$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
Editie 18
mei 2008 - editie 18
In deze editie
Sign Up
Snelle link
Geachte relatie, beste voorschrijver,

Wij zijn zeer verheugd om u editie 18 van de NatuurApotheek Extra te kunnen sturen. In onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van interessante ontwikkelingen op het gebied van Oosterse en Westerse Fytotherapie en Orthomoleculaire geneeskunde, en verstrekken wij informatie over onze producten.

We krijgen niet de beste zorg, de wachtlijsten zijn veel te lang en we betalen er ook nog eens veel te veel voor.

Dat vindt althans Wim Huppes, zelf internist, als kennismedewerker verbonden aan het ministerie van volksgezondheid en schrijver van het boek 'We zijn de klos over een falende gezondheidszorg'.

Interview met Huppes op Radio1 van 19 april j.l..

Ondanks alle adviezen die Nederlandse organisaties geven aan patiŽnten met diabetes 2 of metabool syndroom om toch maar vetarm te eten blijkt keer op keer dat juist een koolhydraatarm dieet het gezondste is.

Met name brood, aardappelen, rijst en andere suikers maken problemen met buikvet erger. Van vet wordt men niet dik maar wel als het ze gecombineerd worden met koolhydraten.

Hiernaast is goed het effect te zien van een koolhydraatarm dieet (blauwe lijn) op de glucose- en insuline niveau's:

Externe bereidingen

Zoethoutwortel ' OLIE ' als Zalf (GAN CAO YOU) is afkomstig uit 'Manuel de Dermatologie Traditionnelle Chinoise', p. 203* zie ook de website van Stichting Dong Xi Oost West

Samenstelling:

Radix Glycyrrhizae Melle Tosta. ZHI GAN CAO 25%. 25 % Hydrofiel Concentraat in externe basis.

Toepassing:

Bevochtigt Droogte en verzacht de huid bij de behandeling van kloven in handen en voeten (ragade), metacarpo-falangiale keratodermie.

Gebruik:

Lokaal aanbrengen, 1 tot 2 maal per dag.

Prijs: 11,31 euro ( publieksprijs ) 50 gram

Voor wie meer belangstelling heeft, op 7, 8 en 9 november geeft Jeremy Ross een cursus over het boeiende onderwerp: Toepassingen voor uitwendig gebruik.

Tijdens deze cursus wordt het uitwendig gebruik van kruiden behandeld volgens de principes van het boek Combining Western Herbs and Chinese Medicine

Klik hier voor meer informatie over de cursus van Jeremy Ross
YANG FA JI, is aangewezen bij Nier-YIN en Lever- YANG InsufficiŽntie (haaruitval, kaalhoofdigheid, vroegtijdig grijze haren)

Herkomst: Variant op de traditionele formule QI BAO MEI RAN DAN, 'Pil der Zeven Kostbaarheden voor Mooie Bakkebaarden' (14de eeuw).

Andere Benamingen: HAIR PHYTO

Samenstelling:

Radix Polygoni Multiflori, HE SHOU WU 18 g, Radix Scrophulariae, XUAN SHEN 10 g, Fructus Ligustri, NU ZHEN ZI 10 g, Cacumen Biotae, CE BAI YE 7 g, Rhizoma Zingiberis Recens, SHENG JIANG 5 g

Werking: Voedt Nier-YIN en Lever-Bloed.

Indicaties: Vroegtijdig grijs haar, haaruitval, alopecia, losstaande tanden, zwakte en pijn van de lage rug.

Toedieningsvormen en Dosering:

Hydrofiel Concentraat : 3 x 40 druppels/dag. ( 20 druppels is 1ml ) Granulaat : 3 x 2 gram/dag.

Deze formule is afkomstig uit Courante Chinese Remedies en te vinden op de website van Stichting Dong Xi Oost West. Om toegang te krijgen tot de website dient u zich te registreren
Op de website van ScienceDirect is nu een volledige uitgave van Pythomedicine te downloaden. De desbetreffende uitgave staat voor een groot deel in het teken van de maretak.

Normaal betaalt u op de website van Phytomedicine (=Elsevier) zo'n 30 - 35 euro per artikel. Een aanrader.
De wonderen zijn de wereld nog niet uit!! Coca- Cola vervangt de kunstmatige zoetstoffen in zijn suikervrije producten door een natuurlijke zoetstof.

Het gaat om een stof afkomstig uit de stevia-plant, die in Europa verboden is. Een woordvoerder van Coca- Cola liet dinsdag op Radio 1 echter weten te verwachten dat dit verbod spoedig wordt opgeheven.

De consument is niet meer tevreden over kunstmatige zoetstoffen in lightproducten, stelde Guido van Alphen van Coca-Cola. Zo zouden ze te ver af staan van natuurlijke suikers. Ook denken consumenten volgens Van Alphen ten onrechte dat kunstmatige zoetstoffen niet gezond zouden zijn. Om aan deze twee punten tegemoet te komen, verandert het bedrijf nu zijn strategie. De zoetstof die Coca-Cola nu gaat gebruiken, is afkomstig van de stevia-plant. De Stevia komt in het wild voor in het hoogland tussen BraziliŽ en Paraguay. De plant wordt daar door de oorspronkelijke bewoners al eeuwenlang gebruikt als onder meer zoetmiddel voor thee. In Japan wordt steviaconcentraat al gebruikt als zoetstof voor frisdranken. In Europa en de Verenigde Staten is toepassing van Stevia in geconcentreerde vorm in levensmiddelen echter niet toegestaan. Het zou slecht voor de gezondheid zijn. Coca-Cola heeft er vertrouwen in dat het verbod in Europa en Amerika niet lang meer standhoudt. Met behulp van 'stevige wetenschappelijke dossiers' kan het bedrijf aantonen dat het gebruik van de stevia-plant een verrijking van de markt en een veilig en hoogstaand product is, zei Van Alphen op de radio. Coca-Cola begint met het gebruik van de natuurlijke zoetstof in landen waar de Stevia niet is verboden, zoals in Zuid-AziŽ en Zuid- Amerika.

Stevia tinctuur is verkrijgbaar als uitwendige toepassing

Flesje 50ml 12,19 ( publieksprijs )

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477