CD&V Ingelmunster

29 APRIL 2009
In dit nummer
Groot huisvuil blijft een keer per jaar gratis....
Ingelmunster in actieve handen, een gesprekje met Ilse Himpe...
OCMW zorgt voor een dak boven het hoofd...
Samen met handelaars werken aan een goed voorstel...
Groot huisvuil blijft een keer per jaar gratis.

Binnen de afvalintercommunale IVIO werd de groot huisvuilophaling herzien. Een eerste voorstel om alle groot huisvuilophaling betalend te maken, werd door de vertegenwoordigers van onze gemeente, Marcel Dendauw en Yves Vercruysse, in IVIO tegen gehouden. Samen met andere gemeenten werd ervoor gezorgd dat er nog ��n ophaling gratis is. Wie echter een tweede keer grof huisvuil wil aanbieden, zal daarvoor moeten betalen. Er wordt een minimumprijs van 30 euro aangerekend. Deze prijs is goed voor 1 kubieke meter afval. Wie meer wil meegeven, zal meer moeten betalen.

Ingelmunster in actieve handen, een gesprekje met Ilse Himpe

Ilse Himpe - nieuwe ondervoorzitter

Ilse was reeds een tijd gebeten van de politiek microbe. Als een van de jonge kandidaten op de CD&V-lijst bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen liet ze reeds blijken dat ze ons project voor Ingelmunster bijzonder genegen is.

Lees meer: het is aangenaam vertoeven in deze partij.

OCMW zorgt voor een dak boven het hoofd

Een dank boven het hoofd

Sommige inwoners van Ingelmunster komen al eens in een situatie terecht, waarbij het dak boven je hoofd weg komt te vallen. Denk daarbij maar aan een scheiding, tijdelijke onbewoonbaarheid, uithuiszetting,..., allemaal zaken die je liefst niet meemaakt. Toch komen deze omstandigheden meer voor dan men zou kunnen denken. Om aan deze specifieke problemen een oplossing te bieden heeft het OCMW van Ingelmunster nu 'De Passage', een doorgangswoning in de Weststraat, waar 8 ingerichte studio's ervoor zorgen dat er niemand dakloos moet zijn, buiten zijn of haar wil om.
 
Lees meer: Wonen is niet altijd simpel.
Samen met handelaars werken aan een goed voorstel

Marktplaats

CD&V-Ingelmunster is er via zijn vertegenwoordigers in de gemeenteraad in geslaagd, om samen met de handelaars in het centrum een goed herinrichtingsvoorstel op te maken voor de marktzone en de parking achter het gemeentehuis. Er komen een 50-tal parkings op de markt zelf en door het invoeren van kortparkeren zullen er in de toekomst nog weinig parkeerproblemen zijn in het centrum
.

Lees meer: 600 parkings binnen de 300 meter
 

Nuttige Links