Stingray stolens far Thomas Pedersen i interview
Gratis liste over købs- og salgspriser på auktion
Ny "Hvad er det?"-konkurrence

Hejsa
 
Så blev det endelig lidt varmere! Håber du nyder sommeren og en velfortjent ferie.

I denne udgave af nyhedsbrevet har vi fået et eksklusivt interview med Stingray rokkestolens designer Thomas Pedersen, en ung dansk designer, der allerede har oplevet stor succes i udlandet. Se mere forneden.

Vi har været flittige på auktionerne her i foråret og kan præsentere dig for en lille short-liste (som det jo hedder på dansk i disse tider) over købs- og salgspriser samt gebyrer hos de største danske auktionshuse og online auktioner. Se listen forneden.

Sidst men ikke mindst er en ny "Hvad er det?"-konkurrence sat igang. Vi lover atter, at der er udfordring at hente - selv til de lærde. Gå ind på Auktion-Antik.dk og værd med.
 
God fornøjelse og fortsat godt sommer!
 
Auktion-Antik.dk

logo

Bondeg�rd til salg
Husk at sætte kolorit på tilværelsen i Danmarks mest farverige og meget spændende antikvitetsbutik. Klik her for at se butikken eller se tilbuddet foroven - du fandt det først, fordi du abonnerer på Auktion-Antik.dk´s nyhedsbrev.
Hvad er det?

Vi afholder løbende vores Piet Van Deurs-memory konkurrence, hvor du kan indsende dit bud på, hvad det er for en genstand, som vi har taget et billede af. Den bedste besvarelse indeholder beskrivelse af genstandens brug, mate
Hvad er det?
rialet og evt. en datering, hvis det er muligt. Den heldige vinder får tilsendt et par flasker god vin til en værdi af ca. 300,-kr. Konkurrencen ender 25. sept. 2010, hvor den bedste besvarelse udvælges og tilsendes gevinsten.

Genstanden til højre er ca. 5 cm i diameter. Består bl.a. af metal. Hvad er der tale om, hvad anvendes den til og hvornår er den fra? Giv dit bud her!
Thomas Pedersen, Stingray stolen, i eksklusivt interview

Thomas Pedersen

Eksklusivt interview med en af Danmarks internationalt anerkendte designere. Thomas Pedersen har allerede vundet adskillige fornemme anerkendelser med Stingray stolen. Auktion-Antik.dk har spurgt ham til betydningen af at lave en klassiker og fremtiden for dansk design. Thomas Pedersen siger blandt andet:

-Der er mange omstændigheder der gør om et møbel bliver en klassiker eller ej. Komfort, formsproget, kvaliteten, prisen, markedsføring osv. Bare for at nævne nogle af de ting som designeren og producenten har lidt indflydelse på. Men i sidste ende er det jo Hr. og Fru Jensen, pressen eller virksomhederne, hvis det er kontraktmarkedsmøbler, der bestemmer om der er tale om en klassiker.

Læs hele interviewet her

Hvad koster det at sælge på auktion?

Nyttig liste over udgifter ved køb og salg på hos danske auktionshuse og online auktion


QXL
Qxl især er blevet populær at handle på for private til private samt antikvitetshandlere, der udbyder ting, der sjældent når over 3.000,-kr.
Salgsgebyr: 8% af salgprisen + 1,-kr
Købsgebyr: Intet
Link: www.qxl.dk

Lauritz.com
Den store online auktion, hvor du finder alle mulige antikviteter men især designmøbler.
Salgsgebyr: 10% af salgprisen, dog min. 250,-kr
Købsgebyr: 20% + 75,-kr
Link: www.lauritz.com

Bruun Rasmussen
Danmarks største kundstauktion. Udbyder de mere kostbare og sjældne antikviteter.
Salgsgebyr: 16% af salgprisen + indleveringsgebyr på mellem 25-500,-kr.
Købsgebyr: 25%-30%
Link: www.bruun-rasmussen.dk

Living Auctions
En ny konkurrent til Bruun Rasmussen. Living Auktions udbyder kunstauktioner i den fine og udsøgte kategori af gode antikviteter, moderne kunsthåndværk mv.
Salgsgebyr: 15% af salgprisen op til 100.000,-kr derefter 7,5%
Købsgebyr: 25% op til 100.000,-kr, der efter 12,5%.
Link: www.livingauctions.com