Om brevet inte visas korrekt, läs det direkt på http://www.chapters-swea.org/sweanytt_2007/SWEANytt2maj07/index.html

headerSwea
item2
asalenasn

Åsa-Lena har ordet

Kära Sweor!

SWEA Internationals Världsmöte i Amsterdam - med drygt 300 deltagande Sweor - bjöd på en välarrangerad konferens och ett roligt utflyktsprogram. 75 av våra 77 avdelningsordförande (AO) var på plats och deltog engagerat i den konferens vars innehåll vi nu hoppas ska nå ut, inspirera och användas i avdelningarna. På programmet fanns den nya webbsidan, SWEA-Nytt, vårt kanslis resurser, PR, SWEA-bilden samt medlemsfrågor. Alla AO fick för hemmabruk ett kompendium med SWEA-information sammanställt av Eva-Gitta Nabih. Ett uppskattat inslag var också den livliga frågestunden med en panel av erfarna Sweor.

Vid styrelsens årsmöte kungjordes namnen på Årets Svenska Kvinna och SWEA Internationals stipendiater för Litteraturstipendiet, Agneta och Gunnar Nilssons Stipendium för Interkulturella relationer och Sigrid Paskells Stipendium i Scenkonsterna. Vi ser fram emot att få träffa dem för hyllning och stipendieutdelning vid årets Sverigemiddag i Båstad den 8 augusti, där vi hoppas att många Sweor kommer att närvara. Sigrid Paskells Stipendium kommer att delas ut på Confidencen i Stockholm i samband med sommarens sista föreställning av Don Giovanni den 19 augusti (mer information kommer på www.swea.org). De tre stipendierna är på USD 10 000 vardera.

Styrelsen vill i sitt fortsatta arbete fokusera på medlemsutveckling; hur vi värvar, tar hand om och behåller medlemmar samt hur vi stärker och utvecklar vårt nätverk. Det är en utmaning att bevara den unika SWEA-känslan i en ständigt föränderlig och växande organisation. Vi önskar att fler Sweor ville engagera sig i styrelsearbete och få känna på, hur stimulerande det är att aktivt arbeta inom SWEA. Varmt tack till vår valberedning som söker kandidater i hela SWEA-världen till nära 90 poster i SWEAs internationella kommittéer.

Ett team från Nämnden för Sverigefrämjande i Utlandet presenterade medryckande den moderna Sverige-Bild vi kan förmedla. Tänk, vilken enorm spridning i världen deras budskap kan få genom oss Sweor! Vi kan nu alla bli än bättre Sverigeambassadörer. Tina Nordström bjöd generöst på sig själv vid ett annat avsnitt i Sverige-programmet.

Jämsides med konferensen pågick ett lockande utflyktsprogram med stadsvandringar, kanalturer, besök på Amsterdams förnämliga museer, i Delft, Haarlem och tulpanernas berömda Keukenhof. Mingel och trevliga middagar avlöste varandra. Vid festmiddagen avtackades vår förra ordförande Siv Svensson för sina år vid rodret och önskades lycka till på sin nya bana. Tack gick också till Ninni Pettersson Wästberg för hennes tid som regionordförande och till Margaretta Simpson för hennes många år som alert och idog webbmoster. Världsmötet 2007 avslutades med en tur till Haag där vår ambassadris, Elisabeth Magnusson bjöd på lunch.

Ett innerligt tack till er alla som gjorde detta Världsmöte så lyckat. Det är omöjligt att namnge alla, men jag hoppas att ni alla känner den uppskattning som alla deltagare och jag känner. Jag vänder mig till hela organisationskommittén i SWEA Holland under ledning av Lola Hill. Ert engagemang, er noggrannhet, ert tålamod och lugn och framför allt er omtanke och vänlighet satte tonen för ett mycket lyckat Världsmöte. Med ert arbete hedrar ni verkligen SWEAs slogan: Lokal kunskap, Globalt nätverk och Världsvid vänskap.

Nu ser vi fram emot nästa Världsmöte som blir i Washington DC 2009, när SWEA International fyller trettio år.

Runt om i Sverige förbereds nu trevliga sommarevenemang och till hösten äger regionmöten rum i Kuala Lumpur, Barcelona, Rom, Dubai, Princeton, Chicago och Phoenix. Se nedan!

Många kära hälsningar

Åsa Lena Lööf

Ordförande SWEA International

SWEAs Världsmöte 2007 i samarbete
ud
si
visitsweden
IsabyecSM1
sweden
Huvudsponsor för SWEAs Världsmöte
IKEA1
item7a6b1

Lyckat Världsmöte i Amsterdam

lilatulpaner
item22b
sweakonferens

Teamet från NSU: Bo Söderström VisitSweden, Cecilia Juhlin UD, Lotta Göllas Svenska institutet och Annika Rembe Invest in Sweden Agency.

item22

En glad stund bjöd fjolårets ÅSKA Tina Nordström på, när hon med glimten i ögat livfullt berättade om hur hon blev Mat-Tina. Det vackra SWEA-förklädet klädde henne alldeles utmärkt! Läs mer

mattina

Några röster i vimlet

Jättebra! Otroligt givande dagar! Nöjd med informationsdagen/mötet. Informellt, gillar nya formen.

Känner mig superladdad! Toppenbra! NSU var inspirerande. Känner mig nu mer som en Sverige-främjande ambassadör. Avdelningsordförandena måste dela med sig av denna entusiasm.

Mat-Tina! Har inte ord för hur trevligt och fantastiskt roligt det var.

item7a6a

Mer om världsmötet: www.swea.org fylls efterhand på med rapporter i text och bild från Världsmötet. Klicka här och sedan på rubrikerna!

Unga Globala Nomader

Är du en Ung Global Nomad eller känner du någon sådan? Ansökningstiden förlängd - går ut 1 juni!

Ungdomar 17-22 år som har bott i minst två länder utöver hemlandet och gått i skola utomlands kan söka SWEAs och SVIVs (Svenskar i Världens) gemensamma stipendium på USD 2000, tre till antalet. Skriv en uppsats på ca 4000 ord med rubriken "Mitt liv som nomad - för- och nackdelar"! Utdelning av årets tre stipendier för Unga Globala Nomader kommer att ske i samband med SVIVs årsmöte i Stockholm den 22 augusti. Läs mer

item7a6b
globalanomader

Årets Svenska Kvinna och stipendiater

ASK2007MarianneForssblad Interkultur2007KajsaHallb Paskell2007MarcusForss Litt2007JulianaGrigoryeva
item22a

Marianne Forssblad Årets Svenska Kvinna

Yuliana Grigoryeva Årets Litteratur-stipendium

Kajsa Hallberg Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för Interkulturella relationer

Magnus Forss Sigrid Paskells stipendium för scenkonsterna

Kalender - händelser att se fram emot

Sverigemiddagen

Sverigemiddagen anordnas i år av SWEA Örestad och äger rum på Äppelgårdens Golfrestaurang i Båstad den 8 augusti 2007. Sedvanlig stipendieutdelning samt hyllande av Årets Svenska Kvinna 2007. Kringprogram: Mingelafton på Hotell Skansen Båstad 7 augusti. Golf på Äppelgårdens Golfbana alternativt utflykt till Norrvikens Trädgårdar den 8 augusti. Bussutfärd till Danmark 9 augusti. Program och anmälningsblankett finns här

item7a6
strand

SWEA Örestad upprätthåller traditionen

Värdinnorna för årets Sverigemiddag inbjuder dessutom som vanligt till sin Sommarlunch på Sand/Skansen i Båstad. I år onsdagen den 18 juli. Anmälan här

Samarbetspartner
mollosund

Sommarlunchen på Västkusten

svivlogoMskugga

blir i år på hotell Gullmarsstrand i Fiskebäckskil onsdagen den 25 juli 12.00. Mer information kommer senare på Göteborgs hemsida.

Sommarmiddag i Bergianska Trädgårdens Orangeri

SWEA

Har ni vägarna förbi Stockholm i sommar? Den 13 juni anordnar SWEA Stockholm middag med guidad visning i växthuset om "Linné och hans lärjungar". Ladda ner inbjudan

BarbroOsher

SWEAs resa till Dalarna är fulltecknad.

Kalender för höstens regionmöten

VAME: Phoenix, Arizona, den 12-14 oktober.

MAME: Chicago, IL, den 29-30 september.

OAME: Princeton, NJ, den 6-7 oktober.

VEMA: Barcelona den 4-7 oktober.

MEMA: Rom den 12-14 oktober (arbetsmöte, inget program anordnas men årsmötet är givetvis öppet för intresserade Sweor).

OEMA: Dubai den 9-11 november.

Asien: Kuala Lumpur den 24-27 oktober.

sonysmall2
regionmoten
IsabyecSM
heimboldLogo
SvNaringslivSM
item12
SWEA
Email Marketing by