Nahima Lanjri
Nieuwsbrief oktober 2009
In dit nummer
"Als politica ben ik vervangbaar als dochter niet."
Van geneesvrouwen en vroedheren
Fietsers moeten zichtbaarder worden
Kleur buiten de lijntjes
Hoofddoekendebat blijft media beroeren
Achterstand naturalisaties moet aangepakt worden
Eindelijk objectieve criteria voor regularisaties
Ons werk in de Senaat mag gezien worden
Nahima in beeld
"Als politica ben ik vervangbaar als dochter niet." 
 
Mijn moeder (72) kreeg een jaar geleden heel slecht nieuws. Intussen is ze palliatief en wil zo lang mogelijk thuis verzorgd worden. Daarom neem ik als gemeenteraadslid 6 maanden palliatief verlof om zo meer tijd te kunnen vrijmaken voor mijn zieke moeder. In de gemeenteraad word ik tijdelijk opgevolgd door Patrick Janssen, die deel uitmaakte van de districtsraad in Antwerpen. Zo kan ik 's avonds en in het weekend meer tijd vrijmaken voor haar. Mijn werkzaamheden als Senator blijf ik wel uitvoeren gedurende deze periode. 
 
Lees hier het interview in Het Laatste Nieuws
Van geneesvrouwen en vroedheren
 
vrouwelijke artsSamen met collega Sabine de Bethune dien ik een wetsvoorstel in dat het woord 'geneesheer' systematisch vervangt door het woord 'arts'. Op deze manier hopen wij het debat omtrent het taalgebruik in wetteksten en andere te kunnen aanzwengelen en te komen tot een integrale aanpak die moet leiden tot de gender-neutraliteit van het taalgebruik.

Lees hier de vrije tribune die ik samen met Sabine de Bethune en Wivina Demeester publiceerde.
Fietsers moeten zichtbaarder worden 
 
fluovestjesFietsers blijven nog al te onzichtbaar in het verkeer. Het dragen van fluoreflecterende kledij maakt een verschil.
Daarom dien ik samen met CD&V-senatoren de Bethune, Beke en Tindemans een wetsvoorstel in dat fietsers verplicht om fluoreflecterende kledij te dragen bij nacht of mindere zichtbaarheid overdag. Ik steun dit wetsvoorstel ten zeerste. Elk slachtoffer in het verkeer is er immers één te veel. 
Kleur buiten de lijntjes
 
kleurbuitenlijntjesVrouw & Maatschappij organiseerde van 15 tot 17 september 2009 een politieke stage voor vijfentwintig jonge vrouwen van allochtone afkomst.  CD&V-politica's uit federaal, Vlaams en Brussels parlement, vrouwelijke burgemeesters, OCMW-voorzitsters en schepenen zetten hun schouders onder het initiatief en traden op als mentor.
Zelf nam ik ook enkele deelneemsters mee op sleeptouw. Daarnaast begeleidde ik een groep tijdens de rondleiding in het parlement en nam ik deel aan een panelgesprek.
 
Lees meer
Hoofddoekendebat blijft media beroeren 

hoofddoek
De eerste weken van het nieuwe schooljaar beheerste het hoofddoekenverbod gedurende enkele dagen het nieuws. Na het invoeren van het verbod in 2 Antwerpse athenea, liep het protest uit de hand. Dit leidde tot de arrestatie van enkele betogers en een inbraak in de school. Zelf riep ik verschillende malen op tot respect en sereniteit van en voor alle partijen. Daarnaast publiceerde ik samen met collega's Hilâl Yalçin en Veli Yüksel een vrije tribune in De Standaard. 
 
Lees hier de vrije tribune
Achterstand naturalisaties moet aangepakt worden
 
De dossiers van heel wat mensen die Belg willen worden is al jarenlang geblokkeerd door een conflict tussen het parket van Antwerpen en de Kamercommissie naturalisaties blijft aanslepen. Reeds in maart van dit jaar vroeg ik de minister om op te treden zodat de vele gedupeerden niet langer het slachtoffer zouden zijn. Intussen werden al enkele nieuwe maatregelen genomen om zulke problemen in de toekomst te vermijden. Nu nog de achterstand aanpakken!
 
Lees meer
Eindelijk objectieve criteria voor regularisaties
 
Na een maandenlange patstelling is premier Herman Van Rompuy erin geslaagd om een akkoord te sluiten over de regularisatiecriteria voor mensen zonder papieren. Een belangrijke voorwaarde
voor een consequent en menselijk asiel- en migratiebeleid is daarmee vervuld.

Lees het artikel in Ampersand
Ons werk in de Senaat mag gezien worden
 
jaarverslagHet jaarverslag 2008-2009 van de CD&V-senaatsfractie is uit. In dit werk vindt u een overzicht van al mijn werkzaamheden, net als deze van mijn collega-senatoren. Via onderstaande link kan u het jaarverslag digitaal raadplegen.
Indien u dit wenst kan u ook gratis een schriftelijk exemplaar bestellen.
Daarnaast kan ook deelnemen aan een korte quiz om uw kennis over onze werkzaamheden te testen
 
Jaarverslag digitaal: Klik hier
Schriftelijk exemplaar bestellen: Klik hier
Test uw kennis: Klik hier
Nahima in beeld 
 
dagklant
 
UNIZO Antwerpen Stad vierde de Dag van de Klant met de grootste vakmansroute van het land!
Het De Coninckplein werd het middelpunt van de festiviteiten nav de Dag van de Klant.
Voor de officiële opening werd een Marokkaans ontbijt voorzien. Dit ontbijt werd gesmaakt door heel wat genodigden.
Nahima Lanjri
Paleis der Natie
1009 Brussel 
Tel: 02/501 70 42

Heeft U nog vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail of bel mij gerust.
Kent u nog mensen aan wie ik deze nieuwsbrief mag sturen? Geef mij een seintje.

 Nieuwsbrief gemist? Klik hier voor de voorgaande nieuwsbrieven!