Om brevet inte visas korrekt, läs det direkt på http://www.chapters-swea.org/sweanytt_2007/S-Nytt1mars-07/index.html

headerSWEA
asalenasn
item2

Åsa-Lena har ordet

Kära Sweor!

En spännande SWEA-vår står framför oss. Det är mycket glädjande att vi i dagarna presenterats SWEAs nya hemsida. Vi hoppas att den ska vara funktionell och lätthanterlig. I skrivandets stund är den inte helt färdig och vi får kanske räkna med en del barnsjukdomar framöver. Vi vädjar därför om tålamod och samtidigt ber vi er sända alla förslag om korrigeringar till webmaster@swea.org. Under konferensen i Amsterdam kommer det att ges en grundlig orientering om hur man söker på den nya hemsidan samt kunskap om hur den kan ge oss vidgade möjligheter till information och kommunikation. Stort tack till webbredaktionen och alla andra som bidragit till swea.org! Omarbetningen av kanslisidorna är inte klar än, så de finns kvar på http://www.sweakansliet.org. De kommer under våren att successivt läggas över på den nya webbplatsen.

Snart stundar SWEAs Års/Världsmöte i Amsterdam. Det är glädjande många som har anmält sig och jag ser mycket fram emot att träffa alla deltagare. Den internationella styrelsen har tillsammans med SWEA Holland och vår kongresskommitté lagt ned mycket tankearbete på att sätta samman ett givande och intressant konferensprogram. Vi kommer bland mycket annat att få ta del av viktig och matnyttig SWEA-kunskap, som vi förstås hoppas ska föras vidare och vara till hjälp och stöd i alla lokalavdelningar. I detta sammanhang vill jag särskilt uppmärksamma programpunkten Information om SWEA Internationals årsmöte samt frågestund, torsdagen den 19 april. Ta nu tillfället i akt att ställa alla de frågor ni undrar över! Vi ber er dock sända frågorna i förväg till SWEAs sekreterare Anita Rhodes, så att snabba och korrekta svar kan förberedas. Vi får på det viset även möjlighet att delegera frågorna till särskilt kunniga Sweor inom eller utom styrelsen.

Det blir speciellt roligt att få välkomna Mat-Tina (Tina Nordström), Årets Svenska Kvinna 2006 samt representanter för NSU, Nämnden för Sverigefrämjande i utlandet: Cecilia Julin UD, Lotta Göllas Svenska Institutet, Bo Söderström och Bitte Olsson VisitSweden samt Annika Rembe Invest in Sweden Agency. De kommer att ge oss en inblick i hur Sverige vill att utlandet ska se på oss; den nya Sverigebilden med andra ord.

För dem som inte deltar i konferens och årsmöte har Amsterdams Sweor sammanställt ett lockande utflyktsprogram för att visa upp det viktigaste och vackraste i De Nedre Länderna.

Många avdelningar har nu haft sina årsmöten och jag vill passa på att tacka alla avgående styrelseledamöter för allt ert arbete och engagemang och samtidigt hälsa alla tillträdande välkomna. Jag ser fram emot att få höra och läsa om era aktiviteter under året. Detta ger mig anledning att också tacka alla redaktörer och skribenter i SWEAs lokala blad och på webben. Det är verkligen intressant att läsa om allt som händer och sker i SWEA-världens alla hörn och om de otroligt fina program och initiativ som bjuds. När jag läser dessa tidningar inser jag vilken fantastisk resurs vi alla Sweor tillsammans utgör. Min nattlektyr är räddad och jag måste medge att jag oftast somnar med ett leende på läpparna.

Runt om i Sverige förbereds nu trevliga sommarevenemang till glädje för besökande och hemmaboende Sweor. Och i höst bjuder SWEAs regioner till sju regionmöten spridda över världen. Tänk på, att oavsett i vilken region du bor, är du välkommen till alla SWEA-evenemang! Mer information om dessa händelser finner du under respektive rubrik nedan. För fler sommararrangemang hänvisar jag till de svenska avdelningarnas hemsidor. Tag nu fram din almanacka och notera höjdpunkterna nedan!

Låt oss nu på norra halvklotet glädjas åt och njuta av en vacker tulpanvår och er på södra önskar jag en ljuv höst.

Kära hälsningar,

Åsa-Lena Lööf

tulpaner1
Huvudsponsor för SWEAs Världsmöte
IKEA1
Sponsorer för
chcommerce
Tetrapaklogo
Scania
akzonobel
Handelsbanken
Koophandel
smallhotels

SWEA Los Angeles filmstipendium

IKEA
sweafilmstip
item2a

Gustav Oldén mottog ett filmstipendium på USD 7000 under filmfestivalen i Palm Springs den 8 januari. Generalkonsul Tomas Rosander höll ett kort tal och Maud Adams överlämnade ett diplom, samtidigt räckte SWEA Los Angeles ordförande Anna Jönsson Connell stipendiaten en jättecheck (och smög ner originalet i Gustavs kavajficka).

Gustav gick ut filmproducentlinjen på Dramatiska Institutet i Stockholm våren 2006 och har redan arbetat med flera svenska långfilmer och producerat dokumentärer och kortfilmer, bl.a. skräckfilmen Virus som visades på den Skandinaviska filmfestivalen i Beverly Hills i år. Filmerna har gått på SVT, Berlins filmfestival och tv-kanaler världen över. Filmstipendiekommittén anser att Gustav kommer att ha stort inflytande framöver och bli en bra representant för Sveriges unga filmskapare i relationerna mellan två fina filmländer.

item7a6b

Unga Globala Nomader

Är du en Ung Global Nomad eller känner du någon sådan?

Ungdomar 17-22 år som har bott i minst två länder utöver hemlandet och gått i skola utomlands kan söka SWEAs och SVIVs (Svenskar i Världens) gemensamma stipendium på USD 2000, tre till antalet. Skriv en uppsats på ca 4000 ord med rubriken "Mitt liv som nomad - för- och nackdelar"! Utdelning av årets tre stipendier för Unga Globala Nomader kommer att ske i samband med SVIVs årsmöte i Stockholm den 22 augusti. Läs mer

globalanomader

"ÅSKA" får kunglig medalj

Den 30 januari fick Swean Kerstin Lane, SWEAs Årets Svenska Kvinna 1999, motta medalj i 8:de storleken i serafimerordens band på Kungliga Slottet i Stockholm. Det var H.M. Konungen med maka H.M. Drottningen, Årets Svenska Kvinna 2001, som generöst delade ut denna medalj "för värdefulla insatser för Sverige i Amerikas Förenta Stater." SWEA gläds med dig, Kerstin, och gratulerar hjärtligast. foto: Claes-Göran Carlson

KerstinLane
item7a6

Kalender - händelser att se fram emot

SWEAs årliga sommarresa i Sverige går i år till Dalarna den 11-14 juli 2007. Fullständig information med anmälningsblankett kommer på www.swea.org den 15 mars och anmälningar mottages fram till 1 april 2007. Begränsat antal platser, regionalt fördelade!

 

SWEAs resa till Dalarna

blomma

SWEA Örestad upprätthåller traditionen

Samarbetspartner

Värdinnorna för årets Sverigemiddag inbjuder dessutom som vanligt till sin Sommarlunch på Sand/Skansen i Båstad. I år onsdagen den 18 juli.

svivlogoMskugga

Sverigemiddagen

SWEA

Sverigemiddagen anordnas i år av SWEA Örestad och den äger rum på Äppelgårdens Golfrestaurang i Båstad den 8 augusti 2007. Sedvanlig stipendieutdelning samt hyllande av Årets Svenska Kvinna 2007. Kringprogram: Mingelafton på Hotell Skansen Båstad 7 augusti. Golf på Äppelgårdens Golfbana alternativt utflykt till Norrvikens Trädgårdar den 8 augusti. Bussutfärd till Danmark 9 augusti. Program samt anmälningsblankett på SWEAs samt SWEA Örestads hemsida inom kort.

BarbroOsher
sonysmall2

VAME: Phoenix, Arizona, den 12-14 oktober.

MAME: Chicago, IL, den 29-30 september.

OAME: Princeton, NJ, den 6-7 oktober.

VEMA: Barcelona den 4-7 oktober.

MEMA: Rom den 12-14 oktober (strikt arbetsmöte, inget program anordnas men årsmötet är givetvis öppet för besök).

OEMA: Dubai den 9-11 november.

Asien: Kuala Lumpur den 24-27 oktober.

Kalender för höstens regionmöten

regionmoten
IsabyecSM
heimboldLogo
SvNaringslivSM
SWEA
www.swea.org
Email Marketing by