Danmarks mest farverige antik-shop åbner
Hejsa
 
Vi vil gerne sende lidt varme henover det ganske land med denne spændende udgave af nyhedsbrevet. Vi har lige åbnet Danmarks mest farverige antikvitetsbutik, hvor du kan søge blandt mange interessante og sjældne ting og sager. Klik her for at se butikken eller læs mere forneden. Derudover er en ny "Hvad er det?"-konkurrence sat igang. Vi lover, at der er udfordring at hente - selv til de lærde. Gå ind på Auktion-Antik.dk og værd med. Sidst men bestemt ikke mindst er det en stor glæde at byde vores nye faste klummeskriver Torben Juul velkommen. Torben Juul har arbejdet med og skrevet om antikviteter i en menneskealder. Læs Juuls lille underfundige introduktion forneden - han har iøvrigt lovet læserne, at vi er "dus" næste gang.
 
God fornøjelse og fortsat godt forår!
 
Auktion-Antik.dk

logo

Antikshoppen Danmarks mest farverige antik-shop

Så er Antikshoppen åbnet! Vi byder alle velkommen i Danmark absolut mest farverige og forskelligartede antikvitetsbutik. Hvad med et par drikkehorn fra 1886 af Svensk proviniens? Eller et udsøgt art nuveau vievandskar fra ca. 1910 i massiv sølv? Hvad enten du er til det eksotiske i form af afrikanske masker og frugtbarhedsfigurer eller det mere afdæmpede i skikkelse af et par gode engelske lysestager, så tag og kig forbi - der er helt sikkert noget at snakke om og meget at fornøje sig over. Klik her for at se butikken.

 
hvad er det? Hvad er det?

Vi afholder løbende vores Piet Van Deurs-memory konkurrence, hvor du kan indsende dit bud på, hvad det er for en genstand, som vi har taget et billede af. Den bedste besvarelse indeholder beskrivelse af genstandens brug, materialet og evt. en datering, hvis det er muligt. Den heldige vinder får tilsendt et par flasker god vin til en værdi af ca. 300,-kr. Konkurrencen slutter 25. maj 2010, hvor den bedste besvarelse udvælges og tilsendes gevinsten.

Genstanden til højre er kun 13 cm høj. Hvad er der tale om, hvad anvendes den til og hvornår er den fra? Klik her for at give dit bud!

 Juuls klumme

Kunne du ikke tænke dig at skrive om noget af alt det gamle ragelse du fra tid til anden går og sætter i stand? Du ved jo, jeg har den der antikside på nettet, og den trænger til et frisk pust.
Således adspurgt af  Jesper der driver den udmærkede "Auktion & Antik", svarede Deres undertegnede .....
 
Jo, det vil jeg da frygtelig gerne. Det kunne da både være underholdende og morsomt at delagtiggøre andre i de løjerlige og til tider højest mærkværdige gamle sager, jeg af og til støver op.
 
Som om jeg ikke har andet at bruge min tid på, tænkte jeg indvendig. Hvis jeg nu udsætter og udsætter bliver han nok træt af at spørge. Men ihærdighed belønnes, og hvad angår beskaffenheden af min egen ditto, må jeg erkende at Jesper vandt.
 
At jeg så samtidig er blevet bedt skrive et par ord i forbindelse med det andet "friske pust" på denne side, åbningen af "antikshoppen" er mig da både en ære og glæde.
 
Der opstår i disse år den ene internetside efter den anden, der foregiver at skulle handle med dette og hint. Fra hårplejemidler til beklædningsgenstande af ganske unævnelig art. Alt kan sælges på nettet, tror man ... og alle gør et ihærdigt forsøg på det.
Det er, som i alle tider, let at være godtroende, let at falde for plattenslageri (hvad sligt angår er vi ikke blevet meget klogere gennem tiden). Hvad netbutikker med antikviteter og "loppe-effekter" angår, forholder det sig på samme måde.
Ikke at jeg på nogen måde mistænker antikshoppen her på siden for at ville drive plat, jeg har fået lov at smugkigge på indholdet og det ser både sobert og lovende ud, ja, jeg har sågar indvilget i at være behjælpelig med driften af det lille foretagende, men det er nu let at lade sig lokke og ofte også narre af et fint foto.
Derfor vil jeg, med venlig men bestemt løftet pegefinger, give følgende råd.
 
Spørg!
Hvis De har den mindste tvivl om den genstand de overvejer at købe, spørg?
Spørg om mål, vægt, stand, eventuelle fejl eller mangler. Spørg om hvor gammel tingen er, hvor den stammer fra. Det er altid spændende når tingen har en historie eller en kuriøs detalje.
De gode folk der vil sælge Dem ting på denne side, vil uden tvivl være Dem behjælpelig så langt deres muligheder og tålmodighed rækker.
Mit andet råd til Dem skal lyde.
 
Vær sikker i Deres sag, inden de handler. Det er både til besvær for Dem selv og den lille netbutik at skulle returnere en vare, en handel De har fortrudt. At købe antikviteter er ikke som at købe en pose æbler eller et ugemagasin. Når De investerer i en gammel ting, skulle det gerne være fordi De nærer et ønske om at eje noget smukt og unikt i mange år frem. Noget De kan glæde Dem over, hvad enten det er et smykke De bærer eller et gammelt glas De nyder en god portvin af.
Der følger, hvad enten man vil det eller ej, også en slags ansvar ved at eje en ting der måske har over hundrede år på sig.
 
Endelig er der også de købere der tænker i ren investering. Til dem vil jeg ingen råd give. Det skulle måske lige være "pige træd varsomt, thi scenen er skrå". For det er desværre en gammel sandhed, at hvis man kun har pengene og forrentningen for øje, er det langt lettere at tage fejl i et køb, end hvis man drives af glæden over, skønheden ved, de ædle, gamle ting.
 
Jeg vil hermed ønske alt godt for "antikshoppen". Må den blive til gavn og glæde for de mange der søger unikke, spændende gamle ting på nettet.
 
Dernæst til min egen rolle på denne side. Jeg har gennem årene haft den glæde at følge udviklingen på antik-markedet. Set modefænomener poppe op, som trold af æske, (for, Gud ske tak, at forsvinde lige så hurtigt igen) og set gode gedigne antikviteter blive handlet til samlere og andet godtfolk.  Hvad der var marskandiseri for en årrække tilbage er i dag fine antikviteter man ikke kimser af, og hvad der er morsomt ragelse i dag, vil om føje år være ærværdige sager, man tager nænt om og sætter pris på. Maske
 
Fra tid til anden, vil jeg på denne side meddele Dem nogle strøtanker. Det være sig om en løjerlig ting jeg skal restaurere, en pudsig oplevelse på en auktion eller et for mig ukendt samlerobjekt jeg kaster mig over. Mulighederne er mange.
 
Idet jeg håber såvel De som jeg vil få mange underholdende stunder med Auktion & Antik, vil jeg hermed ønske God Fornøjelse!
 
Torben JuulP.S.
Nu skal vi være dus, kræver redaktøren. Jamen hvorfor ikke? Og så skal jeg lige huske at fortælle om, hvad jeg agter at delagtiggøre dig i, når jeg skriver min næste lille klumme.
 
Det bliver noget der kræver et fotografiapparat (for at illustrere, hvad jeg roder med), nogle simple remedier, som man kan købe hos Matas. Lidt tålmodoghed (ikke ret meget), og endelig et arbejdsbord der kan tåle lidt svineri.
Det er en halvgammel afrikansk maske (se foto) som jeg vil forsøge at gøre lidt mere synlig.