Årgång 3 Nummer 7

December 2005


Ny Månadens Avdelning


Bilder och mer >>>


Åsa-Lena har ordet . . .

Kära Sweor!  

Siv skulle ha skrivit denna julhälsning men dessvärre har hennes mamma blivit svårt sjuk så Siv är vid hennes sida. Våra tankar är med henne.

I denna vackra adventstid går mina tankar till alla Sweor som sprider svensk kultur och tradition till världens alla hörn. Det är just i denna tid som vi genom maten - sill, köttbullar, janssons, glögg, lussebullar och pepparkakor - lucia med vitklädda tärnor och stjärngossar, den härliga sången och musiken samt vackra hembygdsföremål, visar omvärlden våra mest älskade traditioner.
Rapporter trillar in om framgångsrika julmarknader där pengarna ofta används till olika former av stipendier som ytterligare sprider kunskap om Sverige. SWEA-avdelningarna ger ut omkring 1.5 miljoner kronor i stipendier om året. Vilken otrolig insats detta är för vårt Sverigefrämjande! Själv deltog jag i South Floridas julmarknad, en fantastiskt välordnad tillställning med alla tillbehör, mängder av besökare och en härlig julstämning.

Jag vill rikta ett stort och varmt tack till alla Sweor runt hela vår jord som lägger ner mycken tid, energi, arbete och känsla för SWEA och Sverige.

Vill också påminna om, att det nu är hög tid att sända in förslag på kandidater till utmärkelsen SWEA Årets Svenska Kvinna och även till Sigrid Paskells stipendium, som i år ska utdelas inom teaterkonsten. Den 10 januari är sista anmälningsdag.

När julhelgen närmar sig med alla julbestyr är det tid att tillsammans med nära och kära njuta av julefrid. Den internationella styrelsen har därför beslutat om mailstopp från och med den 16/12 till och med den 2/1. Så nu passar jag på att å SWEA Internationals vägnar önska er alla en Fröjdefull Jul och ett riktigt Gott Nytt År.

Mina barndoms jular började alltid kvällen före julafton med högläsning ur Lille Viggs äventyr (av Viktor Rydberg) på julafton medan vi provsmakade skinkan. Jag ryser fortfarande då jag hör början ” Skarsnön låg skinande över heden, där man så stor hon var, bara såg en enda människoboning, och det var en liten stuga, gammal och grå”. Jag tänker på pepparkakshusen som vi byggde utan färdiga mallar, Adams julsång sjungen fyrstämmigt, julharen på annandagen – alla har vi våra egna traditioner och speciella minnen som vi alltid bär med oss var vi än befinner oss i världen. Är det inte fantastiskt att vi alla har en organisation som SWEA som hjälper oss att hålla våra traditioner vid liv! Det är verkligen något vi alla kan vara glada och tacksamma för.

Låt oss nu, kära alla Sweor, önska varandra en riktigt God och Fridfull Jul samt ett Gott Nytt År.

Mina allra varmaste hälsningar till er alla
Åsa-Lena Lööf (Vice Ordförande)

Vill du vara med och arbeta internationellt i SWEA?

Vi söker Regionordförande och medlemmar i SWEA internationals styrelse.

Läs mer >>>

Deltidsassistent till Kansliet

Vill Du jobba med svenska kvinnor över hela världen? Tycker du om administrativt arbete? Vill Du arbeta i södra Kalifornien, i härliga San Diego—då ska Du söka till detta varierande jobb!

Läs mer >>>

 

God Jul och Gott Nytt År

önskar . . .

Se mer . . . 
Internationellt styrelsemöte 2006

SWEA Internationals styrelsemöte kommer att äga rum den 10 - 11 april i Skanör på Hotell Gässlingen. Mötet, som är ett rent arbetsmöte utan kringliggande aktiviteter, är öppet för medlemmar. Detaljinformation erhålles från Maud Witt mame@swea.org.

Se upp för luriga avsändaradresser!

En del roar sig tyvärr med att stjäla avsändaradresser och skicka ut infekterade mejl och bilagor. SWEA-Nytt har som avsändare webbmoster  Margaretta Simpson och
sweanytt@swea.org Detta är den ENDA avsändaradressen med "swea.org" och den används ENBART när SWEA-Nytt ges ut.

Kom ihåg

.... att vårt medlemsregister, med både post- och emailadresser, inte får användas i personliga, kommersiella eller andra syften, hur än behjärtansvärda. Massutskick till SWEAs medlemmar kan bara gå från eller genom SWEA.

SWEA International


söker

Annonsansvarig för Forum

Läs mer >>>

Från SWEA Internationals valberedning

Nu är det dags för Valbered-ningen att söka kandidater till SWEA Internationals kommittéer som skall utses vid årsmötet i Skanör i april 2006.

Läs mer >>>  

Världsmötet 2007:
Amsterdam


18-22 April 2007

SWEA i samarbete med


Svenskar i Världen
The
Heimbold
Foundation
Läs dem allaLäs tidigare utgåvor
 på webben

Annonsera med SWEA!
Sätt upp din annons på "Annonspelaren" på www.swea.org! Kontakta advertising@swea.org för priser och mer information.

Skicka SWEA-Nytt vidare till de Sweor som inte fått nyhetsbrevet,
tryck ut och dela med dig till dem som inte har e-post!
Direkt adress till SWEA-Nytt webben är  http://www.swea.org/swea_nytt_7_05.htm

 

 

OBS! Om Du har synpunkter på SWEA-Nytt skicka e-mail till sweanytt@swea.org
Skriv i rubriken "SWEA-Nytt"


SWEA-Nytt publiceras av SWEA International
© SWEA International 2003-2005