Om du har svårigheter att läsa brevet eller ej får upp bilderna läs direkt på http://www.swea.org/sweanytt2006/nr3/index.html

logoblacopie
SivS
item4

Siv har ordet...

Kära Sweor!

Från mitt älskade Grimslätt blickade jag ut över gröna skogar och fält. Nu är utsikten min grannes sovrum. Jag är alltså tillbaka i tättbebyggda, söndertrafikerade, men ack så härliga London. Sommaren är över, e-posten forsar in, almanackan fylls snabbt med resor och andra aktiviteter och ’måste-göra-listan’ ränner iväg på längden. Ja, Ni känner alla säkert igen situationen. I SWEA-land förbereds nu höstens regionmöten för fullt. Till tre-regionmötet i Berlin far både Åsa-Lena och jag. Mötena i Virginia Beach och Las Vegas får besök av Åsa-Lena och själv far jag till mötet i Detroit. Sweorna i Asien har sitt möte i Perth.

Den gångna sommaren har sjudit av SWEA- och utlandssvenska evenemang i Sverige; resor, luncher, middagar, seminarier, jubileer, utdelande av stipendier och korande av Agneta Nilsson till Årets Svensk Amerikan och Tina Nordström till Årets Svenska Kvinna. Om allt detta kan Ni läsa här i SWEA-Nytt.

Det är glädjande att kunna berätta att SWEA i sommar blivit livligt uppmärksammat i TV, radio och tidningar. ”Nu finns det inte en värmlänning som inte vet vad SWEA är.” sade Agneta efter resan dit. Våra två, med ärofyllda utmärkelser, hedrade kvinnor och SWEA-SVIVs seminarium fick också stor publicitet. Detta ger god PR och alltfler i Sverige känner nu till SWEA och vet vad vi står för.

I anslutning till årets Sverigemiddag höll SWEA tillsammans med SVIV ett seminarium i Stockholm. Då delades vårt gemensamma stipendium ”Unga globala Nomader” ut till tre härliga ungdomar. Stort tack till SWEA Stockholm för en mycket väl arrangerad Sverigemiddag och för trevliga utflykter. Det är alltid lika roligt att komma samman med Sweor från världens alla hörn.

Tillsammans med Christina Moliteus och Eva Malm, SWEAs PR-ansvariga, besökte jag Visit Sweden, en organisation som marknadsför Sverige i världen. Vi kommer att inleda ett samarbete med dem för att sprida Sverigebilden i utlandet. Till en början skall det främst ske genom länkar på våra respektive hemsidor. Dagarna i Stockholm var mycket intressanta och väl uppbokade av möten, men litet tid till avkoppling blev det i alla fall. En tidig morgon när solen sken, hoppade Christina och jag i en taxi och for till Långholmen för ett morgondopp, medan taxin väntade. Tokigt? Javisst, men oooh så skönt det var!

Just nu pågår ett intensivt arbete med att beställa en ny hemsida och utse en grupp på tre-fyra personer att arbeta med den. Under mellantiden fortsätter Margaretta att hålla hemsidan uppdaterad åt oss. Tack Margaretta för det. Vi vill att den nya hemsidan skall bli rolig och spännande för Sweorna att använda. I planeringen ingår också en interaktiv sida där Sweor världen över skall kunna kommunicera med varandra och på så sätt stärka nätverket Sweor emellan. Vår förhoppning är att kunna presentera hemsidan på Världsmötet i Amsterdam i april nästa år.

Överst på mångas prioriteringslista står nu förberedelserna inför Världmötet i Amsterdam. Planeringen av konferens och mötesprogram pågår för fullt. För årsmötesförhandlingarna kommer att anslås fyra timmar mot tidigare en hel dag, vilket ger tid för en säkerligen mycket intressant dialog mellan den internationella styrelsen och övriga deltagare. Dagarna i Amsterdam kommer att bli fullmatade och vi hoppas, att Ni alla skall fara därifrån fyllda av nya kunskaper om SWEA.

Jag ser nu fram att träffa många av Er i Berlin och Detroit.

SWEA-Hälsningar Siv

sonysmall2
BarbroOsher
SvNaringslivSM
svivlogo150
IsabyecSM
item32

SWEAs Världsmöte i Amsterdam

Ni har väl bokat in den 18-22 april i almanackan?

för då är det nämligen dags för SWEAs Världsmöte i Amsterdam!

Hela världens Sweor är välkomna och det finns väl ingen som vill missa Holland när tulpanerna blommar! Det blir SWEA-konferens, årsmöte och intressanta utflykter. SWEA Holland hälsar alla välkomna!

Inbjudan, anmälan och programbeskrivningar hittar du här - läs mer

tulpaner
item2

Sverigemiddagen i Stockholm

Det digra programmet 15 - 17 augusti innehöll bl a mingel på Junibacken, utflykt till Hammarby Sjöstad, besök på Nobelmuseet, en konferens - gemensamt med SVIV - och en utflykt till Gustavsberg. Själva middagen hölls på Hotell Sheraton. Prinsessan Christina fru Magnuson var officiell gäst och stipendieutdelare. Årets Svenska Kvinna 2006, Tina Nordström, kunde tyvärr inte närvara, men hennes mor Gudrun Nordström mottog med glädje utmärkelsen. 170 Sweor från världens alla hörn hade en strålande kväll. Läs mer

sverigemiddagen
AgnetaFirande

Det var ett firande som hette duga!

item27

I Utvandrarnas Hus i Växjö finns en minnestavla som upptar namnen på alla som mottagit utmärkelsen Årets Svenskamerikan. Varje år på Minnesota-dagen på Minnesotadagen avtäcks en ny skylt och den 13 augusti i år avtäckte Agneta Nilsson, Los Angeles, sin skylt.

Läs mer

lunchbastad

På SWEA Örestads sommarlunch firades deras 10-årsjubileum!

För elfte året i rad inbjöd Örestads Sweor till sin omåttligt populära sommarlunch.

Nära 200 solbrända, sommarfräscha Sweor från 37 avdelningar hade mött upp och minglade glatt på Sand i Båstad. Festtal hölls och gratulationer framfördes alltmedan den underbara buffén avnjöts. SWEA-sorlet nådde nya höjder och det gjorde också de blå och gula jubileumsballonger som släpptes mot skyn symboliserande SWEAs sju regioner. Läs mer

item7
fiskebackskil

Sommarlunch i Fiskebäckskil

Göteborgs-Sweornas traditionella sommarlunch i Fiskebäckskil lockade ett 30-tal Sweor som hade turen att befinna sig på Västkusten. Det var en av sommarens vackraste dagar och den tillbringar man ju gärna i vacker omgivning och bland glada damer. Läs mer

Värmlandsdagarna

varmlandsdagarna

Den årliga Sverigeresan i SWEAs regi gick i år till Värmland där turistrådet, landshövdingen och många värmlänningar bjöd på en oförglömlig upplevelse. Läs mer

SWEA Malmö firade 20-årsjubileum

item28
MalmoJubileum

med stipendieutdelning på Trollenäs Slott den 23 augusti 2006, där SWEA Malmös första stipendier delades ut till Stina Hammar (Frans Suellsgymnasiet) och Isabelle Glans (Malmö Borgarskola). På bilden ses stipendiaterna med stipendiekommittén.

wien

Månadens avdelning - SWEA Wien!

I pärlbandet av avdelningspresentationer på www.swea.org har turen kommit till Drömmarnas stad och SWEA Wien. Läs mer

item29

Medlemsnytt

medlemmar

SWEA har nu sammanlagt 7766 aktiva medlemmar över världen, en siffra som säkert kommer att öka innan årets slut.

Lena Powers på Medlemsregistret ger oss en uppdatering - läs mer

Regionmöten

detroitriversidecut
virgbeach150
bear

Regionmöten 2006 kommer att hållas på följande platser (läs mer på www.swea.org):

VAME - Las Vegas 20 - 22 oktober

MAME - Detroit 6 - 8 oktober

OAME - Virginia Beach - 6 - 8 oktober

VEMA, MEMA och OEMA - Berlin 13-15 oktober

ASIEN - Perth 18 - 21 oktober

Perth
cowgirl
SWEA

www.swea.org