headerbekedef
 
Nieuwsbrief Wouter Beke                                                        oktober 2008
Parlementaire werkzaamheden 2007-2008
                           
foto1bekeHet afgelopen werkjaar zat Wouter Beke niet stil in de Senaat. Hij diende 70 wetsvoorstellen in en staat daarmee op de derde plaats op de ranglijst van de 71 senatoren. 18 vragen om uitleg en 54 schriftelijke vragen zijn goed voor een 8ste respectievelijk 9de plaats. Intussen bereidde hij als congresvoorzitter het actualiteitscongres en de toekomstige themadagen 'KLAAR VOOR DE WERELD' voor. Daarnaast publiceerde hij in verschillende boeken en tijdschriften en leidde hij een tijdlang CD&V. Klik hier voor een volledig overzicht van zijn werkzaamheden van het voorbije jaar (juni 2007-juli 2008).
Internationale aidsconferentie
 
foto2bekeZo'n 25.000 experts verzamelden begin augustus in Mexico City voor de 17e internationale aidsconferentie. Wouter Beke en Marleen Temmerman (SP.a) vertegenwoordigden er ons land. Ze bespraken onder meer de stijging van hiv-besmettingen bij heterokoppels en de uitdagingen voor de toekomst om verdere verspreiding te voorkomen. Peter Piot, assistent secretaris-generaal van de Verenigde Naties en directeur van Unaids, wees het publiek erop de gevaren van aids te blijven erkennen en de strijd tegen verdere verspreiding van de besmetting niet op te geven.
Parlementaire WTO conferentie

foto3bekeOp 11 en 12 september nam Wouter Beke deel aan de jaarlijkse parlementaire WTO-opvolgingsconferentie. De WTO (Wereldhandelsorganisatie) slaagde er eind juli niet in om tot een nieuw wereldhandelsakkoord te komen. De conferentie drukte haar vertrouwen uit in het multilaterale handelssysteem zoals ingebed in de WTO en riep op om de onderhandelingen opnieuw aan te vatten. Op het ontwerp van slotverklaring diende Wouter amendementen in waarin hij aandacht vraagt voor de zgn. 'non trade concerns' in de landbouw. Landbouwproducten kunnen niet zomaar als handelsproducten worden beschouwd. Voeding stelt bijzondere eisen inzake veiligheid, kwaliteit, milieu, dierenwelzijn, hygiŽn, enze. Een vrijmaking van de landbouwmarkt kan voor Wouter Beke enkel wanneer al deze factoren op eenzelfde wijze op mondiaal vlak een rol spelen.

Actualiteitencongres
 
foto4bekeDoor de politieke actualiteit werd het congres 'KLAAR VOOR DE WERELD' van 27 september in laatste instantie omgevormd tot een actualiteitscongres. CD&V-leden stelden er vragen over de gekozen weg van de partij. Meer dan 900 leden waren aanwezig, waarvan 82% het vertrouwen gaf aan de resolutie van voorzitster Marianne Thyssen om de gekozen weg, die van de dialoog van gemeenschap tot gemeenschap, verder te gaan en zo Kris Peeters op 8 oktober te laten starten met de dialoog.

Missie naar Afghanistan

foto5bekeVan 29 september tem 1 oktober was Wouter Beke met de senaatscommissie Landsverdediging en met minister De Crem naar Afghanistan voor een tweedaags bezoek. Zij bezochten er de Belgische troepen in Kaboel en Kandahar. Lees meer
Hoorzitting bankencrisis
  
foto6bekePremier Leterme, vicepremier Reynders en de beroepsorganisatie van de banksector FEBELFIN kwamen in de commissie FinanciŽn en Economische Aangelegenheden van de Senaat uitleg geven over de crisis in de financiŽle wereld. Onder massale persbelangstelling leidde Wouter Beke, voorzitter van de commissie, de zitting in goede banen en gaf alle fracties ruim de tijd om vragen te stellen. Lees meer
Machtigste man van Leopoldsburg
Onlangs verkoos de krant Het Nieuwsblad in elke gemeente de 'machtigste' persoon. Wouter Beke kwam voor zijn gemeente Leopoldsburg als winnaar uit de bus. Alvast bedankt voor de steun en het vertrouwen!
Contactgegevens
 

Wouter Beke

CD&V-senaatsfractie

Paleis van de Natie, bureau 2124

Natieplein 1

1009 BRUSSEL

tel.: 02/501 76 22 

e-mail: info@wouterbeke.be

Over Wouter
Wil je Wouter beter leren kennen?

Bezoek zijn website, je vindt er altijd de laatste nieuwtjes.

www.wouterbeke.be

Nieuw boek

boekbeke
Het boek kan je bestellen via info@wouterbeke.be