Årgång 2 Nummer 6

December 2004


"En av oss" - intervju

Månadens intervju är med Siv Svensson, som tillträder posten internationell ordförande för SWEA den 1 januari 2005.

Läs mer >>>


Christina har ordet . . .

Sankta Lucia, kära Sweor,

Idag, Luciadagen, deltar många av oss i vackra Luciatåg över hela världen. Minnena från ungdomens Luciatraditioner är ljusa och vackra, förutom allt stearinet i håret, förstås. I år fick jag chansen att uppleva SWEA Bostons stora Julmarknad med nästan 3000 besökare. Det är en fröjd att se så stort intresset är för våra svenska jultraditioner. Överallt har Sweor arbetat med denna manifestation för att sprida svensk kultur och tradition. T.o.m. Sydafrika har en välbesökt julmarknad mitt i sommarvärmen. Så stolta vi kan vara över denna fina insats för Sverige.

Programmet vid Världsmötet i New Orleans den 6-10 april 2005 blir mycket intressant med många workshops om SWEA. Förhoppningsvis kommer alla våra avdelningsordförande att deltaga både för att få mer kunskap om SWEA och lära hur vi arbetar men också för att underhålla och bygga vidare på det globala nätverket. Programmet för övriga Sweor ser också mycket lockande ut. Tyvärr måste vi begränsa antalet deltagare till 350, eftersom mötet sammanfaller med den Franska Jazzfestivalen och New Orleans turistnäring då tänjer sina resurser till bristningsgränsen.  Sony Ericsson ställer glädjande upp som storsponsor till Världsmötet, vilket vi är enormt tacksamma för.

Den 31 december avgår jag för att med nya friska tag blåsa liv i mitt konsultbolag, COM Consulting, Inc., som fått ligga i träda under min tid som ordförande. Men den trädan har SWEA varit värd! Från de gångna tre åren har jag på näthinnan en kavalkad av härliga möten med Sweor över hela världen. Jag har haft förmånen att resa till många avdelningar jorden runt för att sprida entusiasm och information kring vårt globala nätverk. Överallt har jag blivit otroligt varmt mottagen. Det har varit sporrande att träffa alla aktiva Sweor, nästan tusen jobbar idag som avdelningsordförande, medlemsansvariga, programmakare, redaktörer, webbmostrar, skattmästare, sekreterare och kommittémedlemmar i den sanna volontära SWEA-andan som genomsyrar hela verksamheten! 

Agneta Nilssons tankar och idéer när hon grundade SWEA har säkert överträffats många gånger om genom den utveckling vi ser frukten av idag. Jag vill tacka Agneta för vår fantastiska förening och för det enastående jubileet som till den allra största delen var en lysande iscensättning av Agnetas visioner.

Jag vill också tacka SWEAs styrelse, avdelningsordförande, kommittéer och alla er andra jag samarbetat med. Tillsammans har vi arbetat med att föra SWEA framåt och jag tror att vi lyckats med detta. SWEAs nya organisation, årsbarn med mitt första år som ordförande, är nu en trygg och välartad treåring med vind i seglen. Det har varit stimulerande och roligt att driva SWEA tillsammans med er alla.

Hjärtligt lycka till önskar jag Siv Svensson, som nu tar över ordförandeskapet. Jag vet att SWEA under hennes mycket kompetenta ledning med stor tillförsikt kan blicka framåt. Åsa-Lena Lööf har utsetts till ny vice ordförande och vi välkomnar henne varmt till styrelsen.

Nu nalkas julhelgen med alla julbestyr som vi vill ge vår tid till för att sedan med familj och vänner njuta av den sköna Julefriden.  Låt oss därför som julklapp till varandra ge ett ”mail-upphör” fram till efter Trettondagen. Som ni vet har vi starka traditioner i vårt hem; det gäller att rimma på alla julklappar och dansa ringdans runt i huset före julmiddagen. Och först när pappa Magnus traditionsenligt läser Victor Rydbergs Tomten sänker sig julefriden hos oss.

Den internationella styrelsen vill genom mig tacka er alla som arbetat för SWEA under detta fina Jubileumsår och önska er alla en God och Vilsam Jul och ett Gott Nytt År.

Varmt tack omigen för dessa fina år som er ordförande.

Stor Luciakram till er alla,

Vår nya vice ordförande i SWEA International -

Åsa-Lena Lööf, SWEA South Florida, tillträder som vice internationell ordförande den 1 januari 2005.

Läs mer >>>


SWEAs VÄRLDSMÖTE
i New Orleans
6-10 april 2005

Program och anmälningsblankett

Läs mer >>>


God Jul och Gott Nytt År

önskar . . .

Se mer >>>
 Invigning av SWEA Kuala Lumpur


Läs mer >>>Nominera en dansare till Paskellstipendiet!


SWEA uppmanar härmed alla Sweor att sända in nomineringar till det nystiftade SIGRID PASKELLS STIPENDIUM I SCENKONSTERNA. 

Läs mer >>> 

Årets Svenska Kvinna 2005

SWEA International uppmanar härmed alla Sweor att sända in nomineringar till SWEA Årets Svenska Kvinna för år 2005!

Läs mer >>> 

Regionmöten 2005!

VEMA och OEMA: Aten  (6 - 9 oktober)
MEMA: Rivieran (14 - 16 oktober)
OAME: Boston (14 - 16 oktober)
MAME: Dallas (21 - 23 oktober)
VAME: Hawaii (28 - 30 oktober)
Asien: Tokyo (20 - 23 oktober)

Hästar som kommit i mål

Minnesota                     Los Angeles
Läs mer
>>>


Förnya ditt medlemskap

Hjälp din avdelning genom att förnya ditt medlemskap för 2005 så fort du får information om detta.


Besvär med nya designen av www.swea.org?
Som du märkt så har www.swea.org fått ett nytt ansikte. Vissa besökare har problem med att få upp sidorna och för det mesta beror det på s.k. "pop-up blockers". Du måste tillåta pop-ups på www.swea.org för att den skall fungera. Att man tillåter pop-ups betyder inte att de kommer att poppa upp överallt, utan lyftandet av blockering är specifik för www.swea.org. Det finns också en sitemap (översiktskarta) med alla länkarna om du har besvär med rullgardinerna.
Läs dem allaLäs tidigare utgåvor
 på webben

Annonsera med SWEA!
Sätt upp din annons på "Annonspelaren" på www.swea.org! Kontakta advertising@swea.org för priser och mer information.

Skicka SWEA-Nytt vidare till de Sweor som inte fått nyhetsbrevet,
tryck ut och dela med dig till dem som inte har e-post!
Direkt adress till SWEA-Nytt webben är  http://www.swea.org/swea_nytt_6_04.htm

 

 

OBS! Om Du har synpunkter på SWEA-Nytt skicka e-mail till sweanytt@swea.org
Skriv i rubriken "SWEA-Nytt"


SWEA-Nytt publiceras av SWEA International
© SWEA International 2003-2004