headerbekedef
 
 
Nieuwsbrief Wouter Beke                                                  oktober 2009
 
Herfstwandeling & herfstontbijt
 
Graag nodig ik u, samen met het afdelingsbestuur, uit op de herfstwandeling & het herfstontbijt van CD&V Leopoldsburg-Heppen. Op zondag 25 oktober is het weer zo ver! De herfst is al eventjes in het land en wij zullen hier met volle teugen van genieten met een prachtige wandeling door de natuur van ons eigen "Kamp".
 
Dit jaar wordt onze herfstwandeling in een ander kleedje gestoken. Zo zullen we vanaf 8u starten in de Priester Poppelaan, in het parochiezaaltje van het centrum "De Kring", met een stevig ontbijt. (spek met eieren, broodjes, beleg, koffie enz...)
 
Om stipt 10u is er de keuze of u al dan niet wenst mee te doen met de volgende activiteiten. Een eerste groep start de wandeling die begeleid wordt door een gids langs het Koninklijk park, Chazalplein, militaire kerkhof en K-Kamp met een tussenstop waar er genoten kan worden van een heerlijke Kampse soldatenkoek en een koffie.
 
Een tweede groep gaat op dat zelfde moment een avontuurlijke tocht maken met een oud legervoertuig. Een gids, die ons wat meer kan vertellen over de Beau Marais, het gemeentebos en het schietveld, begeleidt deze rit. Hierbij wordt ook een tussenstop voorzien met een echte 'Kampse borrel' en het verhaal van onze Marketenster.
 
Nadien wisselen de groepen.

We sluiten deze voormiddag af met rijstpap en koffie voor de liefhebbers.
 
Inschrijven kan u vr vrijdag 23 oktober door te bellen op 011/39 19 74 of door een mailtje te sturen naar sverbeeck@senaat.cdenv.be of info@wouterbeke.be.
 
Keuze uit:
1.       Ontbijt: volw.: €7,5 / kind -12j: €5
2.       Rondrit + wandeling: volw.: €7,5 / kind -12j: €5
3.       Ontbijt + rondrit + wandeling: volw.: €14 / kind -12j: €8
 
Van harte welkom, handtekening wouter
 
 
 
Wouter
Limburgse militairen op buitenlandse missies
 
parlementHet zijn vooral de Limburgse garnizoenen zijn die militairen leveren voor buitenlandse operaties. En zoals bekend zijn die een prioriteit in het beleid van Pieter De Crem. De cijfers die Wouter Beke oplijst, spreken voor zich. Op dit ogenblik telt ons leger nog 36.357 militairen. Van hen zijn er 6.116 militairen (17%) gekazerneerd in onze provincie. Limburg is daarmee de belangrijkste garnizoenprovincie. Ook opvallend is dat van de 1.310 militairen die momenteel aan buitenlandse operaties deelnemen, er 337 (26%) uit een Limburgs garnizoen komen. Ze nemen deel aan vier operaties
Frank Swaelen en Leopoldsburg

swaelenLiber Amicorum Frank Swaelen verwijst naar zijn verblijf in kostschool van Visitatie te Leopoldsburg.
Onder grote belangstelling is deze week  in de Senaat het boek "Frank Swaelen: Levenslang Engagement" voorgesteld. Frank Swaelen was in de jaren tachtig achtereenvolgens minister van Defensie en voorzitter van de CVP. Van 1988 tot 1999 zat hij de Senaat voor, in 1995 werd hij minister van staat. In 2007 overleed hij op 77-jarige leeftijd. Het "liber amicorum" geeft via getuigenissen van partijgenoten - onder meer de laatste christendemocratische premiers Van Rompuy, Leterme, Dehaene, Martens, Eyskens en Tindemans - collega's uit andere partijen, kennissen en vrienden, een overzicht van zijn lange loopbaan. Ook komen de thema's aan bod die zijn engagement hebben beheerst zoals geloof en ethiek, onderwijs en defensie.
 
En van de bijdragen is van de hand van Wouter Beke.  Hij verwijst in zijn stuk naar de periode dat Frank Swaelen in Leopoldsburg heeft verbleven in de kostschool van de Visitatie.
Dag van de leerkracht
 
parlementVlaams Parlementslid Kathleen Helsen en CD&V-ondervoorzitter Wouter Beke gingen op de Dag van de Leerkracht (5 oktober) naar het departement lerarenopleiding in Vorselaar om de laatstejaarsstudenten symbolisch wat "energie" geven.
Ook in Leopoldsburg  was Wouter 's morgensvroeg al op de baan om alle leerkrachten van de verschillende scholen in onze gemeente te bedanken met een fruitkorf voor hun dagdagelijkse inzet voor de leerlingen.
Kijk regelmatig op de website  voor het laatste nieuws van Wouters politieke bezigheden.
Contactgegevens
 

Wouter Beke

CD&V-senaatsfractie

Paleis van de Natie, bureau 2124

Natieplein 1

1009 BRUSSEL

tel.: 02/501 76 22 

e-mail: info@wouterbeke.be