headerbekedef
 
Nieuwsbrief Wouter Beke                                                        maart 2009
Beneluxparlement steunt Wouter Beke in strijd tegen commercieel draagmoederschap
 
zwangerEnkele weken geleden kaartte CD&V-senator Wouter Beke de kwestie van het commercieel draagmoederschap aan in de commissie Justitie van het Beneluxparlement. Aanleiding was de zaak waarbij een baby, geboren in het Jan Palfijnziekenhuis in Gent, verkocht werd aan een koppel in Nederland. Op vrijdag 14 maart heeft het Beneluxparlement in zijn plenaire lentezitting in Brussel op voorstel van senator Wouter Beke een resolutie goedgekeurd waarin BelgiŽ wordt aangespoord snel het commercieel draagmoederschap te verbieden.
Inbraakgolf Limburgse apotheken opgelost?

inbraakDe Heppense apotheek bleef ook niet gespaard van de grote Limburgse inbrakenplaag bij vele apotheken. Wouter Beke ondervroeg de minister van Binnenlandse zaken naar zijn actieplan om deze plaag te doen stoppen. Velen zijn opgelucht dat ondertussen deze bende de voorbije week opgepakt is door de politie.
Hoorzittingen in de senaatscommissie FinanciŽn en Economie

fortisNaar aanleiding van de financiŽle crisis gingen er de voorbije weken, onder leiding van Wouter Beke als commissievoorzitter, verschillende hoorzittingen door in de Senaatscommissie financiŽn en economie, onder andere over de nieuwe code Lippens, over het rapport van Lamfalussy, over de ontslagvergoeding voor topmensen in het bedrijfsleven. Eveneens is de bijzondere commissie over de financiŽle/bancaire crisis ook van start gegaan.

Leopoldsburg
  • 10 JAAR MILIEUSUBSIDIES LEVERT AAN BURGERS IN LEOPOLDSBURG 95.000 EURO OP
De eerste milieusubsidie startte 10 jaar geleden.  In totaal werden in deze periode 272 dossiers ingediend en maar liefst voor 94.796 euro subsidies uitgekeerd. In 1999 werd gestart met subsidies voor zonne-energie en hemelwaterputten. Deze laatste subsidie is deels overgenomen door Infrax (bestaande woningen). Een overzicht vindt u hier
  • TONNAGEBEPERKING N73
ZONEDe gemeenten Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Ham zijn vragende partij voor een tonnagebeperking van de N 73.  Op dit ogenblik worden de dorpskernen van deze drie gemeenten voortdurend doorkruist door het zwaar verkeer dat van Oost naar West richting E 313 rijdt. Wouter Beke drong bij minister Crevits aan om dit probleem dringend aan te pakken.
  • ZIEKENHUISBEZOEK OVERPELT EINDELIJKE VLOTTER
BussenSinds het Mariaziekenhuis van Lommel naar Overpelt verhuisde kwam de mobiliteit van velen in de regio West-Limburg in de problemen. Ziekenhuisbezoeken vanuit Leopoldsburg met het openbaar vervoer naar Overpelt duurden soms zelfs bijna 3 uur. Vandaar trokken Vlaams volksvertegenwoordiger Sonja Claes en Senator Wouter Beke aan de alarmbel en ijverden zij voor een versterking van het openbaar vervoer in de regio.
Kijk regelmatig op de website  voor het laatste nieuws van Wouters politieke bezigheden.
Contactgegevens
 

Wouter Beke

CD&V-senaatsfractie

Paleis van de Natie, bureau 2124

Natieplein 1

1009 BRUSSEL

tel.: 02/501 76 22 

e-mail: info@wouterbeke.be

Over Wouter
Wil je Wouter beter leren kennen?

Bezoek zijn website, je vindt er altijd de laatste nieuwtjes.

www.wouterbeke.be