gula blommor SWEA banner
KLICKA PÅ ANNONSEN
Karolinska Institutet
ÅSA-LENA HAR ORDET
ANNONSÖRER
Stöd våra annonsörer och sponsorer i SWEA Forum, SWEA-Nytt och på www.swea.org. Låt dom veta var du hittat annonsen - de bidrar till SWEAs verksamhet!
SPONSORERGOD JUL ÖNSKAS VÄRLDENS ALLA SWEOR
För oss alla har det varit ett intensivt SWEA-år och det är nu dags för välbehövlig vila. SWEA har därför mejlstopp den 22 december till den 4 januari.
NY VICE INTERNATIONELL ORDFÖRANDE  

Elisabeth AlsheimerValet av Vice Internationell Ordförande är nu avslutat och från och med den första januari 2010 hälsas Elisabeth Alsheimer, SWEA Malmö, varmt välkommen på posten.

Elisabeth har varit SWEA sedan 2001, då i Boston. Därefter har hon varit verksam på flera olika styrelseposter i Malmö, senast som ordförande och hon är för närvarande sammankallande i kommittén för Agneta och Gunnar Nilssons Stipendium för studier av Interkulturella relationer.
ASSISTANT VICE PRESIDENT 2010
gula blommor SWEA banner

Maude Vännman, nuvarande vice ordförande, har utsetts till Assistant Vice President för år 2010. På så sätt behålls kontinuitet, kunskap och kännedom och vi tackar Maude för att vi får behålla hennes klokskap ytterligare en tid!
SIGRID PASKELLS STIPENDIUM INOM SCENKONSTERNA
SWEA inbjuder alla medlemmar att skicka in förslag på kandidater till Sigrid Paskells Stipendium, som år 2010 utdelas i teater, före 10 januari 2010. Läs mer
foto:dlritter/stockxchng

ÅRETS SVENSKA KVINNA 2010

Alla Sweor har möjlighet att till sin avdelning föreslå en kandidat. Styrelsen kan sedan välja att stödja förslaget och sända det vidare till kommittén för Årets Svenska Kvinna.
Läs mer


bild: yoshiaka/stockxchng

SVERIGEMIDDAG 2010

Sverigemiddagen
år 2010 äger rum i Malmö den 12 augusti - boka in i almanackan redan nu! 
 
LEDIGA JOBB

SWEA söker:

Internationell sekreterare

Redaktör och layoutansvarig till SWEA-Nytt

Vill du veta mer? Kontakta gärna nuvarande redaktör eller layout/utskicksansvarig på sweanytt (at) swea.org - eller skicka din ansökan till Maude Vännman vicepresident (at) swea.org

Medarbetare till webbredaktionen

Kommittémedlemmar
(Kontaka valberedningen)
 
Att arbeta för SWEA är utvecklande, lärorikt, stimulerande och mycket mer! Dessutom får du ovärderliga kontakter runtom i världen.

Läs mer
JULFIRANDE SWEA BOSTON
 

I hela SWEA-land har de senaste veckorna bjudits på svenskt lucia- och julfirande i många olika format. Våra mest förankrade årliga traditioner har färgglatt och stämningsfullt delats av tiotusentals i världen. Ofta anordnade av SWEA eller i samarbete med andra organisationer eller SKUT. Givetvis samlas svenskar och skandinaver men på väldigt många håll tillsluter lokala kontakter och tack vare intensiv PR skrivs artiklar, laddas information upp på webb- och destinationskalendrar och täcks i TV. Många helt utan svensk anknytning lockas till unika kulturupplevelser för hela familjen. Och det är ju också vitsen med SWEA!
 
De största julevenemangen äger av naturliga skäl rum i Nordamerika. Tiotusentals besökte SWEAs stora julfiranden i Los Angeles, San Francisco, Toronto och avdelningar på många andra håll. SWEA Boston döpte om sin julmarknad för många år sedan till Swedish Yuletide för att bättre spegla alla inslag och inte försvinna i mängden av andra julmarknader. Något som genom åren resulterat i mängder av artiklar i olika tidningssektioner om allt möjligt svenskt - mat, julpyssel, exotiska ljushögtider, landskapspresentationer, "winter solstice"/midvinterdagen som enligt gamla kalendern inföll den 13 december (Lucia!), temautställningar varje år och mycket annat. Hur härligt är det inte att för en Boston-Swea höra att Swedish Yuletide är Bostons allra varmaste och mest unika julevenemang i hela december av någon som inte alls har svensk anknytning?!
 
SWEA Boston har de  senaste åren som årlig utställning haft  2007 Linné- och Astrid Lindgren-jubileerna, 2008 Swedish Innovations sedan industrialismen och i år Discover Sweden! Nu senast så mycket enklare än tidigare tack vare www.sverigepaketet.se som presenterades av Svenska institutet vid SWEAs Världsmöte i Washington 2009. Bildspel och filmer rullade hela dagen och generalkonsulatet i New York var såsom tidigare oerhört hjälpsamt med material för den stora publiken.
 
SWEA Boston har strävat efter att jämte traditioner, där bl a Svenska Skolan och studenter/aupairer knipit hjärtan i luciaframförandet, samtidigt presentera det nutida Sverige. Vare sig det gäller externa säljare eller SWEAs egen uppsättning. Traditionellt är förväntat men aktuellt från Sverige har känts väsentligt för ett hett och intensivt evenemang på ett för hela området känt ställe dit besökare från många delstater sammanstrålar.
 
En fröjdefull Jul önskas alla Sweor med familjer!
PEPPARKAKSHUS FRÅN SWEA BANGKOK
 
VI SOM GÖR SWEA-Nytt


swirl