header_no_4

 

sommar

ANNONSER

scampi
  divider_100
sv_tenn

LUNCH I GÖTEBORG

gbg_lunch
29 juni
på Quality Hotel 11
  

Läs mer >>

SKANÖRS LUNCHER

skanor3
29 juni
på Skanörs Fiskrögeri, i Skanörs hamn.

Läs mer >>

SVERIGERESAN

ostergotland

Sverigeresan
4 - 7 juli
 

Läs mer >>


STOCKHOLMS LUNCHER

stockholm
  på Djurgårdsbrunns Värdshus

Läs mer >>

BÅSTADS SOMMARLUNCH

bastad
20 juli
på Hotel Skansen

Läs mer >>

ÖRESTADS SOMMARKALENDER

orestad_kalender

SVIV:s SOMMARPROGRAM

SWEA  FORUM

FORUM
  Håll utkik i brevlådan efter nya FORUM!

WORLD SCOUT JAMBOREE

scout_logo
27 juli - 7 augusti
i Rinkeby

 
 
anslagstavlan_150
Vad du än vill byta, sälja, hyra eller hyra ut i världen - besök Anslagstavlan på SWEA-webben! Kolla den horisontala blå menyn om objekt och annonserings-information
divider_100

ÅSA LENAS RADER

asalena_sommar 

Kära Sweor!

Äntligen sommar! Att gå barfota, att njuta ett pärlband av långa och soliga dagar - sådan är den ljusa sommaren för många av oss, medan andra nog helst behåller skorna på under sina vintermånader juni-augusti. Vi Sweor finns ju överallt i världen!

 

SWEA har haft en händelserik SWEA-vår.  Höjdpunkten var förstås Världsmötet i Kuala Lumpur. Det är vid sådana sammankomster man förstår vårt nätverk och SWEAs kraft.

 

Avdelningarna i Sverige har fullt upp även på sommaren. SWEA Göteborg är värdinnor för flera dagars program i samband med Sverigemiddagen. På Confidencen i Stockholm framförs operan Trollflöjten vid ett särskilt SWEA-program i augusti där SWEAs Årets Svenska Kvinna och stipendiaten i scenkonsterna kommer hyllas. Därtill anordnas luncher och träffar, Sverige-resan och SWEA deltar i World Scout Jamboree. Välkomna!

Tack till er alla som på olika sätt gör alla sommarprogram i  Sverige möjliga! Ett särskilt tack till Barbro Oshers Pro Suecia Foundation.

Jag ser fram emot sommaren i skärgården och att få träffa många på SWEAs olika evenemang. En härlig sommar, var ni än befinner er önskar

Åsa Lena


VAR I HELA VÄRLDEN . . . ???

Avdelningarna_2011_460

SWEAs Världsmöten

äger rum över hela världen. Senast i Kuala Lumpur i år. Men var ses vi 2013? Kanske hos din avdelning? Förslag och frågor mottas varmt av Åsa Lena Lööf president(at)swea.org

ÅRETS SVERIGEMIDDAG I GÖTEBORG
goteborg_450 

SWEA Göteborg välkomnar världens alla Sweor till Göteborg 10-11 augusti. Gött och glatt umgänge utlovas!

Det bjuds på mingel på anrika Palacehuset, besök på länsresidenset, lunch på Göteborgs-operan och en festkvälll på Elite Park Avenue med hög stämning och underhållning tillsammans med SWEA Internationals stipendiater. Varmt välkomna!

Inbjudan och program >>

Anmälan >>

SWEA-SÖNDAG PÅ CONFIDENCEN 21 AUGUSTI
conf_logo 
Vid ett alldeles särskilt SWEA-evenemang på Confidencen i Stockholm trollbinds vi denna söndagseftermiddag av Mozarts Trollflöjten. Vi möter SWEAs stipendiat i scenkonsterna och Årets Svenska Kvinna som vi här kommer hylla. Vi minglar tillsammans med många inbjudna över ett glas vin med tilltugg och njuter av föreställningen, det goda sällskapet och omgivningen. SWEAs hedersordförande Prinsessan Christina, fru Magnuson kommer vara med oss. Varmt välkomna!! 

Läs mer >>

SWEA-SOMMAREN I SVERIGE
 
glad_sommar

I sommar-Sverige finns många tillfällen att träffa bekanta och nya SWEA-ansikten från hela världen. Inte bara vid de allra största evenemangen utan även vid sommarluncher och träffar anordnade av de svenska avdelningarna. Vid den årliga Båstad-lunchen är ofta 35-40 avdelningar representerade! Några av programmen finner du i vänsterkolumnen  - och här
 

VILKA LEDER SWEA HÄRNÄST?

styrelsen 

 

I höst är det dags att välja ny internationell ordförande och vice ordförande för 2012 - 2013.

 

Två kontaktrika poster där man med engagemang och energi har möjlighet att  utveckla och driva vår organisation framåt. Är detta något för dig - eller känner du någon Swea som skulle passa?  Läs mer>>  

 

I vinter är det även dags för val av regionordförande i de sju regionerna. Mer information kommer bl a finnas på www.swea.org under Lediga poster. 

VÄLKOMMEN, KARIN - ASIENS NYA REGIONORDFÖRANDE
 
karin_RO

Karin Nyqvist Gibson tog nyligen över regionordförandeskapet i Asien och styrelseposten i SWEA International. Hon efterträdde Mimmi Svensson.
 

Karin känner sig i Sverige mest hemma i Göteborg, Fjällbacka och Grästorp. Efter Göteborgs universitet och arbete i Abu Dhabi träffade hon i Oman sin engelske man Andrew. De har bott på Cypern och i Thailand och numera är Hong Kong deras hemort tillsammans med döttrarna Emma och Hanna.
 

Karin har arbetat inom hotell, förlag och IT-företag.  Hon har inom lokala SWEA innehaft flera styrelseposter och senast som Hong Kongs ordförande, något hon fann roligt och spännande i en aktiv avdelning med många driftiga Sweor. Välkommen, Karin!

DRIFTIGA SWEOR!

kerstin_lane2 

Vi lyckönskar Kerstin Lane till Vasa-orderns utmärkelse Swedish-American of the Year!

Kerstin hyllas för sin roll i grundandet och driften av Swedish American Museum i Chicago och sin sprittande energi att genom ett otal organisationer sprida kännedom om Sverige och vårt kulturarv. Kerstin är honorär generalkonsul för Sverige i Chicago.  Grattis Kerstin!

Och Grattis SVEA/SWEA Chicago, som Kerstin en gång startade, till jubileet! Läs mer >>
 

 

  
siri
Siri Eliasson
 har fått ännu en utmärkelse för sina insatser

för svensk kultur och handel i USA. Denna gång Swedish Council of Americas Great Achievement Award. Siri har tidigare mottagit bl a Nordstjärneordern, en kunglig medalj, utmärkelserna Swedish-American of the Year och Ellis Island Award. Siri var en uppskattad honorär generalkonsul för Sverige i norra Kalifornien och har generöst stött SWEA sedan starten 1979. SWEA gratulerar!

 
 
sommar_100T

 
    Glad Sommar!!


 
Sim_GinDeadline för material till nästa nummer av SWEA-Nytt är den 2 september.
Kontakta oss gärna på sweanytt (at) swea.org
  
Besök www.swea.org och din lokalavdelnings hemsida OFTA för senaste nytt
från SWEA!
  
  
  

SAMARBETSPARTNERS OCH SPONSORER

 

sponsorer_april_2011
swirl600px