Årgång 2 Nummer 5

November 2004


Vice internationell ordförande

Såsom framgår av Christinas rader här bredvid kommer en ny vice ordförande i SWEA International utses för 2005. Erfarna Sweor, i första hand avdelningsordförande genom åren, är välkomna att anmäla sitt intresse senast 1 december.

Intresseanmälan


Christina har ordet . . .

Käraste Sweor runt om i världen!

Vilket otroligt nätverk vi alla utgör

Sexhundra Sweor i alla åldrar, med olika bakgrund och från världens alla hörn har under oktober månad träffats på våra sju Regionmöten.  Avdelningsordförande och många medlemmar har diskuterat aktuella frågor och projekt för framtidens SWEA. Det är alltid lika positivt när Sweor träffas, om det så är bland orangutangerna på Borneo, på Mexicofest i San Diego, Halloweenafton i Dublin, i bergsluften i Denver, vackra North Carolina eller på kamelryggen i Tunisien. Det är också mycket glädjande att se alltfler unga medlemmar. Vi har mycket att lära av varandra och denna åldersskillnad berikar medlemskapet. Tokyo, Dallas, Boston, Aten, Rivieran och Hawaii hälsar välkommen till 2005 års regionmöten.

Jag har med stor glädje också invigt tre nya SWEA-avdelningar denna höst -  Perth i Australien (Lena Lindahl ordförande), Kuala Lumpur i Malaysia (Susanne Rapp) och Costa Blanca, Alicante/Torrevieja (Brigitte Winkle). Vi välkomnar dem varmt till vår SWEA-gemenskap. SWEA-Saudi har tyvärr fått lägga ned då de flesta flyttat därifrån på grund av oroligheter i landet.

Livlig utveckling som vanligt inom SWEA

Kontakt-Sweorna, alltså Sweor på orter där det inte finns någon avdelning, fortsätter att breda ut sig över världen. De senaste tillskotten är Nya Zeeland, Bali, Brasilien och fler är på gång. Snart finns SWEA representerat på hundra orter över hela världen.

SWEA-guiden, med information om vad man ska tänka på vid ut- och hemflytt samt lokal information om platsen dit man flyttar, ligger till stora delar redan klar på nätet. En fantastisk hjälpreda för alla flyttfåglar. Gå in och titta på www.sweaguiden.com  Nu jobbar många lokalavdelningar på att ställa samman informationen från sin egen ort.

Världsmötet äger rum den 6-10 april 2005 och intresset verkar vara  jättestort. Planeringen är i full gång och det intressanta programmet med  anmälningsformulär finns snart klart på hemsidan.

Jubileumsfilmen är ett strålande minne av det sagolika firandet. Beställningsblankett finns med i detta nyhetsbrev.

Många medlemmar utför redan nu ett otroligt arbete för SWEA, men vi söker fler som är intresserade av att vara med i vår utveckling och samtidigt kanske lära sig något nytt. Vi söker Sweor med framtida intresse för de olika kommittéerna,  hemsidan,  Forum (redaktion och design), PR,  annonsindrivare, kanslist, kassör, sekreterare, regionordförande, ordförande, vice orförande, ja, alla tänkbara positioner som senare också ger dig ett SWEA-intyg.

Just nu pågår förberedelser inför många Julmarknader runt om i SWEA-land. Det är ett lysande sätt att sprida svensk kultur och tradition och jag önskar er alla varmt lycka till med att bjuda världen på svensk julstämning och pepparkaksdoft.

Dessa tre år som er ordförande har varit otroligt berikande för mig. Jag har fått kära vänner över hela världen, och njutit av mycken värme, stimulerande arbetsgemenskap och många skratt. Nu avgår jag i halvtid på mitt andra tvåårsmandat för att anta nya lockande utmaningar. Siv Svensson, vår vice ordförande, tar över stafettpinnen på nyårsdagen. Vi har ett enormt fint samarbete och Siv gör redan nu en fantastisk insats för SWEA på många olika plan. Jag vet att SWEA hamnar i mycket kompetenta och goda händer och jag önskar Siv varmt lycka till.

SWEA fyller en stor funktion för många av oss, så låt oss hjälpa varandra att vara positiva och odla den sköna SWEA-andan. Jag har alltid sagt att SWEA ska vara inspirerande, lärorikt och framför allt roligt, och nu är det även vetenskapligt bevisat, att vi mår bra av varandras vänskap och att det är nyttigt att skratta mycket.

Med det vill jag tacka er alla varmt för att jag har fått förmånen att vara er ordförande under tre expansiva och utvecklande år.

Lev väl och skratta mycket tills vi ses igen i SWEA-vimlet! Blir det kanske i New Orleans?

KramSWEAs VÄRLDSMÖTE
i New Orleans
6-10 april 2005


Läs mer >>>

Från SWEA Internationals valberedning

Nu är det dags för Valbered-ningen att söka kandidater till SWEA Internationals kommittéer som skall utses vid Världsmötet i New Orleans, USA i april 2005.

Läs mer >>>Nominera en dansare till Paskellstipendiet!


SWEA uppmanar härmed alla Sweor att sända in nomineringar till det nystiftade SIGRID PASKELLS STIPENDIUM I SCENKONSTERNA. 

Läs mer >>>

Årets Svenska Kvinna 2005

SWEA International uppmanar härmed alla Sweor att sända in nomineringar till SWEA Årets Svenska Kvinna för år 2005!

Läs mer >>>

Ny Månadens AvdelningBilder och mer >>>


"En av oss" - intervju


Månadens intervju är med Ettan Bratt, SWEA Stockholm

Läs mer >>>

Rapporter från höstens alla Regionmöten:

Singapore

Denver

Chapel Hill

San Diego

Dublin

Hammamet

Fler rapporter och bilder kommer snart!Se upp för luriga avsändaradresser!

SWEA-Nytt har som avsändare Margaretta Simpson [[email protected]] Detta är den ENDA avsändaradressen med "swea.org" och den används ENBART när SWEA-Nytt ges ut. Titel på mejlet är då alltid "SWEA-Nytt Nr 4 2004 - utgivet av SWEA International". Det enda som ändras är numret på SWEA-Nytt. Nästa blir alltså Nr 5 2004.

Inbjudan till GotlandsdagarnaLäs mer >>>

Invigning av SWEAs kansli

Läs mer >>>

Regionmöten 2005!

VEMA och OEMA: Aten  (6 - 9 oktober)
MEMA: Rivieran (14 - 16 oktober)
OAME: Boston (14 - 16 oktober)
MAME: Dallas (21 - 23 oktober)
VAME: Hawaii (28 - 30 oktober)
Asien: Tokyo (20 - 23 oktober)

Invigning av SWEA Perth och SWEA Kuala Lumpur
I samband mrd Asiens regionmöte välkomnades de nya avdelningarna Perth och Kuala Lumpur i SWEA-gemenskapen. Mer följer på swea.org inom kort!

Värva medlemmar och vinn!

Fortsätt tipsa om nya medlemmar
Vår värvningskampanj fortsätter. Skicka oss tips om nya medlemmar och kom med i månadens utlottning av en hemlig present. I september vann Gunlög Millet, SWEA New York, en nyckelring med en dalahäst, SWEA Washington DC’s produkt. I oktober vann Lilian Novak, SWEA Seattle, en mycket praktisk brevsprätt från SWEA North Carolina. Skicka in ditt tips till [email protected], nu så kanske du vinner den hemliga presenten denna månad.

Läs mer >>>

Använd SWEAs medlemsförmåner

Den aktuella listan finns hittar du på www.swea.org

Läs om SWEAs alla  medlemsförmåner >>>
 


Förslag till medlemsförmåner?
Om du har förslag på andra medlemsförmåner för oss Sweor, skicka gärna ett e-mail till [email protected].

SWEA Kontakt fortsätter att växa

Vi har nu över 20 stycken Kontakt-Sweor utsedda på platser i hela världen som Brasilien, Bali, Bolzano (Italien), Boise (Idaho, USA), Båstad och Bozeman (Montana, USA) för att nämna några.

Under ”Var finns Vi” på swea.org finns länken till alla orterna med Kontakt-Sweor.

Kontakta oss gärna om du vill ha kontakt med någon av Kontakt-Sweorna eller om du själv vill ställa upp och aktivt nätverka med Sweor eller kvinnor som vill bli Sweor. Eller du kanske kan tipsa om någon annan kvinna som bor i det området och som skulle vilja vara Swea!

Ulrica Kjell, Framtidskommitten
[email protected]


Läs mer >>>
 


Förnya ditt medlemskap

Hjälp din avdelning genom att förnya ditt medlemskap för 2005 så fort du får information om detta. Om alla hjälps åt avlastar vi de medlemsansvariga och du som medlem får information och tidning från avdelning och International.

Vad betyder nätverk
för dig?

SWEA är ett fantastiskt nätverk som man kan få stöd, hjälp eller bara ha kul genom. Vi vill gärna höra vad nätverk betyder för dig och om du har några roliga praktiska exempel på hur du har nätverkat inom SWEA. Kanske du har gjort något som någon annan kan ha glädje av? Skicka tips eller idéer till [email protected]


Stava rätt

Kom ihåg:
Vår förening heter SWEA. Vi som är medlemmar kallas Sweor, eller när man pratar om oss i singularis, en Swea.
 

Hästar som kommit i mål

Philadelphia

Boston

Läs mer >>>

Sista möjligheten att beställa:

Silverjubileumsfilmen, en underbar film från festlig-heterna i Stockholm 17- 20
juni 2004.

Bildspelet "SWEA under 25 år"
Kerstin Alms minnesbilder
från Sweor och SWEA-möten
under 25 år.

Läs mer >>>

Sweor som har fått utmärkelser

  
Maria Thomée (Beijing)  t.v.
och Margareta Saperston
(Los Angeles)

Läs mer >>>

Invigning av Costa Blanca!Läs mer >>>

Besvär med nya designen av www.swea.org?
Som du märkt så har www.swea.org fått ett nytt ansikte. Vissa besökare har problem med att få upp sidorna och för det mesta beror det på s.k. "pop-up blockers". Du måste tillåta pop-ups på www.swea.org för att den skall fungera. Att man tillåter pop-ups betyder inte att de kommer att poppa upp överallt, utan lyftandet av blockering är specifik för www.swea.org. Det finns också en sitemap (översiktskarta) med alla länkarna om du har besvär med rullgardinerna.
Läs dem allaLäs tidigare utgåvor
 på webben

Annonsera med SWEA!
Sätt upp din annons på "Annonspelaren" på www.swea.org! Kontakta [email protected]swea.org för priser och mer information.

Skicka SWEA-Nytt vidare till de Sweor som inte fått nyhetsbrevet,
tryck ut och dela med dig till dem som inte har e-post!
Direkt adress till SWEA-Nytt webben är  http://www.swea.org/swea_nytt_5_04.htm

 

 

OBS! Om Du har synpunkter på SWEA-Nytt skicka e-mail till sweanytt@swea.org
Skriv i rubriken "SWEA-Nytt"


SWEA-Nytt publiceras av SWEA International
© SWEA International 2003-2004