$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
De 5de editie
Januari 2007 - editie 5
In deze editie
Sign Up
Snelle link
Geachte relatie, beste voorschrijver,

Wij zijn zeer verheugd om u de 5e editie van de NatuurApotheek Extra te kunnen sturen. In onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte over interessante ontwikkelingen op het gebied van Oosterse en Westerse Fytotherapie en Orthomoleculaire geneeskunde, verstrekken wij informatie over onze producten en wat wij voor u en uw patiŽnten kunnen betekenen.

Het nieuwe jaar is begonnen. Met frisse moed gaan we er tegenaan en laten wij het rampjaar van 2006 achter ons.

Na de brand van maart afgelopen jaar, die de NatuurApotheek compleet in de as legde, zijn we sinds mei gevestigd in het inmiddels prachtig verbouwde pand aan de Weteringweg nr 14.

Graag willen wij een ieder die geÔnteresseerd is gelegenheid geven een kijkje te nemen in de ''keuken'' van de NatuurApotheek. Daarom willen wij graag op uw verzoek een rondleiding verzorgen.

Wij ontvangen u in een kleine groep van maximaal 4 personen tegelijk en laten u zien hoe wij de receptuur magistraal bereiden; kunt u tincturen proeven en we nemen ruim de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Heeft u interesse in een rondleiding? Laat het ons weten. Belt u naar naar 015- 361 44 77 en vraagt u naar Sacha van den Ende of Email naar [email protected]
Clinical Journal of Mycology
Het īClinical Journal of Mycologyī ( voorheen Mycology News)wordt gepubliceerd door Mycology Research Laboratories. Een uitgave volledig gewijd aan het verspreiden van information over het klinisch gebruik van mycologische preparaten.

In deze uitgave:

 • Viral Relationship between HPV and Cancer
 • Coriolus versicolor Supplementation in CIN-1 (LSIL) HPV Infection:
 • Coriolus versicolor Supplementation for Recurrent Herpes Simplex
 • Evaluation of Coriolus versicolor Supplementation in HPV Patients

 • Ontvangt u graag een gedrukt exemplaar? Laat ons dit weten en wij sturen u deze op.

  Mushroom
  DUARTE, Calif., December 15, 2006 -- White button mushrooms can help prevent breast cancer by suppressing estrogen production in the body, according to a study led by researchers at City of Hope. Their preventive effect is most significant on postmenopausal women, as described in their study published in the December 15 issue of Cancer Research.

  “We got the idea to look at mushrooms because we know that synthetic aromatase inhibitors can prevent breast cancer recurrence,” said Shiuan Chen, Ph.D., director of the Department of Surgical Research at City of Hope, and lead author of the study. Aromatase is the enzyme that helps the body make estrogen.

  RCOF
  De DVD: ''HPV en Cervical Cancer: New Developments'' is nu gratis aan te vragen bij de NatuurApotheek

  Deze DVD bevat de lezingen van het congres over HPV en baarmoederhalskanker welke werden gehouden op 23 september 2006 aan het ''Royal College of Physicians'' in Engeland

  Sprekers op DVD zijn als volgt:

  • Professor Jack Cuzick: New Developments in HPV Screening en Epidemiology impact of HPV vaccines
  • Dr. Jean Monro, HPV screening to determine Genotype and Oncogenic Risks in Females
  • Dr. Silva Couto, Evaluation Of Coriolus versicolor Supplementation in LSIL HPV patients
  • Professor Armin Karmali & Professor Tito Fernandes, product Characterization of Coriolus Versicolor as Immunonutrient
  • Dr. Antonio Bugalho, Multiple genotype HPV infection: Clinical experience in Mozambique
  • Introduction en Closing adress: Professor Jack Cuzick - Chairman

  Wilt u de DVD ontvangen, stuurt u ons dan een Email met uitgebreide gegevens naar [email protected] o.v.v. AANVRAAG DVD Wij sturen u de DVD dan kostenloos en zo spoedig mogelijk naar u toe.
  Mediterane voeding
  Van 4-6 september 2006 vond in Manchester het jaarlijkse Britse Farmaceutische Congres plaats met als thema ''Personalised medicine in healthcare”. Op de eerste dag presenteerde een internationale onderzoeksgroep, onder leiding van professor Michael Heinrich van de opleiding Farmacie aan de Universiteit Londen, de resultaten van een studieproject dat keek naar de consumptie van wilde planten (groente en kruiden) door inwoners van Griekenland, ItaliŽ en Spanje.

  Daarbij werden door etnobotanisch onderzoek van respectievelijk 147, 84 en 173 ongecultiveerde soorten vastgesteld dat deze lokaal werden verzameld en gegeten. Tussen de verschillende landen was enige overlap in soorten, 18 soorten werden in alle drie de landen gebruikt, waaronder Papaver rhoeas L., Sonchus asper L., S. oleraceus L. en Silene vulgaris L.
  Squalene
  Squaleen is een neutrale 6-voudig onverzadigde olie. Het dient niet verward te worden met vetzuren uit visolie. Squaleen komt van nature voor in micro-organismen, planten, dieren en mensen en vervult belangrijke functies voor levende organismen. De rijkste bron van squaleen is de leverolie van bepaalde soorten diepzeehaaien.

  Deze olie kan tot 89% squaleen bevatten, afhankelijk van de soort haai. Ook verschillende voedingsgewassen bevatten squaleen, zij het in kleine hoeveelheden. Een goede plantaardige bron van squaleen is bijvoorbeeld koudgeperste extra virgin olijfolie (0,2-0,7% squaleen).

  Lichaamsfuncties Squaleen is voor mensen een lichaamseigen stof en wordt aangemaakt in vrijwel alle lichaamscellen. De grootste hoeveelheid komt voor in de huid en in vetweefsel (opslag). In de huid is het een bestanddeel van huidsmeer (sebum) en helpt het de conditie en barriŤrefunctie van de huid in stand te houden. In het lichaam is squaleen betrokken bij de gezonde groei en het goed blijven functioneren van alle gezonde lichaamscellen. Verder beschermt squaleen tegen vrije radicalen, zowel in de huid als in het lichaam. Bij het ouder worden daalt het gehalte aan squaleen geleidelijk. Extra inname van squaleen kan de gezondheid en vitaliteit ondersteunen.
  Vit D3
  Ergocalciferol of vitamine D2 is een in 1918 ontdekte vitamine. Het wordt gevormd uit viosterol, hetgeen zelf onder invloed van ultraviolet licht ontstaat uit ergosterol. Cholecalciferol, vitamine D3, wordt gevormd onder invloed van ultraviolet licht met golflengte 300nm uit 7-dehydrocholesterol, een afgeleide vorm van cholesterol.

  Vitamine D3 (Cholecalciferol) en vitamine D2 hebben vrijwel dezelfde werking. Beide vitamines zorgen voor opname van calcium en fosfor uit de voeding, zodat ze in botten en tanden worden opgenomen tijdens de groei.

  Vitamine D is ook verkrijgbaar als weekdosering van 2800 IE capsules. Het is de enige vorm waarin Vitamine D in een weekdosering verkrijgbaar is. Onderzoek heeft aangetoond dat deze hoge dosering Vitamine D ondersteuning biedt bij de behandeling van osteoporose. Vitamine D 2800 IE kan ook ingezet worden bij perniosis oftewel wintertenen? Deze aandoening komt met name voor tijdens de wintermaanden en wordt veroorzaakt door de inwerking van kou op de gebrekkig gevasculariseerde huid.

  Neemt u voor meer informatie contact met ons op

  Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

  Met vriendelijke groet,


  Het NatuurApotheek Team

  Telefoon 015-3614477