Om brevet inte visas korrekt, läs det direkt på http://www.chapters-swea.org/sweanytt_2007/SWEANytt5dec07/index.html

swealogoNY
item2
asalenatomte3
berry

Åsa-Lena har ordet

Kära Sweor över hela världen!

Först vill jag tacka er alla för ni givit mig förtroendet att två år framåt få vara SWEA Internationals ordförande. Det känns inspirerande att få möjlighet att vara delaktig i SWEAs fortsatta utveckling och jag hoppas att vi alla tillsammans ska driva SWEA framåt.

Det nu snart gångna året har varit fyllt av intensiv SWEA-aktivitet med deltagande av Sweor från världens alla hörn. Vårens lyckade Världsmöte i Amsterdam med en lärorik konferens. Sommarevenemangen i Sverige med tusentalet deltagare. Hösten har bjudit på sju regionmöten som ni kan läsa om nedan och jag hade den stora glädjen att få delta både i Chicago och Kuala Lumpur. Och inte minst de hundratals program som SWEA-avdelningarna världen över bjudit in till i år!

Under året har en ny medlem tillkommit i SWEA-familjen. Vi hälsar SWEA Tampa Bay välkommen. Invigning blir det i mars 2008.

Med tanke på att SWEA av allt att döma kommer att fortsätta växa behöver vi se framåt och fundera över hur arbete och kommunikationer kan förenklas samtidigt som vi behåller känslan och SWEA-andan i detta unika nätverk. SWEAs årsmöte 2008 äger rum i Skanör i den 5 april. Det är där vi ska lägga grunden för den närmaste tiden. Skanör blir ett rent arbetsmöte för den internationella styrelsen utan utflykter och större middagar. Själva årsmötet är givetvis öppet för alla intresserade Sweor. Våren 2009 har vi åter Världsmöte. Då i Washington DC där planeringsarbetet är redan i full sving.

Ny på kansliet är Helena Litwak som tillträdde sin tjänst i början av hösten. Lena Powers har efter flera års arbete överlämnat medlemsregistret till kansliet. Ytterligare förändringar på poster i SWEA kommer att ske vid årsskiftet. SWEAs skattmästare Helene Wiorek har flyttat till Sverige och önskar därmed lämna sin post. Anita Rhodes, vår nuvarande sekreterare, tillträder som skattmästare på nyåret. Samtidigt tar Kickan Williams, SWEA South Florida, över posten som internationell sekreterare. Vår vice ordförande Ninni Pettersson Wästberg avgår vid årsskiftet och i skrivandets stund gör avdelningsstyrelserna sitt val.

Så vill jag passa på att tacka alla er som under året på olika sätt engagerat er i SWEA-arbetet, såväl lokalt som regionalt och internationellt. Ni bidrar med en fantastisk arbetsinsats som gör det möjligt för SWEA att fortsätta att sprida glädje och gemenskap.

Julen står för dörren och året nalkas sitt slut. Nu äger SWEAs alla julmarknader, Luciafiranden och julfester rum, där vi samlas runt allt från tomtar till glögg och pepparkaksdoft. För de allra flesta av oss, oavsett var vi bor, är julen viktig. Förberedelserna, julgranen, ljusen, sången, maten och inte minst gemenskapen med nära och kära. Vi bär alla på våra alldeles egna minnen och föreställningar om hur en ”riktig jul” ska vara.

En god och fröjdefull jul och allt gott på det nya året önskar jag er. Och finge jag önska mig någonting inför det nya året så skulle det vara, att alla vi Sweor får ett intressant, givande och spännande SWEA-år 2008.

De allra käraste hälsningar,

Åsa Lena Lööf

item7a6b1
item7a6c1a

Jul i SWEA-land

item7a6c1b
NJluciatag
NJjulmarknad

Runt om i SWEA-land bjuds nu på julstämning och smak på Sverige vid alla decembertillställningar som också är en viktig inkomstkälla för donationer och stipendier för många avdelningar. På Los Angeles julmarknad kröntes Lucian av en rockstjärna. Årets svenska jubilarer, Carl von Linné och Astrid Lindgren har flitigt hyllats av SWEA. Läs mer på avdelningarnas hemsidor! foton ovan samt pysselbordet Anki Singer, övriga juloton ©Kerstin Alm

bullarKA
NJpysselbord
item7a6c1
luciatagKA
item7a6b
luciaKA lucior2KA

Rapporter från höstens regionmöten

item7a6

Asien - Kuala Lumpur

Ett mycket uppskattat och av SWEA Kuala Lumpur (Malaysia) välordnat regionmöte hölls den 24-28 oktober.

32 Sweor från regionen och andra SWEA-avdelningar kom för att uppleva den malaysiska kulturen och delta i regionens årsmöte. Stadsrundtur, batikmålning, regnskogspromenad och besök i hinduiskt tempel var några av utflykterna som programmet bjöd på.

Samtliga avdelningar i regionen deltog i årsmötet. Punkter som diskuterades under årsmötet var bl.a. regionens ekonomi, stipendier och donationer, medlemmarnas syn på SWEA, Kontakt-Sweornas roll och krishantering vid eventuella katastrofer.

Efterresan gick till Langkawi.

item7a6a
asien
Tunisien02
barcelona

VEMA - Barcelona

Tunisien07

Den 6 oktober hade VEMA sitt årsmöte i Barcelona. Vi talade hela förmiddagen omkring våra avdelningsrapporter med glädjeämnen, problem och igenkännande när vi kände igen oss i andra avdelningar. Vi hade femton åhörare.

Totalt var det över 160 tillresta som minglade, var på utflykter och middag.

Tunisien06

Sweor bland kaktusar, cowboys och kusar: VAME - Phoenix, Arizona

arizona
SWEAs Världsmöte 2007 i samarbete

Ridning, geologihajk, jeeptur i öknen. Långsamt strosande i botaniska trädgården och vild two-step under stjärnorna på berömt cowboyhak. SWEA Arizonas digra program lockade Sweor från när och fjärran. Det var ett utbyte av idéer och SWEA-kunnande som inte lät sig begränsas till lördagens regionmöte utan pågick i en evig dialog på restauranger, hästryggar och strövtåg. Tack till Arizona för att ni bjöd oss alla att komma samman!

ud

Styrelsen i MEMA gick i kloster

MEMAs tretton ordförande samt regionordföranden och skattmästaren gick i kloster hos Birgittasystrarna i Sabinerbergen norr om Rom för ett regionmöte, som bara var ett arbetsmöte för styrelsen. Det var första gången som den här formen för ett RM provades. Det blev tre mycket kreativa arbetsdagar, då vi hade god tid för samtal, tankar och reflektioner, men också hann med flera korta små utflykter mellan arbetspassen.

rom
si
visitsweden
IsabyecSM1

Vi åt, sov och arbetade i (komfortabel) klostermiljö. Kostnaden för avdelningarna blev förhållandevis låg och för den arrangerande avdelningen var arbetsbelastningen betydligt mindre än vid de större mötena. Vi lärde känna varandra på ett mycket närmare sätt, då vi arbetade så här och vi reste hem till våra avdelningar fyllda av entusiasm och arbetsglädje.

sweden
RM16 Huvudsponsor för SWEAs Världsmöte

MAME - Chicago, IL

MAMEs möte, som hölls sista helgen i september, blev en strålande upplevelse för alla 85 deltagande Sweor. Regionmötet hölls i exportrådets vackra lokaler med fantastisk utsikt över stan. Chicagosweorna bjöd på varmt och vackert väder, hemlagat svenskt smörgåsbord, skönsång av svensk flickkör och mycket, mycket annat. TACK, SWEA Chicago för härligt fina minnen. Se bilder här

IKEA1
Samarbetspartner
svivlogoMskugga
dubaianeliebergqvist

OEMA - Dubai

Till OEMAs regionmöte, höstens sista RM, kom inte bara drygt 70 Sweamedlemmar från ca 25 avdelningar över hela världen utan även representanter från elva av regionens avdelningar.

På fredag morgon samlades vi alla på konferenshotellet, för en kort presentation av Dubais utveckling under de senaste 25 åren.

item12
BarbroOsher

Direkt efter detta gavs sig de allra flesta iväg på en ”cityrundtur”. Dagen avslutades med solnedgång och middag i öknen.

Under lördagen pågick regionmötet hela dagen, med livliga diskussioner in i det sista. Programmet fortsatte sedan även under söndag och måndag, med bl a en utflykt till Abu Dhabi, Förenade Arabemiratens huvudstad.

heimboldLogo

OAME - Princeton, NJ

SvNaringslivSM
princeton
IsabyecSM
sonysmall2

OAMEs regionmöte gick av stapeln i strålande brittsommarväder i Princeton NJ den 6-8 oktober. Vi fick en guidad tur av Princeton University, ett av "Ivy-league" universiteten. Lördagen var öronmärkt för själva regionmötet och flera givande diskussionsgrupper. Dagarna avslutades med en utflykt till närbelägna "Grounds for Sculpture", en stor park med både permanent och tillfälliga utställningar av moderna skulpturer. NJ-Sweorna hade verkligen ordnat ett fantasktiskt RM för alla 56 ditresta från Boston till Atlanta.

SWEA
Email Marketing by