Årgång 3 Nummer 2

Mars 2005


 

SWEAs VÄRLDSMÖTE
i New Orleans
6-10 april 2005

Information och praktiska tips inför resan till New Orleans (inkl. passbestämmelser)

Läs mer >>>
 


Siv har ordet . . .

Kära Sweor,

Som ny ordförande för SWEA International har jag haft lite huvudbry om hur jag skall presentera mig i mitt första brev till Er alla men några av er har kanske läst på webbsidan.

Att ta över som Ordförande efter Christina känns både spännande och nervöst. Nervöst därför att detta är något helt nytt för mig och det är mycket att hålla reda på och lära sig. Jag har dock mycket bra stöd från Christina och styrelsen och det räcker långt. Spännande därför att jag tror SWEA är på väg in i en ny fas, där vi får fler yngre medlemmar och vi blir mer och mer kända. Detta kräver mer av oss som organisation. Vi måste ständigt vara beredda på att hänga med i de förändringar som sker runt omkring oss och blicka framåt. Hur kan vi göra SWEA ännu bättre? Kan vi arbeta mer effektivt än idag? Hur kan vi nå varandra på bästa sätt? Omhändertagande av medlemmar är en viktig del av vårt arbete; hur bemöter vi nya medlemmar, hur tar vi hand om våra ”gamla” medlemmar o.s.v.? Allt detta tittar vi på och har Ni idéer och förslag är Ni hjärtligt välkomna att höra av Er.

En del av omhändertagandet är våra medlemsförmåner och inte minst den förmånliga försäkringen som vi alla har möjlighet att teckna. Gunilla Perdius förhandlar just nu med försäkringsbolaget om vissa ändringar och Ni kommer inom kort att kunna läsa allt om det på vår hemsida. Läs mer under Medlemsförmåner.

Valberedningen jobbar för högtryck och vi har flera nyckelposter som skall tillsättas, bl.a. Redaktör och Annonsansvarig. Anmäl Er gärna till Valberedningen om Ni har speciellt intresse för någon av kommittéerna. Det är ett fint sätt att få kontakter över hela världen.

Att livet fort kan förändras fick vi alla klart för oss den 26 december när vi nåddes av nyheterna om Tsunamin i Asien. Många svenskar fanns bland de drabbade och helt plötsligt har även Sverige berörts hårt av en naturkatastrof. Vi är många som förlorat anhöriga och goda vänner.

Styrelsen hölls informerad om de insatser som SWEA Bangkok, Svenska kyrkan och många frivilliga gjorde på plats och beslutade redan före nyår om en donation på $5.000 till kyrkan genom SKUT. Ytterligare minst $25.000 har kommit in från SWEA-avdelningar och Sweor världen över.

Vi har fått två nya medarbetare på kansliet Helene Wiorek och Sofia Fransson-Krall som delar på deltidstjänsten. Vår kära ”gamla” Boel kommer gradvis att trappa ner sin tjänstgöring, i takt med att Helene och Sofia kommer in i arbetet på kansliet. Vi hälsar dem hjärtligt välkomna och hoppas Ni kommer att trivas tillsammans med oss alla Sweor världen över.

Nedräkningen till vårt Världsmöte i New Orleans har börjat, snart är det bara en månad kvar. Eva Trivigno och Margareta Horiba arbetar för högtryck tillsammans med sin stab. Vi gläder oss åt att över 300 Sweor kommer.

Vårt samarbete med Svenskar i Världen fortsätter och jag uppmanar Er alla att bli enskilda medlemmar i denna fantastiska förening som gör så mycket för oss utlandssvenskar. Tillsammans med SVIV och SKUT kommer vi Sweor att bli engagerade i Sveriges krisberedskap i framtiden.

Jag ser fram emot många glada kontakter med Er och och gläder mig åt den fina uppslutningen från våra avdelningar till Världsmötet i New Orleans.

Kära SWEA-hälsningar,

Siv

Efter Tsunamin . . .

Vardagslivet i Phuket börjar återgå till det normala men inte till som det en gång var. Maria och Narin Florén tog initiativ till en thai-svensk stiftelse och att bygga ett barn- och familjehem med radhus. Ett av radhusen är Baan SWEA Hem (baan = hem).

Läs mer
>>>
 

Redaktör sökes

SWEA International söker ny  redaktör till Forum med tillträde under våren 2005
Läs mer
>>>

Annonsansvarig sökes

SWEA International söker annonsansvarig för Forum och för Hemsidan.
Läs mer >>>

Ny Månadens AvdelningBilder och mer >>>


"En av oss" - intervju


Månadens intervju är med Eva Malm, SWEA Stockholm

Läs mer >>>

Nya förmågor på Kansliet

  

SWEAs kansli har fått förstärkning av två ambitiösa San Diego-Sweor

Läs mer >>>

Information till alla Sweor från “Medlemsregistret”.


SWEAs centrala databas, “Medlemsregistret” kommer att vara stängt mellan den 1:e och 15:e mars därför att vi måste avsluta medlemsåret 2004.

Läs mer >>>

Förnya ditt medlemskap

Hjälp din avdelning genom att förnya ditt medlemskap för 2005. Om du inte förnyar i tid kan du råka ut för att du inte får fortlöpande information som t ex detta nyhetsbrev eller lokala nyheter!

 

Regionmöten 2005!

VEMA och OEMA: Aten  (6 - 9 oktober)
MEMA: Rivieran (14 - 16 oktober)
OAME: Boston (14 - 16 oktober)
MAME: Dallas (21 - 23 oktober)
VAME: Hawaii (3 - 6 november)
Asien: Tokyo (20 - 23 oktober)

Gotlandsdagarna 13 - 15 juli

Fulltecknat! Läs mer
>>>

Sverigemiddagen i Göteborg
den 11 augusti 2005
Mer information kommer snart!

Svenskt konfirmationsläger i
USA sommaren 2005


- Boston/New England (23 dagar) med avslutande konfirmation i Stockholm


Global Hospital
erbjuder ett förmånligt pris på tjänsten Medical Access.
Med Global Hospital Medical Access kan du och din familj få tillgång till upplysning och rådgivning genom ett
etablerat samarbete mellan läkare, sjukhus och specialister i Norden och övriga Europa.


Använd SWEAs medlemsförmåner

Den aktuella listan finns hittar du på www.swea.org

Läs om SWEAs alla  medlemsförmåner >>>
 


Förslag till medlemsförmåner?
Om du har förslag på andra medlemsförmåner för oss Sweor, skicka gärna ett e-mail till [email protected].

SWEAs sjukvårdsförsäkring

SWEA erbjuder medlemmarna en sjukvårdsförsäkring, som gäller i hela världen.
Det kommer nyheter som kan ge Europa-Sweor lägre premie än vad man har i USA och vissa andra länder, där sjukvårdskostnaderna är höga. Sweor som idag har annan försäkring i USA som täcker 80% av kostnaderna kan teckna till de resterade 20%.
Dessa nyheter samt förändringar i gällande försäkringar kommer Gunilla Perdius att informera om i New Orleans tillsammans med Monika Rabe

Önskar Du mer upplysning maila till [email protected]


Hotel Diplomat

Diplomat Hotel, Stockholm – Det fina hotellet på Strandvägen har kommit tillbaka till SWEA med ett fint erbjudande med upp till 15% rabatt på rum. Erbjudandet gäller oss Sweor, men också andra som har blivit rekommenderad av en Swea och kan hänvisa till en SWEA avdelning eller SWEA namn vid bokningen. Så planera din resa i Sverige med ett par dagar i huvudstaden i år! Och bo på Diplomat!
Läs mer >>>

Sweor hjälps åt att värva fler medlemmar

Flera tips har kommit in på kvinnor som vill vara med i vårt härliga nätverk. Fortsätt skicka tips till [email protected]

Läs mer
>>>


Kontakt-SWEA växer!

Programmet Kontakt-SWEA fortsätter växa och vi finns nu på drygt 25 platser världen runt. Bland annat har vi nu en Kontakt-Swea i Moskva, Ulla-Stina.

Läs mer >>>


SWEAguiden.com

Gå in och titta på www.sweaguiden.com - SWEAs nya informationscenter om olika länder och praktiskt som man behöver veta när man flyttar till en ny plats eller tillbaka till Sverige. Denna fantastiska informationskälla, som har jobbats fram med stor entusiasm och energi av Monica Rabe, SWEA Virginia Beach, täcker redan många platser och det jobbas nu för fullt på många ställen världen runt med att fylla på information. Vi har bett alla SWEA-avdelningar att bidra. Om du vill vara med och hjälpa till med detta kontakta antingen din avdelning eller skicka ett e-mail till [email protected].

Hästar som kommit i mål 
 
ASIEN   SEATTLE   DUBAI

Läs mer >>>        
 

Plugghästarna
I somras deltog flera svenska skolföreningar världen över i skolbarnsutställningen ”Plugghästar” på Skansen. Det var en del i jubileumsfirandet för SWEA 25 år och ett samarbete mellan SWEA, svenska skolföreningar och Skansen.
Läs mer
>>>


MUMS! Dags för semlor!

World Meeting Sponsors:


Huvudsponsor för Världsmötet i New Orleans


Airline Partner SWEA World Meeting 2005
New Orleans


HOUSTON

Besvär med nya designen av www.swea.org?
Som du märkt så har www.swea.org fått ett nytt ansikte. Vissa besökare har problem med att få upp sidorna och för det mesta beror det på s.k. "pop-up blockers". Du måste tillåta pop-ups på www.swea.org för att den skall fungera. Att man tillåter pop-ups betyder inte att de kommer att poppa upp överallt, utan lyftandet av blockering är specifik för www.swea.org. Det finns också en sitemap (översiktskarta) med alla länkarna om du har besvär med rullgardinerna.
Läs dem allaLäs tidigare utgåvor
 på webben

Annonsera med SWEA!
Sätt upp din annons på "Annonspelaren" på www.swea.org! Kontakta [email protected]swea.org för priser och mer information.

Skicka SWEA-Nytt vidare till de Sweor som inte fått nyhetsbrevet,
tryck ut och dela med dig till dem som inte har e-post!
Direkt adress till SWEA-Nytt webben är  http://www.swea.org/swea_nytt_2_05.htm

 

 

OBS! Om Du har synpunkter på SWEA-Nytt skicka e-mail till sweanytt@swea.org
Skriv i rubriken "SWEA-Nytt"


SWEA-Nytt publiceras av SWEA International
© SWEA International 2003-2005