ANNONSÖRER
Stöd våra annonsörer och sponsorer i SWEA Forum, SWEA-Nytt och på swea.org.
Låt dem veta var du hittat annonsen - de bidrar till SWEAs verksamhet!SPONSORER

Nämnden för Sverige-främjande i utlandet, NSU:
---


 

 


ÅSA-LENA HAR ORDET

Kära Sweor!

Runt om i vår SWEA-värld anordnas nu julmarknader och Luciafirande. Det är med stor beundran jag läser om allt det omsorgs- ja till och med kärleksfulla arbete som långt i förväg läggs på planering, julbak, tillverkning av tomtar och annat julpynt.

För att inte tala om själva marknadsdagarna då mängder av Sweor i tomteluvor och folkdräkter leder juldansen, serverar glögg, pepparkakor och lussebullar. Ett fantastiskt sätt att sprida svensk kultur och tradition. Tack till er alla som gör så att vi runt om i världen får känna att julen nalkas...

Läs mer>>

Foto: Kerstin Alm

JUL I SWEA-LAND

Adventskalender och julevenemang på swea.org


Varje dag mellan den 1 och 24 december kommer vi att öppna luckor i SWEAs adventskalenderswea.org. Det blir bl.a. möten med intressanta Sweor, recept samt artiklar från SWEA-händelser under det gångna året. Du kan också hitta en sida som visar nägra av alla de svenska julevenemang som arrangeras runt om i världen.

Foto: Li Thornton
OAME - NEW YORK

Oame - New York  8 - 11 oktober

 

SWEA New York var värd för OAMEs (Östra Amerikas) regionmöte som hölls andra helgen i oktober. Sweorna i New York hade ett fullspäckat schema samt fantastiskt väder att erbjuda. Fredagförmiddagen började med en guidad rundtur i Förenta Nationernas högkvarter.


Annika Pelme, SWEA Philadelphia

Läs mer>>

SWEA 2010 RM i TURKIET

Kappadokien 18-20 oktober

Ett nästan-dussin Sweor på resa. Efter RM-dagarna i Istanbul beger sig elva äventyrslystna Sweor på resa till Centrala Anatolien, hjärtat av dagens Turkiet. Bra kondition och vandrarvänliga pjuck är påbjudet.
  

Franziska von Vietinghoff,
SWEA Milano
Läs mer>>

Dervisch, målning Lilian Togelius 

SWEAs ANSLAGSTAVLA

Härliga nyheter! SWEAs anslagstavla slår upp dörrarna!
Har du en annons, vill köpa, sälja eller byta något, kanske hyra ut din lägenhet under julhelgen, kan erbjuda jobb eller bara vill ha kontakt med svenskar världen över, hör av er till oss. Vi ber er titta speciellt på nya idén om "soffsurfning" som vi hoppas kunna ta fart och spridas SWEAvärlden över. 
Annonserna gäller endast medlemmar och erbjuds helt gratis i första hand fram t.o.m. VM i mars, då vi kommer att ha en utvärdering av servicen. För att skicka din annons, eller om du vill dela med dig av tankar och idéer som kan förbättra anslagstavlan hör gärna av dig till Naty på
<webbannerads (at) swea.org>.

Anslagstavlan och riktlinjer om hur man skickar in annonser kan hittas på www.swea.org/anslagstavlan.

 

VÄRLDS- OCH REGIONMÖTET I KUALA LUMPUR

Hej kära Sweor!  

Nu är programmet för SWEAs Världsmöte och Regionmöte klart. Vi kommer att erbjuda ett fullspäckat mötesprogram på Kuala Lumpurs femstjärniga JW Marriott Hotel och intressanta utflykter och aktiviteter i tropiska KL. Vi önskar er hjärtligt välkomna till SWEA VM 2011 och till Kuala Lumpur.

-- Maria Kjellberg Harkins, Ordförande SWEA Kuala Lumpur
Läs mer>>

SWEA Art = ett kreativt SWEA!

SWEA Arts workshop i september 2010 (Torredembarra, Spanien) blev ett viktigt kulturellt utbyte på det självklara sätt som konst kan skapa! Åsa Bujon, SWEA Stockholm

Läs mer>>

FILMEN OM NATIONALMUSEUM
"Nationalmuseum - med oanad spännvidd".
För er som inte hade möjlighet att på plats se filmen som skapades med SWEAs hjälp: nu finns filmen på Nationalmuseums hemsida.
Ta en 35 minuter lång paus i julstöket och njut!
STIPENDIUM och ÅSK

Varje år stödjer SWEA International utbildning genom att dela ut tre stipendier:Stipendiet för forskning i svenska språket, litteraturen och samhället; Agneta och Gunnar Nilssons Stipendium för studier av interkulturella relationer; Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna. Dessutom utdelas hedersbetygelsen Årets Svenska Kvinna, ÅSK.

 
Nu är det hög tid för nomineringar och ansökningar.

Läs mer>>  

REDAKTÖR / LAYOUTANSVARIG FÖR SWEA-Nytt


 
Sonnie Waldemarsson
sweanytt (at) swea.org
swirl