Om du har svårigheter att läsa brevet eller ej får upp bilderna läs direkt på http://www.swea.org/sweanytt2006/nr4/index.html

LogoSWEANytt4
SivS
item4

Siv har ordet...

foto: © Kerstin Alm

Kära Sweor,

Livet med SWEA står aldrig stilla, det händer alltid något och jag vill i dessa rader berätta om en del av det, som kommer att ske i en nära framtid.

Tiden går fort och innan vi vet ordet av är det dags för Världsmötet i Amsterdam. Sista anmälningsdag är den 15 januari. Tag en noggrann titt på hela programmet, innan Ni sänder in Er anmälan, för redan på torsdagen och fredagen bjuds ett konferensprogram som verkligen inte går av för hackor. På torsdagen får vi lära oss allt om SWEA och på fredagen har vi flera prominenta gästtalare. Bl.a. kommer Tina Nordström, SWEAs Årets Svenska Kvinna 2006, att berätta om hur hon blev ”Mat-Tina" och om modern svensk matkultur. Vidare kommer Nämnden för Sverigefrämjande i utlandet, ett organ som företräder UD, Exportrådet, Invest in Sweden, Svenska Institutet och Visit Sweden, att sända prominenta representanter till Världsmötet för att informera om etableringen av den nya Sverigebilden, ’"brandingen" av Sverige och lära alla oss SWEA-ambassadörer, hur vi idag skall profilera Sverige och sälja "varumärket Sverige". IKEA vill jag tacka för en generös sponsoring av Världsmötet. Må fler svenska företag följa Ert goda exempel!

SWEAs populära produktförsäljning kommer att bli lite annorlunda i Amsterdam på grund av att vi enligt holländsk lag, tyvärr inte får sälja våra varor öppet på hotellet. Ni som vill göra större inköp, måste därför beställa varorna från respektive avdelning före mötet. Enstaka produktinköp får däremot göras upp "på kammarn". Se på våra produkter och planera redan nu vad Ni i god tid vill beställa. SWEAs produkter.

Nu drar snart vår nya hemsida i gång. Helen Rindforth vår nya webbredaktör satte fart den 6 november och redan dagen efter låg den första rapporten i min mailbox. Många Sweor kommer framöver att vara engagerade i detta spännande arbete under Helens kunniga ledning.

Det är hög tid att nominera kandidater till SWEAs utmärkelser Årets Svenska Kvinna och Sigrid Paskells stipendium som i den här gången går till en musiker. Se Er omkring, kandidaten kan vara närmare än Ni tror! Läs annonsrutorna här bredvid.

Mitt ordförandeskap går nu mot sitt slut. Jag lämnar posten som internationell ordförande den 31 december 2006 av familjeskäl. Under sju år har SWEA suttit på första bänk i mitt liv, men nu är jag tvungen att ge den platsen till mina allt svagare, åldriga föräldrar. Det var ett svårt beslut att fatta, men jag känner nu att det är bra både för SWEA och mig. Under år 2007 kommer jag att vara aktiv som past president.

Då jag avgår mitt i en mandatperiod, tar vice ordförande Åsa Lena Lööf över ordförandeklubban i SWEAs styrelse. Till t.f. vice ordförande fram till den 31 december 2007 har styrelsen utsett Ninni Pettersson Wästberg. Ordinarie val till båda posterna sker under hösten 2007. Valberedningen tar gärna emot intresseanmälningar redan nu. Jag önskar nu Åsa-Lena och Ninni lycka till.

Men redan nu söker SWEA International både en vice sekreterare och en vice skattmästare och OEMA söker en ny regionordförande. Se annonser här bredvid. Damma av Din CV och tag chansen att delta i SWEAs intressanta och stimulerande arbete.

Nu stundar snart julen och det blir dags att skicka julkort till släkt och vänner. Se Postens roliga erbjudande härintill! Vilket nytänkande! Men innan dess är det en bråd tid för många Sweor inför Lucia och julmarknader. Jag önskar Er lycka till med alla bestyren och tackar Er för den fina insats Ni gör för att sprida svenska traditioner ute i världen. Vi hörs igen innan jul.

Siv

item34a
Gynna våra annonsörer, sponsorer och
item9a
item7

SWEAs nya hemsida på gång!

internet2

Som många av er känner till är nu arbetet i full gång med SWEAs nya hemsidor. Vi har köpt in ett helt nytt system som gör det enklare för vår nya webbredaktion att uppdatera och förnya informationen.

Läs mer här

item9a1

Helen Rindforth ny webbredaktör

item11

SWEA International har fått en ny webredaktör - Helen Rindforth, SWEA München. Helen har arbetat länge med kommunikation och reklam. Hon har haft en konsultfirma för internet och arbetat med otaliga webbprojekt. För övrigt är Helen bland annat intresserad av kultur och musik. Ett hus i Småland är en fast punkt i Sverige.

Vi önskar Helen välkommen och lycka till!

helenrindforth

 

 

Regionmötet i Berlin

Berlingrupp
item9a1a

På tyska säger man att "Wer 'mal eine Reise macht hat etwas zu erzählen". Och det stämmer ju sannerligen in på oss Sweor som for till Berlin på regionmöte i oktober - från 43 SWEA-avdelningar i världen! Läs mer om mötet och se flera hundra foton här!

ikea

Regionmöte Asien i Perth

item9
perth3
sonysmall2

SWEA Perth var årets värd för Asiens Regionmöte. Varmt välkomna och väl omhändertagna kände vi oss alla 40 ditresta Sweor från 14 platser i SWEA-världen. Sweorna i Perth hade anordnat ett mycket varierande program under mötesdagarna och under efterresan i omgivningarna runt Margaret River. Stort TACK till SWEA Perth för att ni visade er vackra del av Australien för oss och för ett mycket välordnat och trevligt Regionmöte.

BarbroOsher

Viva Las Vegas!

SvNaringslivSM
LasVegas
svivlogo150

Det var många sweor som lät sig lockas av Las Vegas blinkande neon och klirrande banditer. Men ännu större var lockelsen att träffa regionssystrar från avlägsna platser som Vancouver i Kanada och Hawaii i Stilla Havet. Dessutom ville alla delta i SWEA Las Vegas tioårsfirande. Läs mer och fler foton här

IsabyecSM

 

Region-mötet i Virginia Beach

virgbeach
heimboldLogo
item33

Regionmöte i Virginia Beach Oceanfront lät mysigt. Vädergudarna bestämmer dock mer än vad vi Sweor gör - orkan blev det inte men väl en storm från nordost. Utanför öste regnet ner och vinden piskade, men inne hade vi ett trevligt och lugnt regionmöte. Det tänkta beachpartyt fick flytta in men beach-utstyrsel hade vi ändå!

item17

Regionmötet i Detroit

detroit
item30

SWEA Michigan var i år värdar för Mellersta Amerikas Regionmöte som samlade ett femtiotal deltagare i Bloomfield Hills utanför Detroit. Läs mer

SWEA lyckönskar

LenaW TinaK YlvaW

Tre Sweor i USA har utnämnts att representera Sverige genom konsulaten i sina respektive regioner. Lena Walther är honorärkonsul vid Las Vegas allra första konsulat och hon har  UD- och- affärsbakgrund. Lena är styrelsemedlem i SWEA Las Vegas och öppnar på nyåret 2007 ett showroom för marknadsföring av skandinavisk design inom heminredning.  Tina Klintmalm är ordförande i SWEA Dallas och har arbetat hårt för att behålla ett svenskt konsulat i området. Tina utsågs till vicekonsul och sköter informations- och konsulära ärenden. SWEA North Carolinas vice ordförande Ylva Westin är nu vicekonsul i Raleigh. De svenska intressena och investeringarna i området fortsätter öka och Sveriges tredje yngsta konsulat i USA öppnades där 2003.

item35a2

SWEA som julklapp!

item27

Känner du någon svensktalande kvinna i din närhet eller har du en yngre släkting som ska flytta utomlands eller känner du en kvinna som bott länge utomlands och nu skall flytta tillbaka till Sverige. Då finns det möjlighet att ge bort ett presentkort med medlemskap i SWEA. Kontakta medlemsansvarig eller ordföranden i din avdelning för mer information!

jul
item28

Nyhet från svenska Posten: Skicka riktiga vykort från datorn!

Skicka årets familjebild som julkort till Sverige via internet - brevbäraren delar ut! På posten.se kan du från din dator skapa egna julkort som sedan trycks på riktigt papper. Julkorten delas ut av brevbäraren hemma i Sverige redan dagen efter. Mellan 13 november 2006 och 7 januari 2007 har Posten kampanjpris: Korten kostar då 10 kr per styck. Mer information finns på: www.posten.se/vykort

riktigavykortegna

SWEAs Världsmöte i Amsterdam

tulpaner

Ni har väl bokat in den 18-22 april i almanackan? Då är det nämligen dags för SWEAs Världsmöte i Amsterdam! Hela världens Sweor är välkomna och det finns väl ingen som vill missa Holland när tulpanerna blommar! Det blir SWEA-konferens, årsmöte och intressanta utflykter. SWEA Holland hälsar alla välkomna! Inbjudan, anmälan och programbeskrivningar hittar du här - läs mer

®
SWEA

Har du ny eller modifierad mailadress? Kontakta SWEAs medlemsregister, sweamedlemsregister@irial.com

Email Marketing by