Årgång 3 Nummer 1

Januari 2005


 

Vi delar alla den sorg och förtvivlan som den fruktansvärda flodvågen i Sydostasien förorsakat. Tusentals skandinaver befann sig i området. Många av oss Sweor och våra nära har släkt och vänner som drabbats. Gripande och tragiska rapporter har nått oss om dem som fortfarande söker efter sina anhöriga. Svenska UDs lista på saknade har kortats allteftersom rundringningen till dem som tidigare anmälts saknade gett positiva svar och hemflugna har kunnat prickas av.

Vi har haft flera kontakter med vår avdelning i Bangkok, där de anser att bästa sättet för SWEA som förening och för enskilda Sweor att ge hjälp är att sända bidrag till Svenska Kyrkan i Bangkok. Kyrkan har gjort och fortsätter göra enastående insatser, med hjälp av frivilliga, att bistå i området. Ett arbete som fortsätter under lång tid efter det att drabbade turister återvänt hem. SWEAs styrelse beslutade redan före nyår att ge 5.000 dollar dit.

SWEA-avdelningar välkomnas också att bidra till kyrkan eller någon av de svenska biståndsorganisationerna, Svenska Röda Korset, Svenska Radiohjälpen med flera som finns angivna på bland annat www.svt.se . SWEA Bangkok är aktivt engagerat i hur den ekonomiska hjälpen till kyrkan kommer till praktisk användning.

Sweor som vill hjälpa till på privat enskild basis kan också sända sina bidrag till Svenska Kyrkan i Bangkok eller stödja någon av de världsvida organisationerna för katastrofhjälp till tsunamins offer, t.ex. Rädda Barnen, Unicef, och många fler.

Information om hur SWEA-avdelningar och enskilda Sweor kan hjälpa till genom att donera pengar till Svenska Kyrkan i Bangkok finner du på SWEAs hemsida – www.swea.org.


Den 1 januari 2005 tillträdde Siv Svensson, SWEA London, som SWEA Internationals ordförande efter Christina Moliteus. Åsa-Lena Lööf, SWEA South Florida, efterträdde samtidigt Siv på posten som vice internationell ordförande.
 

Skicka SWEA-Nytt vidare till de Sweor som inte fått nyhetsbrevet,
tryck ut och dela med dig till dem som inte har e-post!
Direkt adress till SWEA-Nytt webben är  http://www.swea.org/swea_nytt_1_05.htm

 

 

OBS! Om Du har synpunkter på SWEA-Nytt skicka e-mail till sweanytt@swea.org
Skriv i rubriken "SWEA-Nytt"


SWEA-Nytt publiceras av SWEA International
© SWEA International 2003-2005