ANNONSÖRER
Stöd våra annonsörer och sponsorer i SWEA Forum, SWEA-Nytt och på swea.org.
Låt dem veta var du hittat annonsen - de bidrar till SWEAs verksamhet!
SPONSORER
Nämnden för Sverige-främjande i utlandet, NSU:
--- 
 


ÅSA-LENA HAR ORDET

Kära Sweor!

"Nu är det jul igen!"
För inte så länge sedan talade vi om sommar och sol och nu står julen för dörren och 2010 nalkas sitt slut. SWEAs julmarknader, julfester och lussefirande runt om i världen är över. Julen är för de allra flesta av oss något alldeles speciellt med sina förberedelser, julgranen, ljusen, maten och inte minst den viktiga gemenskapen.


Sweor har under årets sista månad i sann SWEA-anda förtrollat omvärlden med Luciatåg, pepparkaksdoft och julsång och spridit både glädje och svenska traditioner vida omkring. Julbasarernas välbehövliga tillskott i avdelningskassorna, bidrar ytterligare till glädjen. Ett varmt och innerligt tack till er alla som lägger ned själ och hjärta i att sprida julstämning med svenskt ackord runtom i SWEA-land.


Jag vill så här i slutet av år 2010 särskilt tacka alla er som under året på olika sätt engagerat er i SWEAs arbete lokalt, regionalt och internationellt. Ni bidrar genom ert beundransvärda arbete till SWEAs fortlevnad och utveckling och jag hoppas att vi i positiv anda ska kunna bevara och utvidga detta samarbete över alla gränser.
Sist men inte minst vill jag också rikta ett innerligt tack till alla er SWEA-medlemmar som genom ert medlemskap gör det möjligt för SWEA att bedriva lokal verksamhet runt om i världen och som också bidrar till att hålla vårt fantastiska nätverk levande.


Det SWEA-år som nu lider mot sitt slut har varit intensivt och bjudit på så mycket att nu är det dags för välbehövlig vila, en tid då vi har möjlighet att reflektera över vad som varit och med förväntan se fram mot 2011. Nu vill jag önska er alla en Fröjdefull Jul, ett Gott Nytt år och på återseende nästa år!


Kära hälsningar

Åsa Lena Lööf
Foto: Kerstin Alm

GOD JUL ÖNSKAS ALLA SWEOR!

Kansliet har juluppehåll den 19 december till 9 januari.


Skiften på poster:

Innerligt och stort tack till Anna Sjöblom som nu lämnar redaktörsposten på Forum. Särskilt stort tack för att hon, trots att hon sagt upp sig efter sommarnumret, stannade och ansvarade för julnumret, när någon ny redaktör inte fanns i sikte. Varmt tack! Vi ser fram emot julnumret.


Ett stort tack till vår förra webbredaktör Li Thornton som avgått och lämnat över ansvaret för webben till Jessica Sköld, som hälsas varmt välkommen. Li kommer att fortsätta inom webbgruppen som bildredaktör, vilket vi tackar henne för.


Varmt tackar vi också Sonnie Waldemarsson som nu producerar sitt sista SWEA-Nytt. Vi kommer att sakna Din vänliga och proffsiga person och hoppas att vi ses framöver i SWEA-land.


Här kan vi varmt önska ett rutinerat team, Boston-Sweorna Margaretta Simpson och Ginga Sewerin-Olsson, välkomna åter till SWEA-Nytt. De har med kort varsel lovat att bistå oss i den hastigt uppkomna situationen. Vi ser tacksamt fram emot samarbetet med er.Världsmötet 2010
Den 15 januari är sista anmälningsdag till SWEAs Region/Världs- och Årsmöte i Kuala Lumpur den 16-20 mars 2011. Ett fantastiskt program väntar. Väl mött där! Läs mer>>SWEAs kommittéer

Valberedningen söker nu kandidater till många olika SWEA-poster. har du förslag på lämpliga kandidater eller själv är intresserad av en post, så hör av dig till någon i valberedningen. Den har en representant i varje region, monaswede (at) earthlink.net


ÅSK

Nu är det hög tid att lämna in förslag på kandidater för Årets Svenska Kvinna 2011! Mottagaren skall vara en svensk kvinna som på ett utmärkande sätt lyft fram Sverige utomlands inom områden såsom kultur, mänskliga relationer, handel eller vetenskap. Hjälp oss att finna en värdig ÅSK 2011! Läs mer>>


Paskellstipendiet

Det är också dags att skicka in förslag på stipendiat till Sigrid Paskells Stipendium i Scenkonsterna, i år en ung, lovande stjärna inom instrumentalmusik. Känner ni någon yngre talangfull musiker värd SWEAs stöd och $10 000 så kontakta stipendiekommittén. Läs mer>>


Åsa Lena
Foto: Sonnie Waldemarsson

SWEAs ANSLAGSTAVLA

Har du en annons, vill köpa, sälja eller byta något, kanske hyra ut din lägenhet under julhelgen, kan erbjuda jobb eller bara vill ha kontakt med svenskar världen över, hör av er till oss. Anslagstavlan och riktlinjer om hur man skickar in annonser kan hittas på swea.org/anslagstavlan.

JULETID

SWEAs julevenemang 2010
Läs mer>>


Swedish Yuletide i Boston
Se mer>>

 

Adventskalendern 2010
Läs mer>>

MARBELLA FRUKOSTMÖTEN

Frukostmöten en succé


För två, tre år sedan frågade jag en kvinna i 40-års åldern (inte Swea), mamma och yrkesarbetande, om vad hon skulle vilja se på programmet i SWEA Marbella. Hon svarade snabbt: Att ni hade möten på morgnarna, då har även vi som lämnar barn i skolan och arbetar möjlighet att avsätta en timme eller två per månad för att vara med! Det var så Frukostmötena startade i SWEA Marbella. Läs mer>>


Rose-Marie Wiberg, Marbella

Foto: Lena Nilsson, Marbella

SWEA SÖKER REDAKTÖR FÖR SWEA FORUM  

Som redaktör för SWEA Forum får du utlopp för din kreativitet. Dessutom är du med och sprider SWEA-budskapet i världen.
Läs mer>>


Vill du veta mer? Kontakta gärna
Anna Sjöblom, Redaktör
Tel.: +39-340-487 29 54
E-post: editor (at) swea.org
Skype: sjoblom.carvutto

REDAKTÖR / LAYOUTANSVARIG FÖR SWEA-Nytt


Med anledning av att mitt professionella arbete nu går in i en mycket intensiv fas måste jag här säga tack för mig. Det har varit en mycket givande och intensiv tid som redaktör för SWEA-Nytt, med många härliga kontakter och med många nya erfarenheter.Jag har många att tacka för hjälp under den här tiden! Tack!
Dock vill jag speciellt framföra mitt stora Tack till "min klippa"
Vicki Almstrum (Austin, Texas)!!


Sonnie Waldemarsson
sweanytt (at) swea.org

swirl