Logo
BYAZ NIEUWSBRIEF
JUNI 2010
Alpha tango Bravo Adam
Peter Blokland
In deze nieuwsbrief
In de kijker
Streetwize!
Respect!
In de kijker

Deze nieuwsbrief wil ik vooral gebruiken om je op de hoogte te houden van mijn activiteiten en gedachten. Zelf ben ik steeds op zoek naar nieuwe inzichten en het ontwikkelen van mijn expertise en wil dit graag met je delen.

Zo ben ik de afgelopen maanden, dank zij mensen uit mijn netwerk, tot de bevinding gekomen dat de benaming "Total Risk Management" niet volledig beschrijft wat ik met deze managementstrategie bedoel.

Ik ben daarom op zoek naar een nieuwe benaming. Voorlopig heeft Rcube de voorkeur. Niet in het minst omdat de strategie weergegeven wordt door een kubus die de essentie ervan bevat.

Rcube is afgeleid van R≥ of ook TR≥M. Het staat voor:  Resultaten door het Respectvol aanpakken van Risico's en het consequent uitvoeren van business excellence.
 
Wordt vervolgd ....
Quick Links
Beste

Er is weer een maand voorbij en de crisis is aan zijn tweede adem toe. Zowel economisch als politiek zijn het onzekere tijden en staan we voor ingrijpende wijzigingen.

Politiek en economie hebben nood aan sterk leiderschap om uit deze impasse te geraken. Ik wil eveneens pleiten voor een gezonde dosis durf en respect. Een gebrek aan durf en respect ligt vaak aan de oorsprong van veel miserie.

Maar hoe zit het met onszelf? Durven wij wel altijd de beslissingen te nemen die zich opdringen? Doen wij wel altijd wat moet gedaan worden?  Ligt de oorzaak van minder goede resultaten bij de crisis of, komt het ook door een gebrek aan durf en hebben we in het verleden niet alles en iedereen even goed gerespecteerd?
 
Met vriendelijke groeten,
 
Peter Blokland
BYAZ
Streetwize!
Een nieuwe start
Target from ViZZZualOnlangs volgde ik een presentatie van Arnoud Raskin, de dynamische en inspirerende zaakvoerder van Streetwize.
Streetwize is een prachtig voorbeeld van hoe je aan een betere wereld kunt werken vanuit je visie en met respect voor mensen. Streetwize benut het natuurlijk leiderschap van de straatkinderen uit de vele slums van over heel de wereld. Zij ondersteunen hun ontwikkeling en gebruikt hun ervaring voor leiderschapstrainingen voor managers in bedrijven en organisaties.   lees meer
Respect!
Ondernemen vanuit ontwikkelingswaarden
HandshakeIn het bedrijfsleven komt het er op aan om waarde te creŽren. Deze waarde wordt bepaald door de resultaten die je bereikt. Een goed resultaat betekent dat er voldoende toegevoegde waarde gecreŽerd wordt om alle "stakeholders", die bij je bedrijf betrokken zijn, tevreden te stellen. Dit is net hetzelfde voor non-profit organisaties en de overheid. Ook hier verwachten de "stakeholders" goede resultaten, waardoor het leven voor iedereen kan verbeteren en waardevoller worden.   lees meer
 
Risico
0%
BYAZ wenst je graag te helpen bij het verbeteren van je resultaten. Individueel kan dit het best gebeuren door een coaching traject. Als coach help ik je om inzicht te krijgen in jezelf en de situatie waarin je verkeert. Samen vinden we dan de actie en attitude die je naar een beter resultaat leiden. Ben je op zoek naar een positieve verandering in je leven of voor je bedrijf? Contacteer mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!
   Bekijk ook mijn o% negatief risico coaching aanbod                                                Tel: +32 3 458 48 03
Over BYAZ

BYAZ is een bedrijf met nieuwe ideeŽn en een expertise op het vlak van leiderschap en risico management.
Ons doel is door coaching, training, opleiding & advies bedrijven, organisaties en de overheid te helpen bij het nastreven van betere resultaten en excellence.

BYAZ heeft hiervoor een eigen model, het KARAF model, ontwikkeld.  Dit model is onze visie op excellence en kan universeel toegepast worden. BYAZ gebruikt het model zowel op individueel vlak als voor teams en ten voordele van organisaties of bedrijven.

BYAZ werkt eveneens aan een complete / holistische managementstrategie, gebaseerd op Risico, Resultaat & Respect. Deze strategie beoogt een optimaal resultaat door Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen (MVO).

TR≥M = Total Risk / Respect / Result Management


BYAZ bvba
Hugo Verrieststraat 13
HOVE, B-2540
0032-3-4584803