Om brevet inte visas korrekt, läs det direkt på http://www.swea.org/sweanytt2008/sweanytt1mars/index.html

swealogo108
item2
Asaloof5

Åsa-Lena har ordet

Kära Sweor,

Jag vill framföra mitt varma tack för förtroendet att ha blivit vald till ordförande och ser fram emot att vara fortsatt delaktig i SWEAs spännande, positiva utveckling.

En ny förväntansfylld SWEA-vår står för dörren. Varmt välkomna säger vi nu till vice ordförande Catarina Holtz, skattmästare Anita Rhodes, sekreterare Kickan Williams och historiker Margaretha Talerman, Philadelphia. Och ett uppskattande tack riktar vi till vår förra vice ordförande Ninni Pettersson Wästberg och till vår mångåriga trotjänare på sekreterarposten, Anita Rhodes.

Avdelningarna har nu haft sina årsmöten och jag vill här passa på att tacka alla avgående styrelsemedlemmar för ert engagemang och arbete. Vi hoppas ni inte försvinner ut i periferin utan fortsätter som aktiva Sweor i en eller annan form. Jag vill också önska alla nyvalda styrelser varmt lycka till och ser fram emot att få höra och läsa om era aktiviteter ute i världen. Stort tack till alla redaktörer och skribenter som förmedlar dessa källor till kunskap och glädje!

Att SWEA tack vare alla Sweor som engagerar sig i våra närmare åttio lokalavdelningar är en enastående förening, det vet vi alla. Men vet ni, att i SWEA International arbetar, förutom styrelsen och dess närmaste medarbetare, tjugo internationella kommittéer med allt från finanser, valberedning, PR och framtidsfrågor till nominering av våra stipendiater. Jag lyfter på hatten för allas frivilliga arbetsinsatser. Ni vet väl, att ni kan be om arbetsintyg efter era uppdrag!

Snart stundar SWEAs årsmöte i Skanör den 5 april. I samband med årsmötet kommer den internationella styrelsen att tillsammans med rådgivare och de i maj tillträdande regionordförandena, de nya Rosorna ha ett arbetsmöte för att ingående diskutera SWEAs framtid och utveckling och ta fram en handlingsplan. Vid detta, som jag ser det, nödvändiga arbetsmöte kommer vi bland annat att ta upp följande områden:

1. Visionen – Hur vill vi att SWEA ska se ut i framtiden? SWEAs ekonomi. Eventuella förändringar som behövs för att anpassa SWEA till utvecklingen. Vad är vår kärnverksamhet? Vad ska vi syssla med och vad vi inte ska syssla med.

2. Organisationen. Stadgar, lathundar och hjälpredor. Hur bör SWEAs organisation se ut och hur kan vi effektivisera kommunikation och informationsspridning? Kan vi förenkla rutiner?

3. Medlemmar. Vilka är våra medlemmar? Hur tillgodses olika intressen? Hur och var värvar vi nya medlemmar? Mötesplatser inom SWEA. Hur utvecklar vi hemsidan så den blir ett forum och en mötesplats för Sweor?

4. SWEAS varumärke. Hur ser SWEAs image ut, hur förstärker vi den? Hur bör SWEA presenteras och hur sprider vi vårt budskap på bästa sätt? Externa relationer. Kultur.

Mer om arbetsmötet i nästa SWEA-Nytt.

Alla Sweor är givetvis varmt välkomna till själva årsmötet, men inga kringaktiviteter kommer att anordnas i Skanör.

SWEA Tampa Bay i Florida invigs lördagen den 15 mars. Vi lyckönskar och hälsar er varmt välkomna i SWEA-gemenskapen.

Avdelningarna i Sverige förbereder nu sommarens evenemang till glädje för besökande och hemvända Sweor. Sverigemiddagen äger i år rum den 7 augusti i Västerås och förutom våra stipendiater och Årets Svenska Kvinna hoppas jag få träffa många av er där. Läs mer i kalendern på www.swea.org och de lokala hemsidorna.

Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna kommer återigen att utdelas på Confidencen i Stockholm i samband med en operaföreställning den 17 augusti. Den här gången bjuds det stycken ur Monteverdis samlade verk. Ett varmt tack till alla er som svarar för detta festliga evenemang. SWEA fick nyligen ett brev från Marcus Forss, förra årets stipendiat. som rest till Paris för att köpa två nya klarinetter. Han har döpt dem till Sigrid och Swea! Jag hoppas att dessa två damer ska bringa Marcus fortsatt framgång!

Jag tycker inte alls, att det är länge sedan SWEA firade sitt fina 25-årsjubileum i Stockholm, men redan nu planeras nästa Världsmöte i Washington DC den 15-19 april 2009 som sammanfaller med SWEAs 30-årsdag! Jag hoppas att många av er kan komma och gratulera vår pigga 30-åring!

De allra käraste hälsningar,

Åsa Lena Lööf

item7a6b1

SWEA Los Angeles Filmstipendium

lattstrom

Årets filmstipendiat i SWEA Los Angeles är Lotta Lättström, manusförfattare och regissör från Örnsköldsvik.

Stipendiet består av 7000 dollar samt möjligheten att under tre månader praktisera i Los Angeles. Lotta har fyra års utblidning på Dramatiska Institutet samt en kurs i regi för manusförfattare på DI.

läs mer

item22

Swea i blickpunkten: Katarina Agorelius

KatarinaAgorelius150px

Sopranen och Rom-Swean Katarina Agorelius bjöd på romansafton på Stockholms konserthus nyligen. Den kände svenske pianisten Johan Ullén ackompanjerade och på programmet stod romanser av bland andra Haydn, Schubert, Grieg, Stenhammar och R Strauss. Konserten arrangerades av Italienska Kulturinstitutet och var ett tillfälle för Katarina Agorelius att visa upp sitt kunnande på hemmaplan.

Läs mer på swea.org

Kalender

Lördagsutflykt till Saltå Kvarn

vete

SWEA Stockholm arrangerar lördagsutflykt i vårsolen till vackra Saltå Kvarn i Järna lördag den 24 maj. Mer info: www.chapters-swea.org/stockholm

Saltå Kvarn, som grundades i sin nuvarande form år 1964, är en av Sveriges mest kända kvarnar och bagerier. Saltå är framför allt berömt för sina ekologiska produkter.

foto: ©Irish_Eyes / www.morguefile.com

Försommarmiddag i Stockholm

item7a6

SWEA Stockholm ordnar även försommarmiddag i Bergianska trädgårdens orangerie den 11 juni kl 17.30. Mer info: www.chapters-swea.org/stockholm

Kvällen inleds med en guidad visning i trädgården och Victoriahuset följt av en promenad över till Orangeriet där middagen serveras vid 18.30-tiden.

foto: ©A Börjesson

ABorjessontum

Traditionella sommarlunchen i Båstad

SWEA Örestad inbjuder till sin populära Sommarlunch den 16 juli kl 12.00 på Strand (Skansen) i Båstad. Mer info kommer på www.chapters-swea.org/orestad och kalendern på www.swea.org.

Samarbetspartner
svivlogoMskugga
bastad
item12
BarbroOsher

Årets Sverigeresa

Årets Sverigeresa för semestrande Sweor från hela världen går i år till Bohuslän 8 – 11 juli. Program och anmälningsinformation kommer att finnas på www.swea.org från och med den 10 mars.

heimboldLogo
bohuslan2
SvNaringslivSM
IsabyecSM
sonysmall2

Sommarlunchen i Bohuslän

Sommarlunchen i Bohuslän blir onsdagen den 23 juli och denna gång i Hunnebostrand (inte Fiskebäckskil som tidigare).

Information kommer att finnas på www.chapters-swea.org/goteborg

n

Årets Sverigemiddag

Sweor annonserar -

Sverigemiddagen äger i år rum i Västerås den 7 augusti. Mer information kommer på www.swea.org.

CapitolBuilding

SWEAs Världsmöte 2009

Nästa Världsmöte kommer äga rum i Washington DC den 15-19 april 2009 - skriv in i almanackan redan nu!

Uthyres! Smultronställe i Kivik på

Stipendieutdelning på Confidencen

tulpaner2

Varmt välkomna till utdelningen av Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna, för 2008 i sång, på Confidencen, söndagen den 17 augusti, 2008, kl 15.45.

Utdelningen sker i samband med ett framförande av stycken ur barock-kompositören Monteverdis samlade verk. Föreställningen består av avsnitt ur operor, madrigaler och balett. Årets stipendiat utnämns på SWEA Internationals årsmöte i Skanör den 5 april och därefter kommer mer info.

B & B New York

Mästare i medlemsvärvning

På regionmötet 2004 i San Diego initierade dåvarande regionordföranden i Västra Amerikas, Kerstin Alm, en medlemsvärvartävling där vinnaren är den avdelning som procentuellt ökat mest under året (det gör att både stora och små avdelningar har en chans att vinna). Denna tradition har fortsatt genom Kerstins efterträdare Britta Armstrong.

forkladen
B & B Nantucket Island,
Mimmis B & B

De har hittills haft tre vinnare, Vancouver, Hawaii och Los Angeles. Priset utdelas på regionmötet och utgörs av något spektakulärt i 11 upplagor (antalet avdelningar) som kan knytas ihop till en tvättstrecks-installation. Första året olikfärgade saronger, sedan randiga förkläden och i år tvättsäckar i grafisk design. Kul idé!

Marcus Forss med SWEA-klarinetter

marcusforss

Marcus Forss, SWEAs stipendiat (Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna 2007) besökte nyligen Buffet Factory i Paris för att välja ut två nya klarinetter. Efter att ha hittat sina favoriter döptes dessa till Sigrid och Swea!

Stuga i Viken,
B & B Beverly Hills

SWEA International på nya året

De senaste månaderna har flera val och tillsättningar ägt rum.

SWEAs styrelse har tio medlemmar. Vår grundare Agneta Nilsson är ständig medlem. De övriga nio - ordförande, vice ordförande och de sju regionernas representanter - är valda av avdelningarna på två-årsmandat.

Åsa-Lena Lööf, SWEA South Florida, tog över rodret under förra året och är sedan den 1 januari 2008 vald till internationell ordförande. Ny vice ordförande är Catarina Holtz från SWEA München. Catarina var primus motor när avdelningen där startades.

Fyra regionordförande är omvalda på ytterligare två år. Britta Armstrong SWEA San Diego, VAME (Västra Amerikas), Carin Foster SWEA Philadelphia, OAME (Östra Amerikas), Monica Hallworth SWEA Malmö, MEMA (Mellersta Europa, Mellanöstern, Afrika) och Ann Hespe SWEA Dubai, OEMA (Östra Europa, Mellanöstern, Afrika).

Fram till den 30 april ingår också i styrelsen Marilén Sjögren Hong Kong, SWEA Asien, Maud Witt SWEA Houston, MAME (Mellersta Amerikas) och Kersti Winblad von Walter Mallorca, VEMA (Västra Europa, Mellanöstern, Afrika).

Den 1 maj efterträds de senare i styrelsen av tre nya regionordförande. Tina Klintmalm tidigare ordförande i SWEA Dallas avlöser Maud Witt, Monica Haglund tar efter fyra år som ordförande i SWEA Malaga över efter Kersti Winblad von Walter och Madeleine Svensson tidigare ordförande i SWEA Beijing ersätter Marilén Sjögren.

SWEA har två "officers" på viktiga poster; Kickan Williams, SWEA South Florida, utsågs vid årsskiftet till sekreterare i SWEA International efter erfarna Anita Rhodes, SWEA New Jersey, som accepterat att ta över posten som internationell skattmästare..

SWEA önskar alla varmt lycka till!

Hyr en charmig stuga
Österlen –
n
item12a
SWEA
Email Marketing by