Årgång 2 Nummer 4

September 2004


Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar till höstens regionmöten!

Kontakta respektive regions värdavdelning så snart som möjligt - du får en upplevelse du inte kommer att ångra!

HÖSTENS ALLA RM:
Singapore 6 - 9 oktober
Denver 8 - 10 oktober
Chapel Hill 15 - 17 oktober
San Diego22- 24 oktober
Dublin 28 - 31 oktober
Hammamet 5 - 7 november


Christina har ordet . . .

Kära Sweor över hela världen!

Nu har vi fyllt 25 år! Nära 1400 Sweor och vänner kom från världens alla hörn för att fira tillsammans. Tack till vår grundare, Agneta Nilsson, för dina visioner och att du förverkligade dem så över hövan! Den stämningsfulla invigningen i Storkyrkan, den vackra båtturen, den fantastiska konstutställningen på Millesgården, seminariedagen, intressant och givande, den urfestliga Oscarsföreställningen, invigningen av ”Plugghästarna” på Skansen, Årets Svenska Kvinna, Barbro S. Osher på Nordiska Museet, Blå Hallen-kvällen med den imponerande fanborgen, Kronprinsessan Victoria, ambassadör Jan Eliasson och Sigrid Paskellstipendiaten Susanna Andersson och slutligen picknicken i Ulriksdalsparken med härlig föreställning på Confidencen—vilket jubileum och vilka minnen!!! Och via oräkneliga turisters foton är nu våra SWEA-hästar på Strandvägen och Skansen spridda över Sverige och hela världen!
Vi är många – fler än tusen – som har så få att tacka för så mycket. Somligas arbete har lett till högst iögonfallande programpunkter. Andras storverk har skett i det fördolda. Vi tackar omigen ALLA, ingen nämnd och ingen glömd, för förverkligandet av dessa underbara dagar i Stockholm.

SWEA Malmö bjöd till traditionell Sverigemiddag där vi delade ut det interkulturella stipendiet till Marta Reuter. Litterturstipendiaten, Lucy Creagh kunde inte komma pga visumproblem så jag kommer att överlämna utmärkelsen i samband med SWEA New Yorks kick-off-kräftskiva på Columbia University den 17 september.
SWEA Örestad och Göteborg samlade också många Sverigesemestrande Sweor kring glada lunchbord med sjöutsikt och Agnetas sjätte 'smultronställeresa' gick i år till Kalmar och Glasriket.
Varmt tack till alla arrangörer för dessa fina sommarprogram.

Nu går vi vidare mot Regionmöten och Världsmötet. Det känns både positivt och stimulerande att ta itu med framtiden efter denna manifestation för SWEA från så många medlemmar.
Planeringen inför Världsmötet i New Orleans den 6-10 april, 2005 är i full gång. Där kommer att bjudas fyra dagar av givande workshops, det internationella styrelsemötet och ett stimulerande program runtomkring med jazzfestivalen i de Franska Kvarteren samma vecka. Programmet kommer att fastställas under den närmaste månaden och vi hoppas att många, många utnyttjar möjligheten att komma för att nätverka med nya och gamla vänner medan vi lär oss massor om och genom SWEA

I höst samlas åter Sweor på våra Regionmöten. Själv kommer jag till Singapore med invigning av Kuala Lumpur efteråt, San Diego, med invigningen av SWEAs nya kansli och Dublin med sina två möten för VEMA och OEMA. Jag passar också på att vara med på invigningen av SWEA Costa Blanca den 7 november. Siv Svensson, vår vice ordförande, representerar SWEA i Denver och Tunisien.

Jan Eliasson, Sveriges ambassadör i USA, sade i talet på Stadshuset: ”SWEA för inte bara ut Sverige i världen, SWEA för också hem världen till Sverige”. Detta är något vi i SWEA, som den största Sverigefrämjande organisationen, ska arbeta vidare på tillsammans med andra organisationer i Sverige.

Åter uppmanar jag er alla att bli personliga medlemmar i SVIV (Svenskar i världen, www.sviv.se) som driver ett framgångsrikt arbete med att tillvarata utlandssvenskarnas intressen när det gäller regering, riksdag och myndigheter. OBS som Swea får du lägre medlemsavgift!

Vår WebbMoster arbetar med en ansiktslyftning av vår hemsida, www.swea.org och Framtidskommittén kommer att gå ut med en kampanj för medlemsvärvning. Hitta-Rätt projektet, med information om praktiska frågor vid ut- och hemflyttning samt lokala guider till SWEAs avdelningar, kommer att presenteras senare i höst. Glöm inte att vi har möjlighet att genom SWEA teckna förmånlig sjukförsäkring som erbjuder ersättning vart vi än flyttar i världen!

Hoppas vi ses på något av de kommande Regionmötena


SWEA-kram


I väntan på SWEA Internationals Världsmöte i
april 2005 - New Orleans
- månadens aptitretare!

Läs mer >>>

SWEAs VÄRLDSMÖTE
i New Orleans
6-10 april 2005

Nu börjar nedräkningen till vårt första Världsmöte. Det är en efterlängtad uppföljare till de tidigare ISM (Internationella styrelsemötena), som varje år samlade Sweor från hela världen. Världsmöten kommer i fortsättningen hållas vartannat år i april.

Läs mer >>>


Medlemsförmånerna blir allt fler

 - Köp boken Kvinnan mitt i livet till medlemspris. Boken handlar om just att vara kvinna mitt i livet, om sorger och glädjeämnen, om kärlek passioner och om att ta hand om sitt liv på bästa och roligaste sätt.

Läs mer om alla SWEAs medlemsförmåner >>>
 Medlemskort för förmåner

- Du har väl kommit ihåg att klippa ut SWEA medlemskort i Forum nr 1/2004. Klipp ut det från sidan 36 och stoppa i plånboken.
 


Förslag till medlemsförmåner?
Om du har förslag på andra medlemsförmåner för oss Sweor, skicka gärna ett e-mail till [email protected].
 SWEA Kontakt
Under sommaren har flera Sweor har hört av sig och vill vara SWEA Kontakt. Vi har bl a på gång SWEA-Kontakter både på Nya Zealand och på nya orter i Australien. Hör av dig om du bor en bit bort från den avdelning du tillhör och vill fungera som en person som kan berätta både om SWEA och om stället där du bor för nyinflyttande Sweor.


Läs mer >>>
 

Värva medlemmar och vinn!
Varje månad t.o.m. december 2004 kommer vi att lotta ut en present bland de Sweor som hör av sig med tips om personer som vill bli medlemmar!

Läs mer >>>
Läs dem alla

Senaste tillskottet är SWEA Costa Blanca som kommer att invigas den 7 november.Läs tidigare utgåvor
 på webbenSe upp för luriga avsändaradresser!
SWEA-Nytt har som avsändare Margaretta Simpson [[email protected]] Detta är den ENDA avsändaradressen med "swea.org" och den används ENBART när SWEA-Nytt ges ut. Titel på mejlet är då alltid "SWEA-Nytt Nr 4 2004 - utgivet av SWEA International". Det enda som ändras är numret på SWEA-Nytt. Nästa blir alltså Nr 5 2004.

Hästarna galopperar vidare . . .

Läs mer >>>


Den hemliga hästen

Läs mer >>>


75 dalahästar till!!

Läs mer >>>

Ny Månadens Avdelning


Bilder och mer >>>


Rundtur i SWEA-land
Se vad som hänt i SWEA-avdelningar runt om i världen.

Läs mer >>>Vad har utmärkelsen betytt för våra ÅSKor?

Flera har skrivit och berättat vad utmärkelsen Årets Svenska Kvinna (ÅSK) har betytt för dem. Det är deras 25-årspresent till SWEA International.

Läs mer >>>

Kom ihåg
.... att vårt medlemsregister, med både post- och emailadresser, inte får användas i personliga, kommersiella eller andra syften, hur än behjärtansvärda. Massutskick till SWEAs medlemmar kan bara gå från eller genom SWEA.
Är du trött på att vara hemma?
Bli aktiv i SWEA! Gå med i styrelsen, bli SWEA-Blads redaktör eller ordförande, bli webbmoster eller kassör. Vad du än väljer, så får du aldrig tråkigt och får ingen tid över till att vara hemma!
Alla rapporterna i ord och bild från 25-årsjubileet!
Läs mer >>>


Mediainslag och pressklipp
från 25-årsjubileet

Läs mer >>>


Tackbrev till alla Sweor från Agneta Nilsson

 
Läs mer >>>

Sverigemiddagen i Malmö

Läs mer >>>

Sommardagar i Glasriket
Läs mer >>>

Traditionell sommarlunch i Båstad

Läs mer >>>

Sommarlunch i Bohuslän
Läs mer >>>Läs tidigare utgåvor
 på webben

Annonsera med SWEA!
Sätt upp din annons på "Annonspelaren" på www.swea.org! Kontakta [email protected]swea.org för priser och mer information.

Skicka SWEA-Nytt vidare till de Sweor som inte fått nyhetsbrevet,
tryck ut och dela med dig till dem som inte har e-post!
Direkt adress till SWEA-Nytt webben är  http://www.swea.org/swea_nytt_4_04.htm

 

 

OBS! Om Du har synpunkter på SWEA-Nytt skicka e-mail till sweanytt@swea.org
Skriv i rubriken "SWEA-Nytt"


SWEA-Nytt publiceras av SWEA International
© SWEA International 2003-2004