$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
Editie 16
maart 2008 - editie 16
In deze editie
Sign Up
Snelle link
Geachte relatie, beste voorschrijver,

Wij hebben begrepen dat het voor een groot aantal mensen niet mogelijk was om de nieuwsbrief te openen, dit vanwege software die benodigd is om de video over vitamine D te kunnen bekijken. Hierbij ontvangt u een aangepaste versie zonder video en wij hopen dat hiermee het probleem is opgelost.

Onze excuses voor het ongemak.

Charles en Nicole Wauters
Dankzij de trouwe support van vaste voorschrijvers maar ook zeker door vele nieuwe voorschrijvers die we hebben mogen verwelkomen, zijn we waar we nu zijn. De NatuurApotheek is uitgegroeid tot dat wat wij voor ogen hebben een instituut met een schat aan kennis en expertise, uniek in de Nederlandse zorg, waarbij gewerkt wordt met gecontroleerde en gestandaardiseerde grondstoffen.

De NatuurApotheek is een erkende Apotheek met AGB-code 10040. Dit betekent dat ook een groot aantal zorgverzekeraars onze expertise en mate van kwaliteitsniveau erkennen en door ons afgeleverde receptuur aan de patient vergoeden. Helaas is dat nog niet eenduidig

De komende jaren kunt u van ons verwachten dat wij onze service, zorgvuldigheid en kwaliteit zullen blijven garanderen en waar mogelijk verbeteren. Wij zullen blijven streven naar verdergaande professionalisering van de natuurfarmacie in Nederland en Belgie. Zonder intensieve samenwerking tussen de NatuurApotheek, voorschrijver, onderwijs en zorginstanties is dit echter niet mogelijk.

Wij zijn daarom altijd erg geÔnteressserd in uw adviezen, mening en verlangens. Dus helpt u ons samen onze doelstellingen te realiseren en laat ons weten wat wij naar uw idee kunnen verbeteren of waar wij u tegemoet kunnen treden.

Heel veel dank voor uw vertrouwen!

Charles & Nicole Wauters, Apothekers
Nog nooit is de belangstelling groter geweest dan de afgelopen jaren voor de beestjes in onze darmen. Misschien zou het beter zijn om van plantjes te gaan spreken omdat we het over darmflora hebben.

Al veel langer waren de gunstige resultaten van herstel van de darmflora bekend bij een relatief klein aantal artsen en hun tevreden patiŽnten. Een twintigtal jaren geleden verschenen er melkproducten op de markt waaraan fysiologische darmbacteriŽn waren toegevoegd. Omstreeks diezelfde tijd verschenen er in de pers en in de officiŽle medische literatuur merkwaardig genoeg berichten over het catastrofale effect van lukraak antibiotica voorschrijven wegens het optreden van resistentie. Zo zouden er tegen tuberculose nog maar enkele werkzame antibiotica zijn overgebleven. Als ook hiervoor resistentie zou optreden stond de mensheid voor een ramp.

Een nieuwe studie lijkt mogelijk te verklaren hoe de mens, net als andere hogere primaten, cavia's en fruit- vleermuizen, omgaat met datgene wat door sommigen een "aangeboren metabole fout "is genoemd : het onvermogen om vitamine C uit glucose te produceren.

26 maart 2008: Arts-bioloog drs. E. Valstar reageert in open brief aan dr. Punt op NOVA uitzending: - Alternatief gevaarlijk

Zeer geachte collega,

In bijlage vindt u ruim 1400 gerandomiseerde studies mbt complementaire middelen/behandelingen bij kanker. U kunt nu aan de studie als u wilt. Gaan we binnenkort bij NOVA met elkaar in debat? Life uiteraard!!!!! U begrijpt dat uw uitspraak dat de inspectie maar moet aantonen of die orthomoleculaire arts deugt, suggereert dat u vindt dat ik niet deug. Dat kan niet!! Ik moet er ook om lachen omdat ik als adviseur de inspectie etc. al meermalen de baas ben geweest. Dendiritische cellen vind ik ook interessant en ik apprecieer uw voorzichtigheid m.b.t. deze. LEES VERDER...

Hoofdwerking Tonifieert YIN en YANG, QI en Bloed, tonifieert YIN en YANG van de Nier, versterkt Nier-JING, voorkomt vroegtijdige ouderdom.

Secundaire Werking Bevordert de sexuele functies, het geheugen en de ontwikkeling bij kinderen, bedaart de Geest.

Hoofdindicaties InsufficiŽntie van YIN, YANG, Bloed, Energie en Nier- JING.

Deze formule is afkomstig uit Courante Chinese Remedies door Dr Luc. Vangermeersch en Dr. Sun Pei lin Met het formularium is het relatief eenvoudig om een passende formule te vinden uit deTraditionele Chinese Geneeskunde gebaseerd op traditie en hedendaagse inzichten.

Courante remedies bevat naast klassieke formules ook interessante informatie over fytotherapie en is volledig gepubliceerd op de website van Stichting Dong Xi Oost West

De informatie op deze site is uitsluitend bedoeld voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Om toegang te krijgen tot de informatie op deze website dient u zich te registreren.
Edgar Vossen
Herbalist Edgar Vossen heeft met een energetische beschrijving van Lactobacillus Acidophillus, een TCM-benadering voor probiotica trachten op te stellen voor de TCM-therapeut.

Met een omschrijving van de smaak, acties, indicaties & contraindicaties, dosering, de modus operandi en drie case histories levert hij een omschrijving en mogelijkheid om integraal te kunnen behandelen alsof het een klassiek Chinees kruid is.

De in het artikel genoemde Lactobacillus Comp is op voorraad leverbaar door de Natuurapotheek. Het leek ons interessant gezien het artikel van Waning ( zie hierboven ) om ook deze opvatting in onze nieuwsbrief op te nemen.
- Co-enzym Q10 ( ubiquinon ) 100 mg caps 80,66 / 100 stuks ( publieksprijs )

- Co-enzym Q10 ( ubiquinon ) 200 mg caps 151,93 / 100 stuks ( publieksprijs )

- Resveratrol 60mg caps 33,36 / 100 stuks ( publieksprijs )

- Resveratrol 100mg caps 49,53 / 100 stuks ( publieksprijs )

- Resveratrol 250mg caps 110,18 / 100 stuks ( publieksprijs )

- TocotriŽnolen 50mg caps 51,10 / 100 stuks ( publieksprijs )
Honeysoft wondverzorging
Steeds vaker blijken antibiotica en zilver de infectie bij bacterieel geÔnfecteerde wonden niet onder controle te kunnen krijgen. Resistentie bij antibiotica of toxische effecten bij zilver producten beperken de gebruiksduur. Het is dan tijd voor een natuurlijke oplossing !

Als logisch vervolg op (of als alternatief voor) deze middelen, brengt de firma Dermaprof de honingdressing HoneySoftģ op de markt. HoneySoftģ is marktleider in natuurlijke wond-reiniging. HoneySoftģ is een inerte acetaatdressing waarop een medicinale honing is aangebracht. Deze medicinale honing is van gecontroleerde herkomst, vrij van herbiciden, pesticiden en zware metalen en is speciaal geselecteerd op zijn hoge gehalte aan glucose-oxydase. Dit enzym maakt kleine hoeveelheden waterstofperoxide aan waardoor controle over de bacteriŽle infectie ontstaat en de wond op een natuurlijke wijze kan helen.

HoneySoftģ wordt ingezet bij alle chronische en acute wonden met infectie(-gevaar), zoals o.a. bij diabetische voet, decubitus en ulcus cruris. HoneySoftģ is verkrijgbaar in een 15-stuks verpakking met de maten 5 x 6 cm., 10 x 10 cm. en 10 x 25 cm.

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477