$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
Editie 15
februari 2008 - editie 15
In deze editie
Sign Up
Snelle link
Geachte relatie, beste voorschrijver,

Wij zijn zeer verheugd om u editie 15 van de NatuurApotheek Extra te kunnen sturen. In onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van interessante ontwikkelingen op het gebied van Oosterse en Westerse Fytotherapie en Orthomoleculaire geneeskunde, en verstrekken wij informatie over onze producten.

Poster
Evaluation of the Efficacy of Coriolus Versicolor* Supplementation in HPV Lesions (LSIL)

Het gebruik van CORIOLUS VERSICOLOR gedurende 1 jaar bleek een grote impact te vertonen bij, of regressie van de displasia (LSIL), of bij het verdwijnen van het verhoogde HPV risico .

Het lijkt er daarom op dat Coriolus suppletie zeer nuttig is met zeer positieve therapeutische effecten bij HPV.

Bijgevoegd vindt u de poster zoals deze vandaag op 6 maart 2008 zal worden gepresenteerd door Dr Couto in Lissabon, Portugal op het 20ste ''European Congress of Obstetrics and Gynaecology''

Het krijgen van hoofdluis is altijd al een probleem geweest op scholen en andere plekken waar veel mensen samen zijn.

In de aromatherapie zijn een aantal etherische olien die een afdoende, effectieve mogelijkheid bieden tegen het verwijderen van hoofdluis teweten; lavendel, rozemarijn en eucalyptus.

Als deze olien in een speciale verhouding gemengd worden zal er een sterke werking van uitgaan. (synergie) De juiste formule is daarbij van belang.

The country's first ever set of standard terminologies for traditional Chinese Medicine (TCM) in both Chinese and English was published on Friday in a bid to further promote the practice around the world.

Compiled by the World Federation of Chinese Medicine Societies (WFCMS), the publication contains 6,500 terms covering 21 categories including basic theories, disease, acupuncture, medical treatments and formulas.

Op verzoek van diverse voorschrijvers hebben wij recent de volgende producten toegevoegd aan ons assortiment. Met de volgende publieksprijzen.

4-fenylbutyraat 500mg capsules, Euro 101,04 / 100

Carnitine 350mg capsules, Euro 35,19 / 100

Acetylcarnitine 500mg, Euro 67,79 / 100

Acidum boricum (boron) 4mg, Euro 6,18 / 100

Ammonium tetra thio molybdaat 40mg capsules, Euro 122,03 / 100

Curcumine 95% 300mg capsules, Euro 45,45 / 300

Noni extract 10:1 500mg capsules, Euro 28,33 / 100

Monachol (rode rijst extract) 600mg capsules, Euro 39,76 / 120

Vitamine E (natuurlijk) 200mg capsules, Euro 15,15 / 100

Tryptofaan 350mg met vit B6 en magnesium capsules, Euro 18,95 / 90

Suikervrije nystatine suspensie 100.000E/ml, Euro 17,09 / 120ml
De ziekte van Alzheimer en dementie zijn wellicht het gevolg van een voedingspatroon met te weinig omega- 3 en en teveel omega-6, zo blijkt uit nieuw onderzoek op te maken. mensen die veel vis eten, fruit, groenten en olien met omega-3 hebben 60 procent minder kans dat ze de ziekte krijgen dan normaal, terwijl diegenen die grote hoeveelheden omega-6 vetten eten, bij voorbeeld uit zonnebloemolie en arachidenolie, een twee keer zo groot risico lopen om deze vorm van dementie te ontwikkelen.

Waarschijnlijk levert het standaard westerse voedingspatroon, met veel bewerkte voeding en en fastfood, een disbalans op tussen omega-3 en omega-6. De meeste mensen consumeren ongeveer dertig keer zoveel als gezond is.

Voedingsgewoonten staan al langer in de schijnwerpers als belangrijkste bepalende factor voor goede mentale capaciteiten tot op hoge leeftijd. Bij een frans onderzoek werden de voedingsgewoonten en de voortgang van meer dan 8000 mannen en vrouwen ouder dan 65 jaar. Aan het begin van het onderzoek hadden zij geen dementie. In de loop van vier jaar kregen 183 deelnemers de ziekte van Alzheimer en werden er nog 98 dement. De onderzoekers ontdekten dat ouderen die geregeld omega-3-vetten aten, zoals in tarwekiemolie en walnotenolie en pompoenpittenolie, hun risico van dementie daarmee met 60 procent verlaagden vergeleken met diegenen die dat niet deden. Daarbij verlaagden die dagelijks groenten en fruit aten, hun risico van dementie met 30 procent.

Met toestemming gepubliceerd uit: ''Medisch Dossier; Wat artsen je niet vertellen.''
Dit wilden wij u niet onthouden, een toepassing voor de pc waarbij u volledig door het menselijk lichaam kan kijken. Een mooie ondersteuning voor uw praktijk wanneer u in bepaalde gevallen uw patient nader wilt informeren over het lichaam.

En volledig gratis!!
Nieuw Zeelandse onderzoekers hebben vastgesteld dat gezonde vrouwen die extra calcium slikken een verhoogde kans hebben op het krijgen van een hartinfarct of beroerte. In deze studie verdubbelde het risico bijna.

De mogelijke verklaring zien de onderzoekers in de verhoging van het calciumgehalte in het bloed, waarvan bekend is dat dat het proces van aderverkalking kan versnellen, met als gevolg een verhoogde kans op een beroerte of hartaanval.
Enige tijd geleden hebben wij u hierover al bericht, maar bij dezen willen wij u er nogmaals op wijzen.

Op uw voorschrift leveren wij de AOV producten aan uw patiŽnt met een korting van 25% op de geadviseerde consumentenprijs

De patiŽnt heeft het voordeel van de levering van voedingssupplementen via een officieel erkende apotheek, hetgeen de vergoedingsbereidheid door de verzekeraar vergroot;

Uw patiŽnten zijn in ieder geval goedkoper uit : indien de producten niet vergoed mochten worden door de verzekeraar betalen ze 25 % minder; indien wel vergoeding volgt, duurt het langer vůůr de limiet bereikt is. Hierdoor kan de therapietrouw worden bevorderd.

Voor eventuele vragen en/of opmerkingen kunt u e- mailen naar [email protected] of bellen naar 015-3614477. Wij staan u graag te woord.

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477