$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
Editie 31
november/december 2009
In deze editie
Sign Up
INTERESSANTE LINKS OM AAN TE KLIKKEN
Geachte relatie, beste voorschrijver,

Beste Lezer,
Na heel wat zweetdruppeltjes om dan toch tenminste nog dit jaar een nieuwsbrief te produceren : hier is-t- ie.
We hopen dat jullie er plezier en kennis aan kunnen ontlenen.

Moet u nog kiezen ?
Ga naar kiesbeter.nl
(en lees ook eens een gedicht)

Dichter: Cornelis Bastiaan Vaandrager, Nederland, 1935 - 1992
Gedicht: Nederlandse Spoorwegen
Locatie: Morsweg 16, Leiden
Sinds: november 2003 (nummer 93)

Tanja, je kunt kiezen:

9.08
9.28
39
55
10.09
30
39
11.09
11.43

Doe Amsterdam de groeten
en geen gesodemieter.

PRETTIGE FEESTDAGEN

Bij Uitgeverij Elmar is het boek Gezond en vitaal oud worden verschenen, geschreven door arts Henk de Valk.

De Valk gaat in Gezond en vitaal oud worden in op de oorzaken van ziekten en koppelt die aan leefstijl. Hij onderscheidt zes interne ziekmakers, die hij op overtuigende wijze verbindt met onze grote welvaartsziekten. De invloed van leefstijl is veel groter dan gedacht. Het zijn vooral leefstijlziekten die ons parten spelen. We doen de ziekten onszelf aan en daar kan geen arts of farmaceut ons vanaf helpen, aldus De Valk. We moeten het zélf doen.

nieuwe druk, nieuw jasje

Voeding is belangrijk in gezondheid. Voor kankerpatienten is dit belang nog groter. Het lichaam moet een goede afweer kunnen handhaven bij de ziekte en tegen de voorgeschreven medicijnen. Het grootste deel van dit boek gaat over de werking van stoffen om de afweer hoog te houden. Het gebruikt hiervoor gegevens uit verschillende onderzoeken bij mensen en uit experimenten. Het gaat dan om veelal recente informatie, want het onderzoek naar de relaties tussen voeding en het ontstaan en de preventie bij ziekten als kanker vordert gestaag. De auteur is arts-bioloog

Dr.Daniel WUYTS Voorzitter van de Belgische Vereniging van Fytotherapie en Nutritherapie

Daniel Wuyts, huisarts, behaalde zijn geneeskunde- diploma met onderscheiding in Leuven in 1970. Hij is lid van de Vereniging voor Homeopathie. Hij haalde zijn diploma van auriculotherapie bij Dr Nogier. Wuyts is lid van de Raad van Bestuur van de Belgische Vereniging van Geneesheren Acupuncturisten, waarvan hij ook een aantal jaren voorzitter was. Ook geeft hij acupunctuur cursussen. Sinds 1984 is hij lid van de Belgische Groep van Manuele Geneeskunde. Hij is voorzitter van de Belgische Vereniging van Fytotherapie en Voedingstherapie en vertegenwoordiger van de European Society of Ethnopharmacology in de Benelux. Hij schrijft goed onderbouwde, overzichtelijke artikelen over de invloed van nutriënten en gezonde voeding en heeft een boek geschreven met als titel 'Propriétés diététiques et médicinales de nos aliments & épices". Daniel Wuyts werkt nog steeds ook als huisarts omdat alle geneeskunden voor hem aanvullend zijn.

Er zijn prachtige synoptische tabellen in verwerkt, in kleur, voor ieder voedingselement, alsook een vertaling van ieder element in het duits, engels, spaans, italiaans en nederlands, en nog vele andere dingen....

naam van het boek (schrik niet van het frans, het is gemakkelijk leesbaar met schoolfrans en wat kennis) :
Propriétés diététiques et médicinales de nos aliments et épices - Tome 1
A balsam obtained from a tree, Toluifera Pereirae; it contains traces of cinnamic and benzoic acids and their esters and resins.

Action and Uses : Balsam of Peru is not used internally, but is sometimes applied in ointment or in alcoholic solution or mixed with castor oil as a stimulant to indolent wounds and ulcers to promote the formation of granulations and the process of cicatrization. Balsam of Peru is · much used as a parasiticide in diseases of the skin, such as scabies.

In scabies a 4 per cent, petrolatum ointment of Balsam of Peru, with the same amount of sulphur, chalk and green soap may be used. It should be applied freely at night and in the morning over all of the affected areas. The strength of this mixture can be doubled in obstinate cases. Balsam of Peru can be painted over portions of the body at night, followed by a bath in the morning. In rare instances, however, Balsam of Peru produces violent dermatitis.

Een 'vergeten' middel, waar je mee op moet passen, omdat nogal wat mensen overgevoelig zijn (eerst uitproberen!), maar dat toch vaak een goede uitweg geeft.
Het grootste culturele festival in Europa !

Het Europalia festival, één van de grootste culturele events in Europa, staat voor haar 40ste verjaardag in het teken van een heel bijzonder land, China. Europalia kan er zich inmiddels op beroemen bij elke editie meer dan één miljoen bezoekers te verwelkomen. Gedurende vier maanden is de magie van het kleurrijke gastland China overal aanwezig in België en de omringende regio's.

tentoonstellingen, muziek, dans, film, documentaire, kung fu, acrobatie, poppentheater, enz enz

oud, maar vooral modern China in al zijn facetten, gewoon in Brussel

nog tot 14 februari
The EHTPA is dedicated to promoting access to best herbal practice and the benefit of herbal medicine as well as ensuring the continuing availability of medicinal herbs in the UK and Europe.

zeer aanbevelenswaardige webstek voor iedereen die professioneel met kruiden bezig is.
De medicinale paddestoel Agaricus blazei Murill (AbM) is een eetbare Braziliaanse zwam die voor diverse aandoeningen ingezet wordt binnen de traditionele geneeskunde. Inmiddels is aangetoond dat deze paddestoel anti-inflammatoire en anti- carcinogene werking bezit bij muizen, als gevolg van een inductie van Th1 respons.

IgE gemediëerde allergie berust op inductie van een Th2 respons. En daarom is bestudeerd of AbM ook anti-allergische werking bezat. In de studie werd gebruik gemaakt van een muismodel voor allergie, waarbij de muizen gesensitiseerd waren met behulp van ovalbumine. Tevens kregen de muizen een paddestoelenextract, AndoSan, dat voornamelijk uit AbM (82%) maar tevens uit Hericium erinaceum (12%) en Grifola frondosa (3%) bestond of een placebo.

(met dank aan Minke vd Ven)
Waarom dit onderzoek?
De traditionele Chinese geneeskunde past eeuwenlang de wortel Tripterygium wilfordii Hook F (TwHF) ofwel 'Dondergod liaan' succesvol toe als immunosuppressivum. De behandeling van reumatoïde artritis met sulfasalazine (SSZ) wordt regelmatig gestaakt wegens ineffectiviteit of bijwerkingen

Hoe werd dit onderzocht?
In deze multicenter, dubbelblind gerandomiseerde klinische trial werden patiënten gedurende 24 weken met een actieve RA behandeld met SSZ (n = 61) of TwHF (n = 60). De primaire uitkomstmaat

Belangrijkste resultaten
In de TwHF-groep gebruikte 37 patiënten hun medicatie bij 24 weken, in de SSZ-groep betrof dit 25 patiënten. Aan de ACR20-respons voldeed 65% van de TwHF-groep, terwijl 33% van de SSZ-groep hieraan voldeed (significant verschillend). Zelfs indien de patiënten uit de SSZ-groep die uit de follow-up waren verdwenen werden aangemerkt als responders, was er een significant betere ACR50- respons in de TwHF-groep. Radiologische schade was in beide groepen gelijk. Bijna 50% van de totale SSZ-groep maakte de behandeling niet af wegens ineffectiviteit of bijwerkingen, dit was in de TwHF- groep 20%.

(met dank aan Minke)
truth, power and fascism
Dave Holmes RN PhD, Stuart J Murray PhD, Amélie Perron RN PhD(cand) and Geneviève Rail PhD

Drawing on the work of the late French philosophers Deleuze and Guattari, the objective of this paper is to demonstrate that the evidence-based movement in the health sciences is outrageously exclusionary and dangerously normative with regards to scientific knowledge. As such, we assert that the evidence-based movement in health sciences constitutes a good example of microfascism at play in the contemporary scientific arena.

(dank aan Hoo Kwee)
Ter ondersteuning van de groei en het onderhoud van specifieke organen herintroduceert AOV Alvleesklier concentraat 325 mg, Lever concentraat 455 mg, Long concentraat 200 mg en het complexpreparaat Adrenanorm, met onder andere bijnier concentraat en milt concentraat.

zoals bekend worden alle AOVproducten door ons met 25% korting (mits op recept voorgeschreven) afgeleverd

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen ? Druk dan hieronder op SafeUnsubscribe

Alle prijzen, genoemd in deze nieuwsbrief, zijn de op dit moment geldende prijzen. Het kan zijn dat die met het fluctueren van de prijzen van grondstoffen in de toekomst afwijken.

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477