Årgång 4 Nummer 1

Februari 2006


Nytt stipendium för unga Globala Nomader!

Ett stort antal svenska familjer väljer att arbeta och bo utomlands. Med på dessa äventyr följer deras barn som växer upp i olika länder och kulturer. SWEA och SVIV har tillsammans instiftat ett stipendium för våra unga globala nomader mellan 17 - 22 år.

Läs mer  >>>


Siv har ordet . . .

Kära Sweor!  

Jag sitter på landet i Sverige och skriver dessa rader. Utanför fönstret skiner solen, temperaturen ligger på – 9 C och snön är gnistrande vit. Jag ser fotspår efter rådjur, räv, älg och smådjur när jag tar min förmiddagspromenad. Tänk så avslöjande snön är, på vintern kan vi verkligen se hur rikt djurlivet är runt husknuten.
 
Livet med SWEA är också rikt, det händer saker hela tiden som håller oss i styrelsen och alla andra som arbetar aktivt i SWEA sysselsatta. Jobbigt? Javisst, men också otroligt roligt och spännande.

SWEAs interkulturella stipendium med Agneta Nilssons namn har nyligen döpts om. Som Ni säkert alla vet avled Gunnar, Agnetas man, i december. Gunnar har betytt mycket för SWEA, speciellt under de första viktiga åren. SWEA har därför beslutat att hedra Gunnars minne och lägger till även hans namn i stipendiet. Det nya namnet är således Agneta och Gunnar Nilssons Stipendium för studier av interkulturella relationer.

Valberedningen jobbar för högtryck med att söka intresserade Sweor som vill arbeta för SWEA i olika positioner. Vi söker webmaster, annonschef, samt en ny person till kansliet i San Diego efter Helene Wiorek, som snart flyttar hem till Sverige. Läs mer på www.swea.org Det finns också andra uppgifter så kontakta valberedningen om Du är intresserad. Glöm inte bort att Ni kan få arbetsintyg när Ni arbetat för SWEA.

Om Ni läst på vår hemsida vet Ni redan att vår trotjänarinna Boel har slutat sin anställning på vårt kansli. Efter 16 års trogen tjänst tackar vi Dig Boel varmt och önskar Dig Lycka till. Vi hoppas att då och då få använda oss av Dina gedigna kunskaper.

Christina Moliteus har avslutat sitt år som Past President men kommer fortsätta bistå SWEA som ”Special Advisor” Hon kommer att i samråd med styrelsen och PR-kommittén ta hand om de externa kontakterna inom industrin och andra oss närliggande organisationer.

Elisabet Halling och jag har besökt barnhemmet i Phuket. Det var otroligt positivt och inspirerande.Vi kan äntligen överföra de återstående pengarna till hemmet och det är också fritt fram för alla avdelningar att skänka pengar direkt till barnhemmet. Vår rapport och härliga bilder på barnen finns på www.swea.org

Efter ett möte med SVIV i somras beslutades att vi tillsammans skall ge ut ett stipendium som heter ”Globala Nomader”. Det skall delas ut till ungdomar mellan 17 och 22 år som under sin uppväxt bott i olika länder. Tre stipendiater kommer att utses och de får vardera $2000. Läs mer om kriterier och villkor på www.swea.org.

Jag vill återigen uppmana Er alla att bli medlemmar i SVIV som arbetar aktivt för att tillvarata utlandssvenskarnas intressen, titta in på SVIVs hemsida och läs mer och om den lägre medlemsavgiften för Sweor - www.sviv.se.

Sverigemiddagen kommer i år att äga rum i Stockholm den 16 augusti. Samma dag anordnas ett seminarium i samarbete med SVIV om familjerättsliga frågor vid utlandsflytt. Vid den efterföljande lunchen kommer det första stipendiet till våra Globala Nomader att delas ut.

SWEA Internationals årsmöte hålls i år i Skanör den 10 april och är framför allt ett arbetsmöte för styrelsen. Alla är naturligtvis välkomna att komma och lyssna och ta tillfället i akt att träffa internationella styrelsen. Information och anmälan finns på www.swea.org. Det anordnas inget program eller hotell för inresta Sweor. Nästa år däremot blir det ett nytt stort världsmöte i Amsterdam, den 18-22 april, med fullt program. SWEA Amsterdam och kongresskommittén har påbörjat den inledande planeringen.

I november godkände vi SWEA Moskva, som redan har ca 50 medlemmar. Ulla-Stina Ardewall är ordförande, hon har tidigare varit ordförande i Lissabon och Madrid. Vi hälsar alla Moskva-Sweor hjärtligt välkomna in i SWEAs nätverk.

Det är mycket spännande att vi växer i öster, kanske kan vi snart också få en avdelning i S:t Petersburg, där det bor många svenskar

Kära SWEA-hälsningar
Siv

Serverbyte för SWEAs avdelningar

SWEAs lokalavdelningars webbsajter skall flyttas till en större server och det blir därför ett avbrott av servicen på 24 - 72 timmar. Bytet kommer att ske omkring den 17 februari. Vi beklagar besväret detta kan orsaka.

SWEA-stipendium byter namn

Agneta och Gunnar Nilssons Stipendium för Studier av Interkulturella Relationer

Läs mer >>>

Agnetas tack till Sweorna

Ett varmt innerligt tack till alla Sweor som via email, kort, telefonsamtal, blommor och bidrag till Interkulturella Fonden visat mig sin starka vänskap, omsorg och stöd under denna svåra tid.

Läs mer >>>
Boel Alkdal

Läs mer >>>

NYHET!!! – Presentkort på SWEA-medlemskap

NYHET !!! NYHET!!! – Nu kan du ge bort ett SWEA-medlemskap i present till en väninna som du tycker borde bli Swea! Mer information kommer inom kort att finnas på webben, Du köper presentkortet direkt i din egen avdelning! Överraska någon med ett medlemskap som ger så mycket när man bor i utlandet! Vänta inte länge med att sprida glädje, varför inte redan nu?
Christina Moliteus

Läs mer >>>


Det thai-svenska
barnhemmet i Phuket

Läs mer >>>

Missa inte vårens nummer av SWEA Forum!

Har du förnyat ditt medlemskap?

Får din SWEA-kompis SWEA-Nytt?

Vårt otroliga nätverk

En av dina förmåner som Swea är vårt unika medlemsregister

Läs mer >>>

Nya veckobrev från Thailand

Läs mer >>>

SWEA Moskva


är senaste tillskottet.
Ulla-Stina Ardevall är ordförande. Invigningen blir
under våren 2006.
 

Annonsansvarig


för Forum och webben

Läs mer >>>

Stadgeöversättare

Översättning till svenska av General Chapter Bylaws

Läs mer >>>
 

Deltidsassistent till Kansliet

Vill Du jobba med svenska kvinnor över hela världen? Tycker du om administrativt arbete? Vill Du arbeta i södra Kalifornien, i härliga San Diego—då ska Du söka till detta varierande jobb!

Läs mer >>>

Webmaster

SWEA International söker intresserade till posten som Webmaster för www.swea.org

Läs mer >>>

 

SWEA Forum


Senaste Forum hittar du här. Några postsäckar till SWEA-land är fortfarande på villovägar.

Läs Forum >>>

Viktig information om SWEAs sjukförsäkring

Tiden löper snart ut!! Tänker Du teckna sjukvårdsförsäkring?
Skynda Dig, SWEA får 10% rabatt fram till den 1 april, därefter försvinner rabatten eftersom det är för få som anslutit sig.
Se bifogad länk, hur Du kan göra för att säkra Dig om ett livslångt skydd

Läs mer >>>

Internationellt styrelsemöte 2006

10 - 11 april i Skanör. Mötet, är ett rent arbetsmöte utan kringliggande aktiviteter. Detaljinformation erhålles från Maud Witt mame@swea.org.

Anmälningsblankett

Världsmötet 2007:
Amsterdam


18-22 April 2007

Mer information kommer snart!

Värmlandsdagarna

Nu är det dags för att anmäla sig till årets SWEA Sverige-resa, denna gång blir det Värmland!

Läs mer >>>

Ny Månadens Avdelning


Bilder och mer >>>

 
Kerstin och Anita får Swedish Council of Americas Merit Reward
 

Nyheter på
Hänt i SWEA-landLäs mer >>>

Förslag till medlemsförmåner?
Om du har förslag på medlemsförmåner för oss Sweor, skicka gärna ett e-mail till benefits@swea.org.

SWEA i samarbete med


Svenskar i Världen
The
Heimbold
Foundation
Läs dem allaLäs tidigare utgåvor
 på webben

Annonsera med SWEA!
Sätt upp din annons på "Annonspelaren" på www.swea.org! Kontakta advertising@swea.org för priser och mer information.

Skicka SWEA-Nytt vidare till de Sweor som inte fått nyhetsbrevet,
tryck ut och dela med dig till dem som inte har e-post!
Direkt adress till SWEA-Nytt webben är  http://www.swea.org/swea_nytt_1_06.htm

 

 

OBS! Om Du har synpunkter på SWEA-Nytt skicka e-mail till sweanytt@swea.org
Skriv i rubriken "SWEA-Nytt"


SWEA-Nytt publiceras av SWEA International
© SWEA International 2003-2006