$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
Editie 14
januari 2008 - editie 14
In deze editie
Sign Up
Snelle link
Geachte relatie, beste voorschrijver,

Wij zijn zeer verheugd om u editie 14 van de NatuurApotheek Extra te kunnen sturen. In onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van interessante ontwikkelingen op het gebied van Oosterse en Westerse Fytotherapie en Orthomoleculaire geneeskunde, en verstrekken wij informatie over onze producten.

Jeremy Ross teaching
Het combineren van westerse kruiden en Chinese geneeskunde

Deze cursus bevat een rijkdom aan uniek nieuw materiaal van het boek van Jeremy Ross: 'Combining Western Herbs and Chinese Medicine', de vereiste tekst voor de cursus.

GeÔntegreerde aanpak De cursus voegt 2000 jaar westerse kruidentraditie samen met traditionele Chinese geneeskunde en modern farmacologisch onderzoek. Deze unieke integratie leidt tot een nieuw level van begrip waardoor vele problemen en controverses uit het verleden kunnen worden opgelost. Het kan een breder en dieper begrip geven over de individuele kruiden, waardoor complexere kruidencombinaties kunnen worden vervaardigd die zowel veiliger als effectiever zijn

5 heerlijke oliŽn te gebruiken voor massage. De basis van sesamolie is aangevuld met etherische oliŽn.

Praktijkprijs fles 125ml: Euro 12,00 incl BTW Setprijs 5 elementen: Euro 50,-

Oeps, vergeten! Een kleine omissie kan grote gevolgen hebben. Tijdens een bloedonderzoek van iemand die zich niet lekker voelt, wordt van alles bekeken. Behalve een mogelijk tekort aan vitamine B12.

De Goudse acupuncturiste Ada Steenwinkel merkt het bijna wekelijks in haar praktijk. Steenwinkel is namelijk niet alleen thuis in de westerse geneeswijze, ze beheerst ook de traditionele Chinese geneeskunde.

De samenstelling van onze befaamde cranberry capsules is onlangs gewijzigd, De van oorsprong toch al krachtige formule is nog ongeveer 2 maal zo sterk.

Ingredienten per capsule:

400mg Cranberry 90%, 75 mg MSM, 60 mg vit C= 100% ADH, 65 mg kruidenmix van Beredruif, Kamille en Pepermunt

Hulpstoffen: plantaardig calciumstearaat, kiezelzuur in een vegetarische capsule.

Niet geschikt voor gebruik door kinderen t/m de leeftijd van 1 jaar

Patientenprijs 20,52 Euro per 120 capsules
Sommige fabrikanten willen ons maar al te graag doen geloven dat voedingssupplementen natuurlijk zijn, wat 'natuurlijk' ook moge betekenen. Deze stelling verdient nadere uitleg en nuancering.

Wanneer we praten over voedingssupplementen in hogere doseringen, dan is in het algemeen de natuurlijkheid ver te zoeken. Het is namelijk onmogelijk om vitamines uit natuurlijke bronnen te gebruiken voor dergelijke tabletten. De tabletten zouden veel te groot worden. Bovendien zijn in de meeste gevallen natuurlijke vitamines niet beter dan synthetische vitamines.

Bron: www.fonteine.com Voor meer informatie in het Engels: http://www.nutriteam.com/natural.htm Vertaling: Mike Donkers
BACKGROUND: Tongxinluo capsule is a medicine consisting of traditional Chinese herbs and insects used for cardiovascular diseases in China and some other Asian countries. To date the evidence of its effect has not previously been subject to systematic review, making it difficult to derive robust conclusions about its actual benefits, and indeed, possible harms.
Alternatieve behandeling bij kanker met de paddestoel Agaricus Blazei Murill. Uit onderzoek blijkt dat de paddestoel Agaricus blazei Murill een zeer effectieve immuunversterker is, die vooral bij kanker opmerkelijke resultaten boekt, maar ook wordt ingezet bij diabetes, hepatitis, HIV en AIDS, en bij hoge bloeddruk en hoge cholesterolwaarden.

De paddestoel Agaricus blazei Murill is in Nederland nog erg onbekend. Toch werd de paddestoel al rond 1940 ontdekt, en is er sinds de jaren '60 onderzoek naar gedaan. Na veel problemen met het cultiveren van de paddestoel lijkt nu de tijd rijp voor de paddestoel om de markt te veroveren.
Elke tablet bevat: Vitamine B12 (als Methylcobalamine) 989 mcg

Bespreking: Vitamine B12 is voor de menselijke gezondheid een essentieel nutriŽnt. Omdat deze vitamine in het centrum van de molecule een cobaltatoom bevat, wordt deze stof ook wel 'cobalamine' genoemd. Uit hydroxycobalamine, cyanocobalamine en dibencozide wordt in het lichaam het actieve methylcobalamine gevormd.

Ons tablet bevat methylcobalamine, een actieve vorm van vitamine B12. Bij methylcobalamine is aan het centrale cobaltatoom een methylgroep gebonden.

Vitamine B12 is betrokken bij de eiwit- en vetstofwisseling en speelt een belangrijke rol in de aanmaak van rode lichaampjes; voorts is het een belangrijke methyldonor. Methylcobalamine van Similia helpt de cholesterol beheersen en kan gebruikt worden bij wisselende stemmingen.

Gebruik: Volwassenen nemen ťťn tablet per dag of zoals voorgeschreven door een deskundige.

Opgelet: Dit product dient in de koelkast (beneden 5 graden Celsius) bewaard te worden!

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477