$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
Editie 10
juli/augustus 2007 - editie 10
In deze editie
Sign Up
Snelle link
Geachte relatie, beste voorschrijver,

Wij zijn zeer verheugd om u editie 10 van de NatuurApotheek Extra te kunnen sturen. In onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van interessante ontwikkelingen op het gebied van Oosterse en Westerse Fytotherapie en Orthomoleculaire geneeskunde, en verstrekken wij informatie over onze producten.

publicatie
BEWEZEN is in een driearmig onderzoek ( hormonen - placebo - chinese kruidenformule) dat de formule HC ZHI BAI DI HUANG WAN JJ significant beter werkt dan placebo bij MENOPAUZALE KLACHTEN.

Volgens de NatuurApotheek is het belang van dit onderzoek meerledig.

1. de NVF (Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie) is verheugd dit in Nederland gerealiseerd onderzoek te presenteren, niet zoals meestal gebruikelijk afkomstig van instituten of de industrie maar van enkele gedreven privť onderzoekers.

2. In dit onderzoek is er een opmerkelijke samenwerking geweest van twee artsen, ťťn TCG-er en ťťn apotheker, die samen het belang van de patiŽnt voor ogen hebben gehouden om te trachten een alternatief te kunnen aanbieden ten opzichte van de hormonen voor de menopauze. Daarom een double blind onderzoek, iets wat niet simpel was. Vrouwen die hormonen slikken, willen over het algemeen geen kruidenformule gebruiken en omgekeerd was het nog moeilijker.

3. Bewezen is door deze driearmige pilot- studie, dat de gekozen TCM-formule 29 % MEER werkt dan placebo. De placebo had een score van 30%. Er was duidelijk een vermindering in frequentie van de vasomotorische symptomen (hot flushes en nachtzweten). Daarnaast is er een verbetering in de levenskwaliteit (symptomen met betrekkking tot de peri-en postmenopausale fase) via de SF-36 standaard gemeten.

4. De gekozen methodologie is aanvaardbaar zowel voor westerse als oosterse behandelaars en farmaceuten.

5. In dit onderzoek is bewust gekozen om de formule in de HC-vorm (hydrofiel concentraten) te geven aan de patiŽnten. Dit zijn veilige gestandaardiseerde vloeibare extracten van planten zonder alcohol, die verdund kunnen worden gedronken met water. Met deze in de westerse cultuur makkelijk aanvaardbare toedieningsvorm is reeds meer dan 20 jaar ervaring in Nederland en BelgiŽ en tevens beantwoordt deze toedieningsvorm aan de veelbesproken Modernisation of Traditional Chinese Medicine.

6. Deze studie is een perfecte samenwerking tussen geneeskunde en farmacie. Voor artsen en apothekers aanleiding om out of the box eens verder te kijken in wat nog meer mogelijk blijkt voor patiŽnten.

7. Mogelijk wordt deze studie aanleiding tot verder onderzoek in Nederland.

8. Ten slotte worden vooral de vrouwen, die hier aan hebben deelgenomen alsook de medisch ethische commissie Metopp bedankt voor hun medewerking.

Indien u verder nog informatie hierover wenst Dan kunt u e-mailen naar : swanh@planet.nl (S.H.Kwee) of naar info@natuurapotheek.com

Confucius zei ooit: Kennis is kennis. Onwetendheid is onwetendheid. en dat is kennis.
Courante Remedies
Sinds kort is het mogelijk om op de website van Stichting Dong Xi Oost West het door Dr Luc. Vangermeersch en Dr. Sun Pei Lin geschreven formularium te downloaden.

Het formularium: ''Courante Remedies'' bevat de meest voorkomende en toegepaste formuleringen uit de TCM. Door een zeer handig zoeksysteem op indicatie is het ook voor de nog niet doorgewinterde TCM herbalist relatief eenvoudig om een passende formule te vinden.

Stichting Dong XI Oost West beoogt verantwoord gebruik van Oosterse en Westerse Fytotherapie te bevorderen.

Giovanni Maciocia is in Nederland op 27 september a.s.

Seminar on Headaches, Asthma and Rhinitis and some Gyneacological problems

Datum en tijd: Donderdag 27 september a.s. 10:00- 17:00 registratie vanaf 9:00

Plaats: Victoria Hotel Amsterdam t/o het centraal station

Kosten: 105,50 euro incl. buffet lunch & refreshments etc.

Meer gegevens en inschrijformulier: www.evergreen herbals.nl
Zeitschrift fŁr Phytotherapie 3/2007 : Speisepilze mit medizinisch wirksamen Inhaltstoffen (Ekkehard Busch, Reimund Wantoch von Rekowski, Helga MŲlleken).

In dit (eerste) artikel wordt uitgebreid ingegaan op de achtergronden van de werkzaamheid van paddestoelen in een medische setting.

"De hier beschreven paddestoelen (zie tabel) vormen slechts een kleine keuze uit de heden bekende paddestoelen met medicinale werking. Sleutelwoorden : paddestoelen, tumorpreventie, anticancerogeen, lentinan, LEM, GF-D, flammuline, FIP-Fve."

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477