Årgång 3 Nummer 4

Juni 2005


Välkommen till RM i Tokyo
19-23 oktober 2005

SWEA Japan hälsar alla sina systrar hjärtligt välkomna till Tokyo.
Vi har plockat några godbitar ur den japanska kulturskatten och
sammanställt ett program för RM-dagarna och dessutom finns det möjlighet att se mer av Japan på en 4-dagars efterresa.

Läs mer >>>

Siv har ordet . . .

Kära Sweor,

Nu är det snart sommar igen och jag kan knappt fatta vart tiden tagit vägen. På ett enda år har vi haft ett hejdundrande jubileum, sju regionmöten och ett världsmöte. Vi har givit ut två SWEA Forum och det tredje är på väg, därtill fem SWEA-Nytt. Hur många tusen mail som ramlat in i våra mailboxar vågar jag inte ens tänka på. I avdelningarna är det minst lika aktivt med styrelsemöten, protokoll, SWEA-blad och en mängd varierande program. Utan allt detta proffsiga frivilliga arbete skulle vår fantastiska förening inte kunna existera. Nu tar vi semester och ett mailstopp från den 15 juni till den 1 augusti i den mån det går. Men innan vi tar vår välbehövliga ledighet har jag en del att informera om.  

Vi har ändrade rutiner på kansliet. Boel Alkdal gör nu sitt sista år på kansliet och kommer gradvis att lämna över arbetet till Helene Wiorek och Sofia Fransson Krall. Boel kommer därför att arbeta hemifrån måndag – onsdag med uppdatering av handboken samt på kansliet torsdag och fredag. Helene och Sofia övertar allt dagligt arbete och båda finns på kansliet måndag – onsdag. Torsdag och fredag arbetar de var sin dag tillsammans med Boel. Lena Powers fortsätter på Medlemsregistret som vanligt.

Jag hoppas att Ni alla känner till vår förmånliga sjukvårdförsäkring, som gäller i hela världen oavsett vart Du flyttar. Läs mer om den på vår hemsida www.swea.org under medlemsförmåner.

FORUM är på väg till Sweor världen över. Det är Ann-Sofi Ljung Svenssons femte och sista nummer och hon har som ni alla vet varit en mycket duktig redaktör som framställt en varierande, stilfull och mycket läsvärd tidning. Vem blir vår nästa redaktör? Om Du är intresserad så hör av Dig till kansliet.

Jag vill tacka Eva Malm för det fantastiska jobb hon har gjort som annonsansvarig under de senaste åren tillsammans med sina medarbetare, Gunilla Pearce, Christina Schönberg Messick och Åsa Andén De har dragit in över $150.000 (d.v.s. över 1.095.000 kronor i dagens växelkurs) till SWEA.

I år har SWEA-kartan utökats med en avdelning, Austin i Texas, som nu har 40 medlemmar och ytterligare omkring 15 som sagt att de är intresserade. Invigningen ägde rum den 3 juni och vi hälsar dem hjärtligt välkomna. Förhoppningsvis får vi snart också hälsa München välkomna. De är i full gång och har fått ihop ca 50 intresserade kvinnor som vill bli Sweor.

Det är hög tid att planera höstens resor då alla regionmöten går av stapeln, från Tokyo i öster via Aten, Nice, Boston och Dallas till Hawaii i väster, det är bara att välja och vraka. Tänk på att anmälningstiderna går ut ganska snart till några av dem. All info finns på www.swea.org.

I Sommarsverige kommer Sweor från världen över att kunna träffas på Gotlandsdagarna, lunch i Båstad och Fiskebäckskil och på Sverigemiddagen. Läs mer på vår hemsida www.swea.org.

SVIV har ett seminarieprogram den 18 augusti i samband med sitt årsmöte, där skattefrågor, vardagsjuridik för utlandssvenskar och ABC för utlandsflyttning och utlandsboende är ämnen som tas upp. Viktiga frågor för alla oss Sweor. Du vet väl att Du som SWEA har rabatterad medlemsavgift hos SVIV. Läs mer på www.sviv.se.

Det är ännu gott om tid att söka posterna som Internationell Ordförande och Internationell Vice Ordförande, Redaktör och Annonsansvarig. Jag är säker på att det finns många av Er som är väl kvalificerade att söka dessa poster. Det ger fina meriter för framtiden och kom ihåg våra fina arbetsintyg, som vi skriver ut till alla som haft en post inom SWEA.

Barnhemmet i Phuket är nu i full gång. Stiftelsen är ännu inte registrerad och sköts för tillfället av en interimsstyrelse. Det är vår förhoppning att allt snart skall falla inom ramarna för vår stadgar, så att ett stöd blir möjligt. Flera svenska volontärer är nu på plats och hjälper Narin och Maria med barnen, som blir alltfler. Skolorna har just börjat och förutom vanligt skolarbete får barnen på hemmet lära sig både engelska och svenska. Kunskap i svenska språket och svensk kultur kan ge framtida arbete inom turistnäringen i Thailand.

Nu börjar sommarlovet på norra halvklotet och många av oss kommer i dagarna att sjunga Den blomstertid nu kommer och Idas Sommarvisa. Visst är det något speciellt med skolavslutningar, kaffe i syrenbersån, den svenska sommarängen med midsommarstången, färskpotatis, sill och nubbe!
Jag önskar er alla en härlig sommar var Ni än befinner Er tillsammans med familj och goda vänner.

Kära SWEA-hälsningar,
Siv

Välkomna till Aten
6 - 8 oktober 2005!

Vi erbjuder ett omväxlande och intressant program som visar både det antika och det moderna Aten och Grekland.

Välkomna till Akropolis mitt i stan och Cap Sunion, där haven möts! Välkomna till folkliga tavernor och festmiddag! Till golf i Glyfada och sightseeing i Plaka! Och mycket annat!

Läs mer >>>

Välkomna till MEMAs RM i Nice 14 - 16 oktober 2005!

Det är med stor glädje som SWEA Rivieran bjuder in till regionmöte! Välkomna att njuta av havet, stranden, bergen och det provençalska landskapet med sina vackra byar!

Läs mer >>>

Varmt välkomna till
Boston och New England!
14 - 16 oktober 2005

Vi ser fram emot många glada återseenden och nya bekantskaper när vi nätverkar och får glimtar av det historiska och moderna Boston. New Englands bästa årstid med prunkande höstfärger!

Läs mer >>>

Välkommen till
Mellersta Amerikas Regionmöte
i Dallas, Texas
21 -23 oktober 2005


Come and visit us!

Läs mer >>>
 

SWEA International


utlyser posterna

Internationell Ordförande och

Internationell Vice Ordförande

Läs mer >>>

Redaktör sökes

SWEA International söker ny  redaktör till Forum med tillträde under våren 2005
Läs mer
>>>

Annonsansvarig sökes

SWEA International söker annonsansvarig för Forum och för Hemsidan.
Läs mer >>>

Aloha!

SWEA Hawaii hälsar alla Sweor välkomna till RM för Västra Amerikas i Honolulu
3 - 6 november 2005

Läs mer >>>

Gotlandsdagarna 13 - 15 juli

Sverigemiddagen
i Göteborg 11 augusti

Sommarlunchen
i Båstad 13 juli

Sommarlunch
i Fiskebäckskil 27 juli

SWEA Art
i Göteborg 8 - 12 augusti

Läs mer >>>

 

SWEAguiden - lägg in ditt CV

Gå in på SWEAguiden.com och bekanta dig med avsnittet om Affärskultur och Jobbmarknad. Kom med idéer! Låt oss skapa en fantastisk jobbank! Om du är arbetssökande antingen i Sverige eller utlandet, sätt in din CV. Kanske kan du få ett bra jobb denna väg och ett nytt nätverk!

Läs mer >>>

SWEA Cocktail!

SWEA Singapore har tillsammans med Raffles Hotel i Singapore skapat en egen SWEA Cocktail.

Läs mer >>>

Planera redan nu!

Nästa Världsmöte blir i Dubai i mars 2007!

 

Se upp för luriga avsändaradresser!

En del roar sig tyvärr med att stjäla avsändaradresser och skicka ut infekterade mejl och bilagor. SWEA-Nytt har som avsändare webbmoster  Margaretta Simpson
och  sweanytt@swea.org Detta är den ENDA avsändaradressen med "swea.org" och den används ENBART när SWEA-Nytt ges ut.

Ny Månadens Avdelning
Bilder och mer >>>

"En av oss" - intervju

Månadens intervju är med Anette Norrman, New Zealand
Läs mer >>>SWEA tackar alla sponsorer
och lotterigivare!
Läs mer
>>>

SVT Europa - sänds nu i ännu fler delar av världen

Sedan maj 2005 kan SVT Europa även ses i hela Mellanöstern, Afrika, Asien och Australien. Läs mer om detta och om specialpriset för Sweor

Läs mer >>>

Ska du flytta?

Under sommaren är det många Sweor som flyttar. Du kan flytta ditt medlemskap till en annan SWEA-avdelning. Ta kontakt med din avdelning som kan hjälpa till med överflyttning av medlemskapet.

Tipsa om nya medlemmar!

Har du en väninna som vill bli medlem i SWEA? Hör av dig till framkom@swea.org med kontaktinformation så är du automatiskt med i utlottningen av en SWEA- present. För att vara med i utlottningen måste vi ha ditt tips senast 15 augusti 2005.

Förslag till medlemsförmåner?
Om du har förslag på medlemsförmåner för oss Sweor, skicka gärna ett e-mail till benefits@swea.org.

SWEA i samarbete med

 

The
Heimbold
Foundation

 
Läs dem allaLäs tidigare utgåvor
 på webben

Annonsera med SWEA!
Sätt upp din annons på "Annonspelaren" på www.swea.org! Kontakta advertising@swea.org för priser och mer information.

Skicka SWEA-Nytt vidare till de Sweor som inte fått nyhetsbrevet,
tryck ut och dela med dig till dem som inte har e-post!
Direkt adress till SWEA-Nytt webben är  http://www.swea.org/swea_nytt_4_05.htm

 

 

OBS! Om Du har synpunkter på SWEA-Nytt skicka e-mail till sweanytt@swea.org
Skriv i rubriken "SWEA-Nytt"


SWEA-Nytt publiceras av SWEA International
© SWEA International 2003-2005