$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
Editie 26
mei 2009
In deze editie
Sign Up
Snelle link
Geachte relatie, beste voorschrijver,

Dit is een inhaalactie. Maar vooral de eerste twee items zijn belangrijk. Juni is vlakbij ! Wij wensen jullie leesplezier ende ook lering.

Dit is een proefzending voor alle medewerkers. Graag jullie commentaar.

Op 1 juni 2008 is de Wet gebruik burgerservicenummer (Wbsn-z) in de zorg in werking getreden. Deze wet heeft gevolgen voor alle zorgverleners, indicatieorganen en zorgverzekeraars in Nederland. Met die inwerkingtreding zijn alle zorgverleners verplicht om binnen een jaar het BSN van patiënten vast te leggen in hun administratie en te gebruiken bij gegevensuitwisseling met andere zorgverleners en met zorgverzekeraars.

Het ministerie van WVS geeft rondom de invoering van BSN in de zorg een nieuwsbrief uit, zie :
www.infoBSN zorg.nl/nieuwsbriefbsn.

Ook is er een handboek uitgegeven dat u kunt downloaden via dezelfde website of bestellen bij
Postbus 51, telefoonnummer 0800-8051.

In de aanloop van 1 juni 2009 moet moet iedereen met het BSN werken.

De meest zekere weg is eenieder te vragen naar een wettelijk identiteitsdocument. Het BSN ervan op te nemen in uw administratie en een kopie van het document veilig op te bergen.

In verband met de declareerbaarheid is het dus van belang op ieder recept het BSN van de betreffende persoon op te nemen. Dat zal op de factuur worden vermeld. Zonder BSN geen terugbetaling. Zo zal het gaan werken.

Op de declaraties die bij de zorgverzekeraars ingediend worden is per 1 januari 2009 een AGB-code verplicht.

Velen van u hebben die al toegestuurd gekregen via Vektis. Heeft u er nog geen ontvangen, dan kunt u zelf een AGB-code aanvragen via
w ww.agbcode.nl of telefoon 0900-2422633.

In verband met de declareerbaarheid is het dus van belang op ieder recept de AGB-code van de voorschrijver op te nemen. Dat zal op de factuur worden vermeld. Zonder AGB-code geen terugbetaling. Zo zal het gaan werken.

Gezien het grote succes hebben wij besloten de astragalus 200mg (granulaat) niet meer te capsuleren, maar in tabletten te presenteren. Dat is netter, kleiner en dus makkelijker in te nemen. Ander voordel : de prijs. Die is ongeveer 8% lager !
prijs astragalus tabletten 200mg :
euro 26,14 / 180 tabletten
euro 47,28 / 360 tabletten
aanbevolen dosering : 2 x daags 1 tablet
Aan het begin van de 18e eeuw zijn Zweedsekruiden samengesteld en beschreven door de Zweedse arts Dr. Samst

Zweedse kruiden zijn een puur natuurlijk extract van 11 kruiden Het reingt het lichaam en het bloed en is gunstig voor maag, lever, gal en darmwerking. Ook bij uitwendig gebruik levert het in allerlei voorkomende gevallen uitstekende diensten

Op veler verzoek hebben wij de productie ingezet van het beroemde zweedse kruidenelixir, samengesteld uit : mirre, saffraan, sennablad, rabarberwortel, zedoarawortel, manna, venetiaanse theriak, zilverdistelwortel, engelwortel (en kamfer).

aanbevolen bij onder andere : Maagkramp, Spijsverteringsproblemen, Winderigheid, Om de eetlust op te wekken, Verkoudheid en griep, Menstruatieklachten, Onrustige slaap, Onstoken tandvlees, Blaasjes in de mond (inwendig) en huiduitslag, insectenbeten, blauwe plekken en bulten, wratten en likdoorns en eksterogen, winterhanden en voeten (uitwendig)

Bij inwendig gebruik wordt meestal gekozen voor de vorm "zonder kamfer".

Zelf maken: U koopt een 1 liter graanjenever een zakje van 50 gram erbij , veertien dagen laten trekken,
elke dag even omschudden en u heeft 1 liter zweedse kruiden

Prijs :
euro 8,68 per flacon van 200ml elixir (met of zonder kamfer)
euro 8,95 per 90 gram kruiden
Vitamin D as an Analgesic for Patients With Type 2 Diabetes and Neuropathic Pain

Treatment of neuropathic pain is generally unsatisfying for patients with type 2 diabetes mellitus, 1 and patients with debilitating residual symptoms may be given nonspecific diagnoses such as "chronic pain syndrome." Although hypovitaminosis D is highly prevalent in patients with type 2 diabetes,2 to our knowledge, its impact on neuropathic pain has not been previously evaluated. Our objective was to evaluate the impact of vitaminDrepletion on neuropathic pain in patients with type 2 diabetes and vitamin D insufficiency.
Bureković A, Terzić M, Alajbegović S, Vukojević Z, Hadzić N.

Clinic of Endocrinology, Diabetes Mellitus and Metabolic Diseases, University of Sarajevo Clinics Centre, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina.

Diabetic neuropathy represents late diabetes complications, and diabetes duration and long-term hyperglycemia are the main reasons for polyneuropathy. The goal was to estimate the effects of alpha-lipoic acid on symptoms of diabetic neuropathy after 600 mg i.v. for 3 weeks and 3 months of 300-600 mg of alpha-lipoic acid per os. This study has been ..................
Wrist Acupuncture Or Acupressure Prevents Nausea From Anesthesia Up to 80 percent of patients who have surgery complain of nausea and vomiting afterwards, but stimulating an acupoint in their wrists can help reduce these symptoms, finds a new evidence review. Treatment for nausea and vomiting after surgery and anesthesia typically calls for ...
En ook deze keer viel dit uiterst interessante en wetenschappelijke blad weer op mijn deurmat.
Dag Nicole,

Graag wil ik weten of jullie een crème of zalf hebben die ik kan inzetten bij mensen die bestraald worden ivm kanker en een zeer gevoelige huid soms kapotte huid krijgen. Ook een crème om littekens te behandelen na operaties.
KvL

Beste K,

Ja die hebben we en die heet brandwonden/littekenzalf of -crème.
Zalf pas je toe bij droge huid.
Is al veel met succes toegepast.

Beste groet,

Charles Wauters

Beste Charles,

Mijn complimenten maar ook van de patiente die jullie brandzalf heeft gebruikt ivm bestralingen na borstkanker.Haar huid is prachtig gebleven!
Verwonderd was ook haar oncoloog. Dank voor jouw advies Charles,
Hartelijke groet,
KvL
De naam van deze stichting zegt genoeg. Wellicht vindt u het interessant om eens een nieuwsbrief van de stichting te lezen ? Klik dan hieronder.

Wat de stichting nog niet schijnt te weten is dat De NatuurApotheek, als enige in Nederland, een vitamine B12 neusspray maakt, die een goede opname garandeert. Geen injecties meer nodig !

Voor meer informatie : lees onze nieuwsbrieven op onze webstek maar eens door !

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen ? Druk dan hieronder op SafeUnsubscribe

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477