headerbekedef
 
 
Nieuwsbrief Wouter Beke                                               december 2009
 
Kerstwensen en wensen voor 2010
 
kerstwensen
Van puberteit naar pluralisme, opiniestuk Wouter in Tertio (17/12/2009)
 

wegwijzerOok BelgiŽ kent het principe van de scheiding tussen kerk en staat. Maar toch zijn we geen absolute lekenstaat. Ons land koos voor een actief pluralisme, legt CD&V-Senator Wouter Beke uit.

Wouter Beke - Op 11 oktober 2009 werd pater Damiaan heilig verklaard in de Sint-Pietersbasiliek van Rome. In 2005 was hij al door de VRT-kijkers en -luisteraars verkozen tot grootste Belg ooit. Damiaan inspireerde wegens het uitzonderlijke van zijn leven. Zelf werd hij ontegensprekelijk geÔnspireerd door het geloof. Lees verder

Tussenkomst Wouter Beke tijdens regeerverklaring Leterme II
 

woutertoespraak2Op 3 december kwam Wouter tussen tijdens het plenaire actualiteitendebat n.a.v. de regeerverklaring. Herbekijk of herlees hier de tussenkomst van Wouter.

"De aanleiding tot dit debat is de benoeming van Herman Van Rompuy tot

president van de Europese Raad. Herman Van Rompuy is zijn politieke loopbaan begonnen in de Senaat. Net als voor BelgiŽ is zijn aanstelling tot president ook voor de Hoge Vergadering een hele eer..."

Bezoek voorzitter Eerste Kamer Nederland

voorzitter eerste kamer
In de Senaat was op 2 december de voorzitter te gast van de Eerste Kamer der Staten-Generaal van Nederland. Dhr. Renť van der Linden werd ontvangen door o.a. Hugo Vandenberghe en Wouter Beke.

Centrum Leopoldsburg wordt aangepakt
 

leopoldsburgHet handelscentrum van Leopoldsburg kent een grote leegstand.  Reeds jarenlang is er sprake van plannen om hier iets aan te doen maar voor het eerst worden deze plannen ook echt concreet.  De voorbije twee jaar is achter de schermen intensief onderhandeld met het gemeentebestuur, stedenbouw en een private projectontwikkelaar om het handelscentrum aan te pakken. 

In crisistijd moet de tering naar de nering worden gezet, ook in Leopoldsburg
 
centenOp woensdagavond 9 december keurde de gemeenteraad van Leopoldsburg de begroting 2010 goed. Hierbij de krachtlijnen.
 
  • De crisis slaat toe. Ook het gemeentelijk budget is daar niet ongevoelig voor. De belangrijkste opdracht is er dan ook voor te zorgen dat de centen van de burgers goed en zuinig beheerd worden en we ons voorbereiden op de toekomst.
  • Het zuinig beheer blijkt ook uit de cijfers. Wij geven met gemiddeld 378 euro 13 euro per inwoner minder uit aan personeel dan het gemiddelde van de gemeenten in Vlaanderen.
Vacature arbeidsmarktbeleid bij Ceder, studiedienst CD&V
 

cederVoor het Kenniscentrum "Arbeidsmarktbeleid" zoekt CEDER een universitaire adviseur. Hij/zij volgt ondermeer de evoluties op arbeidsmarkt; het arbeidsmarktbeleid; het sociaal overleg in de Nationale Arbeidsraad (NAR), de groep van 10 en de SERV; het sociaal statuut van de zelfstandigen. Daarnaast maakt hij zich het arbeidsrecht eigen.Ceder zoekt een voltijds adviseur voor haar kenniscentrum arbeidsmarktbeleid.

U mag deze vacature verder verspreiden of online verwijzen naar de website van de partij

Kijk regelmatig op de website  voor het laatste nieuws van Wouters politieke bezigheden.
Contactgegevens
 

Wouter Beke

CD&V-senaatsfractie

Paleis van de Natie, bureau 2124

Natieplein 1

1009 BRUSSEL

tel.: 02/501 76 22 

e-mail: info@wouterbeke.be