headerbekedef
 

Nieuwsbrief Wouter Beke                                                       oktober 2010 
CD&V Leopoldsburg gaat ondergronds

 koolmijn

Op zondag 7 november gaat CD&V Leopoldsburg 'ondergronds'. Wil je in groep een kijkje nemen in de Mijncite van Beringen, het museum en met het treintje evaren hoe het er in de Mijn aan toe ging? Dan mag je dit zeker niet missen!


We organiseren een dagarrangement dat er als volgt uitziet:

 • om 10 uur wordt iedereen aan 't Mijncafeetje te Beringen verwacht
 • audiovisuele voorstelling op maquette van de mijn van Beringen in haar piekperiode
 • rondleiding in de mijngebouwen
 • rondleiding in de simulatie van de ondergrond.
 • korte rit met een mijntreintje. we starten met een bezoek aan het museum
 • om 12.30 uur een broodmaaltijd, voor de kinderen worst met appelmoes
 • om 13.30  trekken we de wandelschoenen aan en worden we gegidst naar de mijnterril
 • Het einde is voorzien rond 15 uur

Een rijk gevuld programma waar jong en oud ongetwijfeld zal van genieten.

Inschrijven kan je bij sverbeeck@cdenv.be (voor woensdag 3 november)

Het inschrijvingsgeld, dat je kan overschrijven op 784-514951-606, bedraagt voor

 • volwassenen: 15€
 • kinderen tussen 6 en 12 j: 7€
 • kinderen onder de 6j gratis
Wouter leidt CD&V, maar laat Leopoldsburg niet los

 

wouterBij de federale parlementsverkiezingen van 13 juni werd Wouter Beke met steun van 44.810 mensen opnieuw verkozen tot senator. Zo is de kampse en Limburgse CD&V opnieuw vertegenwoordigd in het rode/hoogste parlementaire halfrond. Een week na de verkiezingen nam Marianne Thyssen onverwacht ontslag en gaf de leiding van de partij door aan Wouter, die op dat ogenblik al zeven jaar ondervoorzitter van CD&V was en al anderhalf jaar de studiedienst leidde.

 

Wouter Beke moet als tijdelijk voorzitter de partij doorheen moeilijke regerings-onderhandelingen loodsen. Maar tussen de vele aanvragen voor interviews van nationale kranten en televisiestations door nam hij ruim de tijd voor een babbel met leopoldsburg.direct. Lees hier het volledige interview

Als het kriebelt moet je sporten

 

finse pisteMenig sportliefhebber wil na een lange dag op het werk, de stress er wel eens uitlopen. Binnenkort kan dit op onze eigen VERLICHTE Finse piste in Leopoldsburg.

 

Deze piste zal een lengte van ongeveer 700m hebben. Als ondergrond werd er voor boomschors geopteerd voor het optimaal comfort van de runners en dit zal elk jaar moeten aangevuld worden met een dun laagje extra. Om het toezicht van de spelende kinderen niet te bemoeilijken ligt de piste rond de speeltuin zodat er maar één in- en uitgang blijft. lees online verder

Monument van 'de Soldaat'  

 

soldaatSinds het prille begin, nu 160 jaar geleden, bij het zelfstandig worden van de gemeente, is Leopoldsburg altijd zeer nauw betrokken geweest bij het militaire gebeuren. Het is dus niet zomaar dat er in 2005 een borstbeeld van Koning Leopold I werd geplaatst en door ZKH Prins Filip werd ingehuldigd.

 

Het is ook nu weer naar aanleiding van enkele verjaardagen dat een nieuw monument zijn plaats krijgt. 180 jaar België, 175 jaar Kamp van Beverlo en 160 jaar gemeente Leopoldsburg - Heppen.

Onze gemeente is in heel het land gekend, en dit meestal via de vele honderdduizenden jonge mannen, die weliswaar met of tegen hun zin, hier het vaderland moesten komen dienen.

Contactgegevens

 

Wouter Beke

Boterbloemstraat 20

3970 Leopoldsburg

tel.: 011/39 19 74 

e-mail: info@wouterbeke.be

website: www.wouterbeke.be