gula blommor SWEA banner
ÅSA-LENA HAR ORDET
Åsa-Lena Lööf

Kära Sweor över hela världen!

Ett nytt SWEA-år har börjat och flera val och tillsättningar äger fortfarande rum i SWEA-land.

Jag vill varmt tacka alla avgående styrelsemed-lemmar för nedlagt arbete och engagemang samt hälsa alla nya styrelseledamöter välkomna och önska lycka till och framgång i ert SWEA-arbete.
KLICKA PÅ ANNONSEN
Karolinska Institutet
ANNONSÖRER
Stöd våra annonsörer och sponsorer i SWEA Forum, SWEA-Nytt och på swea.org. Låt dom veta var du hittat annonsen - de bidrar till SWEAs verksamhet!
SPONSORERNYTT ÅR - NYA MÖTEN - NYA TAG

Nytt år, nya möten, nya tag och nya namn på flera platser i SWEAs organisation. Välkomna!
AGNETA NILSSON - 70 ÅR!  
                       
Vi gratulerar
Agneta Nilsson, SWEAs grundare,
som fyller 70 år den 5 mars.
För alla de Sweor som önskar uppvakta Agneta på födelsedagen kan vi berätta att Agneta alltid blir glad
för en donation till någon av SWEAs stipendiefonder.

Mer information kommer att finnas på hemsidan inom kort. 
NY INTERNATIONELL SEKRETERARE  

Barbro Westin har varit medlem i SWEA i 25 år och ordförande i SWEA Toronto i tre år. Hon har varit med på tre världsmöten och fyra regionmöten och upplevt den starka gemenskapen inom SWEA världen över.

Förra året var Barbro vice sekreterare i SWEA International och till stor hjälp före och under Världsmötet i Washington, DC.

Barbro har precis slutat arbeta och ser fram emot att bli ännu mera aktiv inom SWEA och dess nätverk. 
NY VICE SEKRETERARE

Maria Ekman har arbetat på Världsbanken som informatör i Washington, DC och Georgetown, Guyana. Hon har också arbetat  på EU-kommissionen i Washington. Maria har suttit i SWEA Washingtons styrelse och varit med på regionmötet för OAME i Atlanta 2008 och Världsmötet i Washington 2009.

Tillsammans med nio andra européer grundade hon frivilligorganisationen Washington European Society.
NYA ROSor 
 
Annette Åsberg har valts till ny regionordförande i VAME. Hon har tidigare varit avdelningsordförande i SWEA Orange County och vice ordförande i regionen. Annette är utbildad till administrativ koordinator med fördjupning i webbdesign och projektledning. Hon är fyrabarnsmor, med tre av barnen födda på samma dag, vilket har gjort henne till en person med mycket god organisationsförmåga.
Foto: Agneta Godfrey
                  

 
Margaretha Talerman är uppvuxen i Stockholm, och har bott i London och Holland och på Jamaica - innan hon 1979 kom till Chicago där hon var sekreterare på svenska generalkonsulatet. Margaretha var ordförande i SVEA Chicago i tre år. Sedan 1990 är hon bosatt i Philadelphia och har varit intendent vid American Swedish Historical Museum. Margaretha fick Swedish Council of America Award of Merit 2009. Hon har varit AO i Philadelphia i två år och tillträder nu som RO i OAME.
 
 
Efter avslutad utbildning flyttade Ingrid Westin, OEMAs nyvalda regionordförande, till USA och arbetade som flygvärdinna. Hon har bott på ett flertal platser i USA och flugit många varv runt vår jord. Gick med i SWEA 1983. 1992 startade Ingrid den första SWEA-avdelningen i Tyskland. Har senast varit ordförande för SWEA Stockholm och sammankallande i ÅSK-kommittén. Änka sedan många år med tre barn som bor i USA, Kina och England. Arbetar idag som administrativ chef på Engelska institutionen vid Stockholms universitet.
 
 
Ann Winstanley har valts till regionordförande i region MEMA. Ann har varit bosatt i London och Nigeria och har sedan 1989 sitt hem i Paris. Hon har varit aktiv på flera olika poster i SWEA Paris styrelse, och var dess ordförande under två år. Ann deltog i MEMAs regionmöte i Luxemburg hösten 2009 och beslutade sig därefter att kandidera till posten som RO.
  
Anns arbete som lärare har gett henne mycket tålamod och en benägenhet att alltid uppmuntra alla positiva ansträngningar.
HÖSTENS REGIONMÖTEN 
Hösten 2010 kommer SWEA Regionmöten - RM 
att hållas enligt följande:
 
RM VEMA Marbella             30 sept-3 oktober
årsmöte    2.10
 
RM MEMA Milano                      7-10 oktober
årsmöte    9.10
 
RM OEMA Istanbul                  15-17 oktober
årsmöte  16.10
 
RM Asien Hong Kong               11-14 oktober
årsmöte  13.10
 
RM VAME Seattle                      1-3 oktober
årsmöte    2.10
 
RM OAME N Y City                   8-11 oktober
årsmöte    9.10
 
RM MAME Florida                   21-24 oktober
årsmöte  23.10
SWEA INTERNATIONALs ÅRSMÖTE
SWEA Internationals Årsmöte äger rum
lördagen 24 april 2010, i Stockholm.

SVERIGEMIDDAG 2010

Den traditionella Sverigemiddagen
med stipendieutdelning, äger i år
rum i Malmö.
 
Boka in torsdagen den 12 augusti,  2010 i almanackan redan nu! 
 
 
SIGRID PASKELLS STIPENDIUM INOM SCENKONSTERNA
Stipendiet delas ut i samband med föreställningen av "Orpheus och Eurydike" på Confidencen, Ulriksdals Slottsteater, lördagen den 21 augusti.
 
Foto:dlritter/stockxchng

SWEAs SIGRID PASKELLSTIPENDIAT 2008

SWEAs Sigrid Paskellstipendiat 2008, sopranen Ida Falk Winland har gjort en lysande skivdebut - en cd med sånger av Aaron Copland "12 Poems of Emily Dickinson", Gösta Nystroem och Richard Strauss.

Emily Dickinsons och Ebba Lindqvists dikter om naturen och livets gång, har inspirerat Ida. Vi önskar Lycka till!
Foto: Urban Jören 

"FÖRR, NU OCH I  FRAMTIDEN"
Uppdatering från Nationalmuseums marknadschef Paula Röhss:

Filmproduktionen är i full gång. Personer från alla olika delar av museet är involverade, däribland hela lednings-gruppen och Helena Kåberg, (SWEAs kulturmötes stipendiat år 2003), som var över hos SWEA i USA i somras. Museets reklambyrå, Fältman & Malmén, är starkt engagerade och vi har ett produktionsbolag som heter Showtime. De har hjälpt oss tidigare och vi vet att de gör ett bra arbete.

Helena har berättat att det som medlemmarna från SWEA, tycktes mest intresserade av, var att få veta lite mer om vad som sker "bakom kulisserna".

Det har vi verkligen tagit till oss och det kommer att få en viktig del i filmen. Vi kommer att filma en hel del i slutet av februari, i samband med arbetet med Rubens & Van Dyck. Sen blir det ytterligare filmning, klippning, röstpåläggning mm och vi räknar med att filmen är klar i slutet av april - senast.

 
FOTOTÄVLING
 
PR-kommittén utlyser en fototävling där bilderna representerar SWEAs olika aktiviteter, t.ex. mamma- barnträffar, bokklubbar, styrelsemöten, utflykter etc 
Vinnande foton kommer att inkluderas i nytt PR-material som är under bearbetning. V.g. skicka foton, min. 300 dpi, till sweaprkomm (at) gmail.com före den 14 mars.

Foto:Griszka Niewiadomski/sxc
VÄRLDSMÖTET I KUALA LUMPUR 14-20 MARS 2011
 
 
SWEAs Världsmöte år 2011 kommer att äga rum i Kuala Lumpur, Malaysia, under vecka 11 dvs mellan den 14 och 20 mars nästa år. Årsmötet är lördagen den 19 mars 2011.
 
 
                                                                         Foto:andyvu/sxc

 
NY REDAKTÖR/LAYOUTANSVARIG FÖR SWEA-Nytt
 
 
Sonnie Waldemarsson som valts till ny redaktör/layoutansvarig för SWEA- Nytt, har bott och arbetat i USA, Frankrike och Kap Verde, då hon arbetade som marinbiolog. Numera ägnar sig Sonnie åt information och grafisk formgivning. 
 
Sonnie har ett par år suttit i styrelsen för SWEA Malmö,
i egenskap av redaktör/layoutare för tidningen SWEA Malmö, samt som webbansvarig i ett år. Nu axlar hon uppdraget som redaktör/layoutansvarig för SWEA-Nytt.

Sonnie Waldemarsson sweanytt (at) swea.org

Foto: Mona Johnsson
swirl