Om brevet inte visas korrekt, läs det direkt på http://www.chapters-swea.org/sweanytt_2007/SWEA-Nytt3juni07/index.html

header
item2
asalenasn

Åsa-Lena har ordet

Kära Sweor!

Den blomstertid nu kommer och det är dags för vårens sista SWEA-Nytt, men innan vi går barfota i gräset, ber jag att få ta er tid i anspråk en liten stund.

Sverigemiddagen på Skansen i Båstad där två av våra fina stipendier delas ut blir en av SWEA-sommarens höjdpunkter. Litteraturstipendiet går till Yuliana Grigoryeva och Kajsa Hallberg tilldelas vårt Interkulturella stipendium. Årets Svenska Kvinna, Marianne Forssblad, sedan den 7 juni även innehavare av kunglig medalj, kommer också att firas i Båstad . Vi gratulerar Marianne till medaljen. I anslutning till Sverigemiddagen har SWEA Örestad anordnat ett trevligt program med utflykter på båda sidor om Sundet. Se www.swea.org.

Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna, i år till klarinettisten Marcus Forss, kommer att delas ut på Confidencen i Stockholm den 19 augusti. Se www.swea.org

Många andra SWEA-begivenheter erbjuds på olika platser under sommaren. Jag hänvisar åter till hemsidan. Den 22 augusti anordnar SVIV, vår viktiga samarbetspartner, Utlandssvenskarnas parlament i Näringslivets Hus, Stockholm, där ett intressant program med för oss viktiga frågor kommer att behandlas och diskuteras. Ämnen som särskilt rör SWEA är Insatser utlandssvenskar kan göra för Sverige, Utbildning och forskning, Kultur, Hemflyttning till Sverige, Kriser och katastrofer, Ungdomsfrågor. På programmet finns också legala frågor, skattefrågor m.m. Bland talarna märks utrikesminister Carl Bildt, VDn för Svenskt Näringsliv Urban Bäckström och Årets svensk i världen Hans Rausing. Den 23 augusti anordnar SVIV dessutom en konferens med syfte att sprida kunskap om svenskarnas roll i Gulfstaterna. Vi hoppas på stor uppslutning av Sweor under dessa dagar! Se SVIVs hemsida.

Det skulle vara roligt om vi alla loggade in och testade vårt diskussionsforum på SWEAs hemsida. Kanske en stund en sommarledig dag kunde användas till att botanisera i dess möjligheter. Användarnamn: swea - Lösenord: webb Det är en lysande nyhet som jag tror att vi ska få mycket glädje och nytta av vid utbyte av idéer. Pröva! (Hur gör man? Läs här)

Glöm inte att anmäla er till höstens regionmöten! SWEA har mailstopp den 22/6-5/8 2007. Kansliet har semesterstängt i juli. Styrelsens jourschema för sommaren finns på www.swea.org.

Ett stort tack till er alla Sweor för en arbetsfylld men rolig vår. Ett särskilt tack till SWEA Internationals styrelse, alla medarbetare och SWEAs Kansli för ett gott samarbete.

Nu står sommarlovet för dörren och jag önskar merparten av er en riktigt vacker sommar och er som bor söder om linjen vill jag önska ett för årstiden behagligt väder. Själv far jag till Ljusterö och Stockholms skärgård för att njuta svensk sommar.

Jag hoppas att vi ses i SWEAs sommarvimmel!

Kära hälsningar

Åsa Lena Lööf

SWEA Internationals ordförande

SWEAs Världsmöte 2007 i samarbete
ud
si
visitsweden
IsabyecSM1
sweden
Huvudsponsor för SWEAs Världsmöte
IKEA1
item7a6b1

Sverigemiddagen

IMG1044

Sverigemiddagen anordnas i år av SWEA Örestad och äger rum på Äppelgårdens Golfrestaurang i Båstad den 8 augusti 2007. Sedvanlig stipendieutdelning samt hyllande av Årets Svenska Kvinna 2007. Kringprogram: Mingelafton på Hotell Skansen Båstad 7 augusti. Golf på Äppelgårdens Golfbana alternativt utflykt till Norrvikens Trädgårdar den 8 augusti. Bussutfärd till Danmark 9 augusti. Program och anmälningsblankett finns här

marianneforsblad

Årets Svenska Kvinna har mottagit kungamedalj

Marianne Forssblad, SWEAs Årets Svenska Kvinna, mottog den 7 juni mottagit H.M.Konungens medalj i 8:e storleken i Serafimerordens band för värdefulla insatser för att stärka det nordiska kulturarvet i nordvästra USA.

item22b
confidensen

Utdelning av Sigrid Paskells Stipendium på Confidencen

Söndagen den 19 augusti kommer teaterchefen Kjerstin Dellert och SWEAs grundare Agneta Nilsson att överlämna Sigrid Paskells Stipendium i Scenkonsterna till Marcus Forss, klarinettist. Detta sker i samband med årets sista föreställning av Don Giovanni. Läs mer

item22
IMG1055

SWEA Örestad upprätthåller traditionen

Värdinnorna för årets Sverigemiddag inbjuder dessutom som vanligt till sin Sommarlunch på Sand/Skansen i Båstad. I år onsdagen den 18 juli. Anmälan här

item7a6a
IMG0923

Sommarlunchen på Västkusten

blir i år på hotell Gullmarsstrand i Fiskebäckskil onsdagen den 25 juli 12.00. Ladda hem inbjudan med info här.

item7a6b
camels300

Kalender för höstens regionmöten

VAME: Phoenix, Arizona, den 12-14 oktober.

MAME: Chicago, IL, den 29-30 september.

OAME: Princeton, NJ, den 6-7 oktober.

VEMA: Barcelona den 4-7 oktober.

MEMA: Rom den 12-14 oktober (arbetsmöte, inget program anordnas men årsmötet är givetvis öppet för intresserade Sweor).

OEMA: Dubai den 9-11 november.

Asien: Kuala Lumpur den 24-27 oktober.

item7a6

Foto: Harald Hespe

sonysmall2
BarbroOsher SvNaringslivSM
IsabyecSM
heimboldLogo
Samarbetspartner
svivlogoMskugga
SWEA
item12
Email Marketing by