdelningar planerar nu för luciatåg och julmarknader. Sänder ett varmt tack för allt arbete som läggs ned runt om i SWEA-land på att sprida våra svenska jultraditioner samtidigt som jag önskar er lycka till! Hoppas att det blir stämningsfullt, gemytligt och lite klirr i kassan.
 

Avslutar med en förhoppning om att alla Sweor i Bangkok befinner sig i säkerhet efter de stora översvämningarna. Tack till er Asien-Sweor som ställer upp med hjälp, stöd och husrum.
 

Kära hälsningar

Åsa Lena

MARGARET VALD TILL INTERNATIONELL ORDFÖRANDE

margaret  

SWEAs avdelningsstyrelser i världen har valt Margaret Sikkens Ahlqvist, SWEA Holland, till ny internationell ordförande. Margaret övertar ordförandeklubban från Åsa Lena i januari 2012. Lycka till, Margaret!

 

Läs mer >>>

FLER SWEA-STOLAR ATT FYLLA

stolar 

Margaret har just valts till ny ordförande och valet till vice ordförande påbörjas i dagarna.
 

I vinter väljs också regionordförande i våra sju regioner. Kontaktrika poster

där man med engagemang bidrar i SWEAs utveckling och nätverk. "ROsorna" (i SWEA-mun) ingår i SWEA Internationals styrelse och har där ständig kontakt i internationella ärenden, med sin regions avdelningar och har örat i marken. Uppdraget löper på två år från 1 maj 2012. Frågor och tips om passande Sweor mottas av de regionala valberedningarna (din avdelningsordförande har info) eller valberedning(at)swea.org. Ansökan till 15 november.

 

 SWEOR I BLICKPUNKTEN

trio  

 

Annika Jonasson i SWEA Bangkok har tagit till sig sin omgivning och de ofta utsatta kvinnorna där. Hon driver nu ett projekt att tillverka tyggalgar - som sedan säljs i Sverige. Häng på! Läs mer >>   Se Video >>

 

  

SWEA Internationals vice ordförande Elisabeth Alsheimer blir ny intendent på Thielska galleriet i Stockholm. Läs mer >> 

 

  

Tina O'Malley, ordförande för SWEA Chicago, får en av årets Swedish Council of Americas "Award of Merit" för sitt Sverigefrämjande arbete. Läs mer >> 

 

SWEOR I SVENSK PRESS

svd

 

Åsa Lena Lööf och Katri Olander intervjuades nyligen av olika svenska tidningar. Länkar och pdf:er om SWEA och Sweor i pressen hittar du här.

AXPLOCK FRÅN SWEALAND

swealand 

MARBELLA - Yla med vargar. En kväll med fullmåne stod Sweorna öga mot öga mot vargarna i Lobo Park. 
MILANO -
Hösten är fylld av föredrag, besök på utställningar, bokklubb och matlagning.
MOSKVA och WIEN - Gåsmiddag
NEW JERSEYKokboken Swedish Taste med Sweors recept har lämnat pressarna och kommer säljas på bl a SWEA Bostons julmarknad.
TORONTO - Ordnar en menytävling för sin planerade kokbok.
PARIS - Stavgång som passar alla åldrar och konditioner.
STOCKHOLM - Stadsvandring på Kungsholmen, hemvändarkväll för de nyaste 25 medlemmarna, föredrag om Bernadottes möte med medborgarsamhället, Japan-afton där fyra hemvändare berättade.
SYDAFRIKA - Boule Pentanque varje onsdag på Vergenoegds vingård.
ÖRESTAD -
Promenadgrupp i alla väder, bokhandelsbesök om höstens aktuella böcker, luncher och fikaträffar i Båstad, Helsingborg och Lund.
BELGIEN - Föredragsserien om forna tiders kvinnor fortsätter, medarrangör av en kväll med Theodor Kallifatides. 

SWEA UTMÄRKELSER
new_ask 

Nu är det dags att nominera kandidater till Årets Svenska Kvinna 2012 som på ett utmärkande sätt representerar och lyfter fram Sverige av idag ute i världen. Sweor och avdelningar uppmuntras varmt nominera kandidater före 20 januari 2012.

Läs mer >>

Sigrid Paskells stipendium

SWEAs stipendium i scenkonsterna - instiftat och namngivet tack vare Sigrid Paskells donation till SWEA - ges 2012 inom sång. Förslag på kandidater mottas gärna från medlemmar och avdelningar fram till 10 januari. Läs mer >>
VI VILL HÖRA FRÅN DIG!
glob 


Har din avdelning haft något på programmet, eller gjort något speciellt, som vore intressant att berätta om för dina medsystrar runtom i SWEA-land? Skriv och skicka till sweanytt(at)swea.org

 

BESÖK HEMSIDAN!
Glöm inte att besöka www.swea.org. Även i år läggs information ut om SWEA-avdelningarnas jularrangemang, samt en julkalender där vi öppnar en lucka varje dag mellan den 1 och 24 december. Väl mött på webben!

 
Sim_GinDeadline för material till nästa nummer av SWEA-Nytt är den 2 december.
Kontakta oss gärna på sweanytt (at) swea.org
  
Besök www.swea.org och din lokalavdelnings hemsida OFTA för senaste nytt
från SWEA!
  
  
  


SAMARBETSPARTNERS OCH SPONSORER

 

sponsorer_april_2011
swirl600px