$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
Editie 7
April 2007 - editie 7
In deze editie
Sign Up
Snelle link
Geachte relatie, beste voorschrijver,

Wij zijn zeer verheugd om u editie 7 van de NatuurApotheek Extra te kunnen sturen. In onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van interessante ontwikkelingen op het gebied van Oosterse en Westerse Fytotherapie en Orthomoleculaire geneeskunde, en verstrekken wij informatie over onze producten.

Nadat wij werden overdonderd door de overweldigende belangstelling voor de Gentle Warriors Pocket formula guide, hebben wij inmiddels weer een ruime voorraad van deze zeer handige boekjes in huis gehaald.

Het formuleboekje is door belangstellenden nu weer gratis aan te vragen!

Gentle Warriors pediatrische kruidenformules worden geproduceerd door Kan Herb Company, USA en zijn verkrijgbaar in de juiste sterkte en met aangepaste smaak voor kinderen. In het vloeibare extract is de alchohol substantieel vervangen door plantaardige glycerine.

Gentle warriors ondersteunen en beschermen het welzijn van kinderen. Ze verschaffen een veilige oplossing voor pediatrische problemen. De serie bestaat uit 11 formules welke o.a. kunnen worden ingezet bij buikkrampjes, verkoudheid, hoest etc.

Heeft u interesse in het gratis boekje: Gentle Warriors, Pediatric Formulas. Pocket formula guide, stuurt u ons dan een mailtje o.v.v. ''aanvraag GW pocketguide'' en wij sturen u het boekje kostenloos toe.

Al sinds jaar en dag worden in de Natuurgeneeskunde voorjaarsproblemen mede voorkomen door immuunmodulatie. Denk aan de veel toegepaste en werkzame Yu Ping Fen San. Maar ook Reishi (Ganoderma Lucidum) is zeer goed inzetbaar. Wij leveren een hoogwaardig, zuiver en veilig preparaat van Mycology Research Laboratories.

''The only way that practitioners can really understand how to use herbs is by tasting them'' : Jeremy Ross

Jeremy Ros, o.a. bekend van zijn boek: ‘ Combining Western Herbs and Chinese Medicine’, komt op 8 april in Nederland bij Academie Qing-bai.

Meer dan 20 verschillende kruiden zullen worden geproefd gedurende deze workshop, en gegevens worden systematisch gedocumenteerd. Ieder kruid krijgt een score naar gelang de smaak. De Herb Tasting Workshop wordt ondersteund door Charles Wauters, Apotheker

Meer informatie: Academie Qing-bai Telefoon 0485- 550860 (dinsdag-vrijdag 09:00 - 12:30) Email [email protected]

Tot twintig jaar terug was deze plant bij ons nagenoeg onbekend. Toch kent hij een groeiend succes in Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten. Omdat deze plant in Nederland en BelgiŽ nog altijd nauwelijks bekend is, stellen we hem graag aan u voor. Chrysanthellum americanum heeft een krachtige heilzame uitwerking op lever en bloedvaten. Bovendien beschikt de plant over lithiasis (steenvorming) en hypolipemie (tekort aan vet in het bloed) voorkomende eigenschappen en heeft hij een ontstekingswerende werking.

De plant komt oorspronkelijk uit Peru en Bolivia en werd door mensen in koloniŽn en plantkundigen naar Afrika ingevoerd. Daar heeft de plant vooral op de hoogvlakten geleidelijk de braakliggende gronden en wegbermen veroverd. Deze grasachtige eenjarige plant behoort tot de familie der asterachtigen. Tegenwoordig kent men een tiental verschillende soorten chrysanthellum, vooral Amerikaanse.
Video over interessant onderzoek naar Coriolus versicolor verricht door Bastyr University, Seattle USA
In 2006 hebben de heren SchroŽn ( foto rechts ) en Van Leuken, beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunst (TCM) in Nederland, het initiatief genomen om hun particuliere post-HBO opleidingsinstituut International TCM College (Traditional Chinese Medicine) onder te brengen bij een HBO-instelling in Frysl‚n.

De Christelijke Hogeschool Nederland richt samen met een particulier opleidingsinstituut (met 60 studenten) uit Nieuwegein een Kenniscentrum Toegepaste Chinese Geneeskunst op in Leeuwarden. Daartoe wordt de bestaande opleiding overgeheveld naar de CHN. Er wordt tevens gedacht aan het instellen van een Bachelor- en een Masterdegree. Ook wordt er een kenniscentrum opgericht voor wetenschappelijk en toegepast onderzoek naar de economische en medische mogelijkheden van deze oosterse geneeskunst. Het gaat hierbij om acupunctuur, diverse therapievormen, Chinese kruidenleer en sportrevalidatie.
Samen Genezen
Een uniek Congres over een uniek onderwerp.

Met topsprekers als Lynne McTaggart, de schrijfster van Het Veld. Rupert Sheldrake, de wereldvermaarde wetenschapper die antwoord geeft op de vraag waarom een hond zijn baasje 'voelt' aankomen. Maar ook Prof. Dr. Jan van der Greef van TNO die baanbrekend en grensverleggend onderzoek verricht en Dr. Bodo KŲhler, de grondlegger van de energetische geneeskunde in Europa, delen die dag graag hun kennis met u.

Het lustrumcongres “Samen Genezen” vindt plaats op vrijdag 13 april 2007 in het Beatrix Theater Jaarbeurs Utrecht
ECHASTRATAB is een capsule waarin de gegranuleerde droge extracten verwerkt van:

  • Echinacea purpurea (herba cum radice) 50mg (4:1)
  • Astragalus membranaceus (radix) 150mg (5:1) ( zie foto rechts )
  • Tabebuia avelleneda (cortex) 100mg (5:1)

Echinacea stimuleert de leukocyten, macrofagen, granulocyten en killer-T-cellen, verhoogt de productie van alfa-1- en alfa-2-gammaglobulines, verbetert de fagocytose, heeft een interferonachtige werking en werkt tevens ontstekingsremmend.

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477