$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
De 44ste editie
februari / maart 2012 - editie 44
In deze editie
Sign Up
Interessante links
Beste lezer,

Hierbij de 44ste editie van NatuurApotheek Extra. In deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte over interessante ontwikkelingen op het gebied van Oosterse en Westerse Fytotherapie en Orthomoleculaire geneeskunde.

maciocia2
Giovanni Maciocia komt op 23 maart naar Amsterdam voor zijn jaarlijkse seminar.

Giovanni Maciocia, CAc. is een wereldwijd bekend acupuncturist and herbalist tegenwoordig werkzaam in Santa Barbara (VS). Hij voert praktijk sinds 1973. Hij studeerde acupunctuur aan het 'International College of Oriental Medicine' in Engeland en aan het 'Nanjing College of Traditional Chinese Medicine' in China.

Giovanni studeerde ook westerse fytotherapie en studeerde af aan de National Institute of Medicinal Herbalists in 1977; sedertdien praktizeert hij ook fytotherapie.

Beide series zijn door ons leverbaar. Sinds Evergreen Herbals bij ons is ingetrokken zelfs direct uit voorraad.

Er nog plaatsen vrij dus wilt u erbij zijn reageer dan snel!!

Uni leiden
Congres Good Practice in Traditional Chinese Medicine

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) en de Universiteit Leiden staan lijnrecht tegenover elkaar rond een congres over traditionele Chinese geneeskunde. Het betreft het congres Good Practice in Traditional Chinese Medicine dat gehouden wordt van 15 tot 18 april op het terrein van de Leidse Universiteit.

Catherine de Jong, voorzitter van de VtdK, schrijft in een brief aan Paul van der Heijden, rector magnificus van de Universiteit Leiden, dat 'Traditional Chinese Medicine (TCM) een alternatieve geneeswijze is waarvan de zinloosheid voldoende is aangetoond'. De VtdK zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de Leidse Universiteit dit congres op haar terrein laat plaatsvinden en vreest dat acupuncturisten en Chinese kruidendokters dit congres 'ad nauseam' - tot walgens toe - zullen aangrijpen als argument voor de waarde van hun praktijken.

Samenstelling:

MASQUELIER'sģ Original OPCs, beter bekend als OPC-85ģ en al 20 jaar een begrip in de Nederlandse markt, wordt nu aangeboden in een unieke combinatie met MASQUELIER'sģ French Pine Bark Extract. Beiden werden ontwikkeld door de Fransman Jack Masquelier en worden in anthogenolģ aangeboden in hun originele, unieke compositie.

Wetenschap:

Het wetenschappelijk onderzoek van maar liefst 60 jaar naar deze twee ingrediŽnten heeft er toe geleid dat deze combinatie in Frankrijk als geneesmiddel is geregistreerd en onder andere wordt voorgeschreven bij problemen met bloedvaten en circulatie. Alle onderzoeken over MASQUELIER'sģ ingrediŽnten kunt u nalezen op www.masquelier.com

Dosering:

1 of 2 maal daags, 2 capsules.

Consumentenadvies prijs 32,95 per verpakking ŗ 60 capsules.

NatuurApotheek prijs 25,20 per verpakking ŗ 60 capsules (25% korting) op uw voorschrift / recept

TocotriŽnolen
TocotriŽnolen zijn net als tocopherol vormen van vitamine E. Het verschil zit in de drie dubbele bindingen, vandaar de tri- in de naam. TocotriŽnolen zitten in palmolie, kokosolie, druivenpitolie en granen.

TocotriŽnol bestaat in vier vormen: alfa-, beta-, gamma- en delta- tocotriŽnol, die een verschillend aantal methylgroepen (CH3) en waterstofatomen (H) op de plaatsen R1, R2 en R3 van de chromanolring hebben.

TocotriŽnolen beÔnvloedende gezondheid gunstig. TocotriŽnolen beschermen ratten met hoge bloeddruk tegen beroerte. Bij proeven op ratten bleek dat toediening van tocotriŽnolen het gehalte aan LDL-cholesterol verlaagden en aderverkalking in de slagaders konden herstellen. TocotriŽnolen kunnen de ontwikkeling van ouderdomsdiabetes helpen voorkomen. TocotriŽnolen remmen de ontwikkeling van borstkanker en prostaatkanker.

TocotriŽnolen 50mg

100 caps

Patientenprijs: 51,33 euro
zwanger
Vrouwen met een lage vruchtbaarheid die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan, hebben een grotere kans om zwanger te worden wanneer ze dagelijks een multivitamine nemen.

Ze worden bovendien ook sneller zwanger. Dat blijkt uit een studie bij 56 vrouwen.

Vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling volgen, krijgen hormonen die de ovulatie bevorderen. Volgens de onderzoekers beschermen de vitaminen en andere voedingsstoffen tegen oxidatieve stress in het lichaam, verbeteren ze de bloedstroom en hebben ze een gunstig effect op het suikermetabolisme.

Uit de studie bleek ook dat vrouwen die dagelijks een multivitamine namen minder vruchtbaarheidsbehandelingen nodig hadden dan vrouwen die enkel foliumzuur namen.
logo
Het ontrafelen van het menselijk genoom gaat verregaande gevolgen hebben voor de gezondheidszorg, betoogt ethicus Niels Nijsingh.

"Geneeskunde op maat biedt niet alleen opties, maar verandert wezenlijk iets aan de samenleving en daarmee ook aan de rol die 'privacy' speelt in onze levens. Dit dwingt ons om na te denken over de rol en de grenzen van geneeskunde in die samenleving. De veranderingen zijn immers geen onvermijdelijk proces, maar gevolg van keuzes op verschillende momenten en op verschillende niveaus. Het is hierbij belangrijk om te bepalen wat de verwachtingen zijn: wat hopen we te bereiken en wat hebben we daar voor over?"

Bron: Rathenau Instituut
SKI306X
SKI306X is in een dubbelblind onderzoek bewezen even goed te werken als NSAID's.

De capsules zijn samengesteld uit extracten van drie planten die in Oost-Azie reeds lang gebruikt worden voor de behandeling van Artrose en andere ontstekingsziekten.

Het kan de aantasting van kraakbeen vertragen, aldus het onderzoek: 'Life Sci, 2005 Pub Med'

Dosering:

3x daags 2-4 capsules met warm, water innemen.

PP 18,20 euro / 120 capsules
grafiek
Mycotherapie als (complementair) middel bij de behandeling van diverse ziekten en aandoeningen heeft voorzichtig haar plaats in de medische wereld veroverd en gaat zeker een belangrijke rol spelen in de nabije toekomst. Medidb heeft een analyse uitgevoerd naar bestaand wetenschappelijk onderzoek ten aanzien van een achttal medicinale paddenstoelen te weten: de Agaricus blazei, Coriolus versicolor, Poria cocos, Cordyceps sinensis, Ganoderma lucidum, Grifola frondosa, Lentinula edodes en Pleurotus ostreatus.

In totaal bestaan er ruim 3700 onderzoeken naar deze paddenstoelen (stand december 2010). De laatste jaren zien we echter een duidelijk stijging in het aantal onderzoeken, de belangstelling vanuit het Westen is toegenomen zoals we ook kunnen zien in onderstaande grafiek:
feest
De NatuurApotheek viert dit jaar haar 30 jaar bestaan als NatuurApotheek en verbindt dit aan een congres - de samenwerking tussen NVF-NVGO en PAO .

Kruidenpreparaten in de farmacie en als voedingssuppletie - 15 juni 2012 - Utrecht

Het programma belooft en vertelt over de verdere toekomst van plantengeneeskunde en farmacie. Wetgeving, onderzoek, praktijk en nog op te lossen problemen komen aan bod (zie programma) .
Het is nooit zo dat de natuur het ene zegt en wijsheid het andere
Osteoarthritis (OA) has been treated with Chinese medicine (CM) for hundreds of years, albeit under the auspices of other clinical descriptors understood within the field of CM. This paper provides an overview of how OA is typically understood and treated within CM. OA has typically fallen under the clinical descriptor of 'bi syndrome' (painful obstruction syndrome).

As theory continues to develop, however, new ideas are emerging regarding its pathogenesis that have consequences for treatment - that OA should be considered as a combination of 'wei syndrome' and bi syndrome. The therapeutic thrust of herbal medicine and acupuncture thus shifts from a focus on the Kidney zang to the Liver zang, and consequently different kinds of herbs are chosen within medicinal formulas. The majority of clinical studies into the efficacy of acupuncture and Chinese herbal medicine in the treatment of knee OA have methodological shortcomings, although there is some evidence that acupuncture may be useful in alleviating pain and improving joint function. More studies that are scientifically rigorous are required in this field.

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen ? Druk dan hieronder op SafeUnsubscribe.

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477