SWEA
Innehåll
SWEAs Världsmöte 2009
Rättelse Forum nr 2/2008
sweas webbplats 
 
Logo värlsdsmötet
 

barbro osher


heimbold

svenskt näringsliv

invest in sweden agency

sony
sviv
SWEA-Nytt
Anne PB

Anne Peterson Bjuhr
Redaktör
sweanytt (at) swea.org

C Gourlaouen

Christina Gourlaouen
Grafisk produktion och distribution
gourlaouen (at) gmail.com


 
Anmälningstiden till Världsmötet i Washington DC den 16-19 april förlängs en aning - men vänta inte med anmälan!   
Världsmöte Washington  
                                                                          foto: © Li Thornton
  Anmälningstiden för Världsmöteskonferensen är förlängd till den 31 januari (gäller ej efterresorna) Anmäl dig nu!

  Washingtons Sweor bjuder som ni vet på ett späckat program som varvar nytta med nöje. Under fredagens konferens kan du nätverka med Sweor från hela världen och samtidigt påverka SWEAs framtid. DN-skribenten och språkvetaren Catharina Grünbaum ska tala om vårt svenska språk. Sveriges kultur- och samhällsutveckling är ett annat ämne liksom hur vi som SWEA-ambassadörer kan informera om dagens Sverige. Vi diskuterar också hur vi rätt och lätt kan driva vår förening såväl internt som externt. 
 
  Lördagmorgon ägnas åt årsmötesgenomgång med frågestund och eftermiddagen åt SWEAs årsmöte 2009. Alla Sweor är välkomna och vi hoppas att vi blir riktigt många den dagen! 
 
  Dessutom erbjuds guidade rundturer, mingelparty i vackra House of Sweden, middag på hjulångaren the Cherry Blossom och inte minst jubileumsmiddag!
Jill Johnson kommer - kommer du?
Jill Johnson
                                                     foto: © www.jilljohnson.se
  Jill Johnson, en av Sveriges mest eftertraktade artister och just nu etta på Svensktoppen, underhåller under jubileumsmiddagen. Hon hälsar till oss alla: 
  Efter oräkneliga musik- och nöjesresor till Nashville, Washington DC, New York och Los Angeles så bankar en stor del av mitt hjärta för USA. Jag har spelat in 11 skivor sen 1995 och 6 av dem är inspelade i Nashville. Många av mina bästa vänner och kollegor bor där.
  Jag har också en mycket speciell relation till Washington DC. Min bästa väninna Pernilla Scott flyttade till MC Lean, VA efter gymnasietiden. Jag besökte henne för första gången år 2000 och jag ska sent glömma körsbärsträden i full blom.
 Min man och jag spelade jämt tillsammans förr, men sen vi fick vår dotter Havanna har det inte varit möjligt. Istället för barnflickor har min man Håkan valt att stanna hemma och ta hand om Havanna när jag reser. Vi saknar vårt musicerande tillsammans och tycker därför att det skall bli extra kul att få spela tillsammans för er!
 
  Den 23 december 2008 sände Sveriges television ett program om Jill Johnson i serien De kallar oss artister, som du kan se på svts webbplats. Du kan också läsa mer på Jill Johnsons webbplats
All information om Världsmötet samt anmälningsblankett hittar du på SWEA Washington DCs webbplats. Anmäl dig nu!
 
OBSERVERA att från och med nu är det obligatoriskt att ansöka elektroniskt för godkännande om resa till USA (om man missat detta får man inte ens stiga ombord på planet). Mer information hittar du här. Ansöker gör du på webbplatsen Electronic System for Travel Authorization, ESTA 
Rättelse:
I Forum nr. 2/2008 blev advokat Tove Sjövalls e-postadress tyvärr felaktigt återgiven. Den rätta adressen ska vara: tove (at) tovesjovall.se. Tove Sjövall svarar på juridiska frågor från Sweor runtom i världen. Om du har skickat en fråga till den felaktiga adressen - skicka igen till den rätta adressen så får du svar.

swealogo