Årgång 3 Nummer 6

November 2005


Siv Svensson omvald

SWEA lyckönskar Siv Svensson som valts av SWEAs avdelningsstyrelser till internationell ordförande 2006-2007. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med Siv.

Läs mer om Siv >>>


Siv har ordet . . .

Kära Sweor!  

Varmt tack till Er alla för förtroendet jag fått att i ytterligare två år få leda SWEA International. Jag lovar att göra mitt bästa för Er och SWEA och ser med spänning fram emot de kommande två åren som Er ordförande.

Samtliga sju RM har gått av stapeln i Tokyo, Dallas, Boston, Aten, Nice och på Hawaii. Alla mötena var mycket konstruktiva och positiva och fortsätter vi som nu att sträva mot samma mål, kommer vi att nå långt. Regionmötena är otroligt givande för mig personligen, för det är här jag verkligen lär känna organisationen och alla trevliga Sweor från hela världen. Många tankar och idéer kommer fram, som jag kan dra nytta av i det dagliga arbetet med SWEA. Mina privata minnen från årets RM är Zorba i Grekland, bortspelade pengar på Casinot i Monaco och vilse i Tokyo. Det är KUL att vara Swea. Tack alla Ni som gjorde dessa möten så trevliga och positiva.

Så kan jag berätta den glada nyheten att vi äntligen sprängt medlemsantalets 8000-streck! Nu fortsätter vi med stormsteg under 2006 och ökar med 10%, eller hur? Tänk om vi alla rekryterar en medlem var, vilken hisnande tanke!!!

Ännu har vi inte lyckats hitta någon ny annonschef. Jag är övertygad om, att det finns någon bland Er alla därute i världen, som skulle vara toppen på den posten. Om Du är nyfiken och tror att Du kan sälja annonser, kontakta då Eva Malm advertising@swea.org så får Du mer information.

Det har varit orkanernas år i år; den ena orkanen efter den andra har dragit fram över Louisiana, Florida, Mississippi och Texas. Speciellt hårt drabbades, som vi alla vet, New Orleans och SWEAs nätverk sattes verkligen på prov. Maud Witt, regionordförande i Mellersta Amerikas, var navet i hjulet och fick tillsammans med New Orleans ordförande Eva Trivigno stor uppmärksamhet i svenska media. Margaretta Simpson, SWEAs webbmoster, såg till att all information snabbt kom upp på vår hemsida.

Samarbetet med SVIV fortsätter och snart har vi stipendiet med arbetsnamnet Globala Nomader på plats. Stipendiet är riktat till ungdomar, som själva eller vars föräldrar är medlemmar i SVIV eller SWEA. Så snart alla detaljer är klara, skall Ni få all information. Jag har sagt det många gånger förut och säger det igen, bli medlemmar i SVIV! De gör ett storartat arbete för oss utlandssvenskar. Sweor har rabatterad medlemsavgift, se www.sviv.se

SWEA-Guiden går framåt, Alla avdelningar har inte skickat in sitt bidrag och jag ber Er att göra det så snart som möjligt. Ni som skickat in bidrag, måste komma ihåg att detta är ett levande dokument som behöver uppdateras med jämna mellanrum. Har Ni ännu inte varit inne och kikat på denna fina information, så gör det nu! Ni kommer att bli imponerade. Se www.sweaguiden.com

Den 10 januari skall förslag på kandidater till utmärkelsen Årets Svenska Kvinna och Sigrid Paskells stipendium - i år till ett stjärnskott inom teatern - vara respektive kommitté tillhanda. Kontakta Din ordförande, om Du har någon kandidat att föreslå! Mer information finns på hemsidan.

Många avdelningar runt om i världen förbereder nu fantastiska svenska julmarknader och luciafiranden antingen i egen SWEA-regi eller tillsammans med Svenska Kyrkan eller Sveriges utrikesrepresentation. Jag önskar Er varmt lycka till med evenemangen.

Kära SWEA-hälsningar,

Siv
 

 
 
Agneta Nilsson fick ”Great Swedish Heritage Award for 2005”.

The Swedish Council of America delade ut utmärkelsen vid en galamiddag i Philadelphia. Samtidigt mottog "vår" ambassadör Jan Eliasson utmärkelsen "Swede of the Year". 

Foton och artiklar >>>

Från SWEA Internationals valberedning

Nu är det dags för Valbered-ningen att söka kandidater till SWEA Internationals kommittéer som skall utses vid årsmötet i Skanör i april 2006.

Läs mer >>>

RM i Athens


Athens - efterdagarna

RM på Rivieran


Rivieran - efterdagarna

RM i Tokyo


 


Tokyo - efterdagarna

RM i Boston


 

RM i Dallas

RM i Hawaii


 

SWEA International


söker

Annonsansvarig för Forum

Läs mer >>>

Vill du vara med och arbeta internationellt i SWEA?

Vi söker Regionordförande och medlemmar i SWEA internationals styrelse.

Läs mer >>>

Deltidsassistent till Kansliet

Vill Du jobba med svenska kvinnor över hela världen? Tycker du om administrativt arbete? Vill Du arbeta i södra Kalifornien, i härliga San Diego—då ska Du söka till detta varierande jobb!

Läs mer >>>

SWEA-Guiden – En fantastisk källa till information

I SWEA-Guiden kan man hitta information om mycket som är bra för den som ska eller har flyttat till en ny ort. Vi ordnar nu en tävling  . . .

Läs mer
>>>

SWEA-Guidens Personbank

SWEA erbjuder ännu ett strålande tillfälle att nätverka. SWEA-Guidens Personbank saknar fortfarande din CV!

Läs mer >>>

 

De glömda sagorna

En samling sagor på svenska och engelska

Djupt under skogen finns en bortglömd svensk sagoskatt.

Läs mer >>> 
 


1.6 miljonerklubbens kalender 2006

Skynda att beställa nya Svenska Kalenderflickorna 2006 med

13 vackra bilder på charmiga, kända, svenska kvinnor – mitt i livet!

Den perfekta presenten både till dig själv och andra.

Läs mer >>>

 
Internationellt styrelsemöte 2006

SWEA Internationals styrelsemöte kommer att äga rum den 10 - 11 april i Skanör på Hotell Gässlingen. Mötet, som är ett rent arbetsmöte utan kringliggande aktiviteter, är öppet för medlemmar. Detaljinformation erhålles från Maud Witt mame@swea.org.

Se upp för luriga avsändaradresser!

En del roar sig tyvärr med att stjäla avsändaradresser och skicka ut infekterade mejl och bilagor. SWEA-Nytt har som avsändare webbmoster  Margaretta Simpson och  sweanytt@swea.org Detta är den ENDA avsändaradressen med "swea.org" och den används ENBART när SWEA-Nytt ges ut.

Ny Månadens Avdelning


Bilder och mer >>>

München-Swea promoverad


Läs mer
>>>

Nyheter på
Hänt i SWEA-land


Läs mer >>>


Förslag till medlemsförmåner?
Om du har förslag på medlemsförmåner för oss Sweor, skicka gärna ett e-mail till benefits@swea.org.

SWEA i samarbete med


Svenskar i Världen
The
Heimbold
Foundation
Läs dem allaLäs tidigare utgåvor
 på webben

Annonsera med SWEA!
Sätt upp din annons på "Annonspelaren" på www.swea.org! Kontakta advertising@swea.org för priser och mer information.

Skicka SWEA-Nytt vidare till de Sweor som inte fått nyhetsbrevet,
tryck ut och dela med dig till dem som inte har e-post!
Direkt adress till SWEA-Nytt webben är  http://www.swea.org/swea_nytt_6_05.htm

 

 

OBS! Om Du har synpunkter på SWEA-Nytt skicka e-mail till sweanytt@swea.org
Skriv i rubriken "SWEA-Nytt"


SWEA-Nytt publiceras av SWEA International
© SWEA International 2003-2005