$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
De 4de editie
December 2006 - editie 4
In deze editie
Sign Up
Snelle link
Geachte relatie, beste voorschrijver,
Kerstman

Wij zijn zeer verheugd om u de 4e editie van de NatuurApotheek Extra te kunnen sturen. In onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte over interessante ontwikkelingen op het gebied van Oosterse en Westerse Fytotherapie en Orthomoleculaire geneeskunde en informatie over onze producten en wat wij voor u en uw patiŽnten kunnen betekenen.

Graag maken wij van de gelegenheid gebruik om u bij dezen alvast prettige kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2007 te wensen.

Centaurii herba
Een verkenning van een kruidenformule van de hand van Nico Bos

Nico Bos acht deze formule werkzaam tegen alle ontstekingen (acuut en chronisch) en tegen eczemen. Hij zet deze formule niet alleen in bij bacteriŽle infecties, maar ook bij encephalitis postvaccinalis en ter voorkoming van complicaties bij vaccinaties.

Dit duidt op een typisch natuurgeneeskundige benadering van een probleem: we gaan niet de bacteriŽn te lijf maar ondersteunen tevens het lichaam door de reactie op een inflammatie te sturen. In de praktijk blijkt dat het middel vooral prima in te zetten is bij niet lokaliseerbare, ‘onderliggende’ inflammaties. Men constateert een ontstekingsreactie maar kan niet plaats en aard bepalen.

vanderKuy
Een neusspray met vitamine B12 helpt tegen een migraineaanval, zo heeft promovendus Paul-Hugo van der Kuy ontdekt. ( Dit artikel is al enige tijd gepubliceerd, maar we wilden u hier toch nog graag van op de hoogte stellen.)

MigrainepatiŽnten hebben vaak weinig baat bij pillen. Tijdens een aanval worden hun normale maagbewegingen stilgelegd, waardoor het medicijn vertraagd wordt opgenomen. Bovendien zijn ze vaak misselijk tijdens een aanval, waardoor het innemen van een medicijn lastig en niet bijster effectief kan zijn.

Terwijl juist bij een migraineaanval een snel effect gewenst is. Klinisch farmacoloog Paul-Hugo van der Kuy onderzocht daarom of een medicijn tegen migraine ook via de neus toegediend kan worden. De eerste resultaten zijn veelbelovend: uit een studie waarbij negentien mensen een medicijn via de neus kregen toegediend bleek dat bij tien van hen het aantal aanvallen met meer dan de helft minder is geworden.

Gentle Warriors
Deze pediatrische kruidenformules geproduceerd door Kan Herb Company, USA zijn verkrijgbaar in de juiste sterkte voor kinderen met aangepaste smaak. In het vloeibare extract is de alchohol substantieel vervangen door plantaardige glycerine.

Gentle warriors ondersteunen en beschermen het welzijn van kinderen. Ze verschaffen een veilige oplossing voor pediatrische problemen zonder bijwerkingen. De serie bestaat uit 11 formules welke o.a. kunnen worden ingezet bij buikkrampjes, verkoudheid, hoest etc.

De formules zijn verkrijgbaar in 30ml pipetflesjes en daardoor zeer gemakkelijk te doseren.

Heeft u interesse in het gratis boekje: Gentle Warriors, Pediatric Formulas. Pocket formula guide, stuurt u ons dan een mailtje o.v.v. ''aanvraag GW pocketguide'' en wij sturen u het boekje kostenloos toe.

astragalus
Zo'n 75% van de longkankerpatiŽnten lijdt aan het niet-kleincellig carcinoom. De reguliere chemotherapeutische behandelingsmogelijkheden hiervoor zijn nog niet zo effectief en zeer toxisch. Zij vergroten de tweejaarsoverleving met 13%. Op platinum gebaseerde geneesmiddelen geven 62% tumorrespons en verhogen de 12-maandsoverleving met 5%, maar dit gaat ten koste van hematologische en nefrotoxiciteit en heftige nevenwerkingen

In verschillende publicaties wordt gesproken over gunstige additionele effecten van Chinese kruiden; dit zou de chemotherapie effectiever en minder toxisch maken. Vooral Astragalus membranaceus (Fisch.) Bunge (Fabaceae- familie) wordt hierbij vaak genoemd. Van Astragalus zijn verschillende immuunstimulerende eigenschappen vastgesteld, en in een klinische studie waarbij het simplex werd toegediend samen met platinum-chemotherapie verminderde het overlijdensrisico bij 12 en 24 maanden significant. In de klinische praktijk wordt echter het kruid altijd in een (eventueel patiŽntspecifiek) recept met verschillende andere kruiden toegepast.
Capsules
LACTOBACILLUS COMP capsules bevatten een hoge concentratie kiemen per capsule en hebben een unieke samenstelling bestaande uit vijf geregistreerde stammen met een grote stabiliteit (bestand tegen maagzuur, galzuren en pancreasenzymen), een hoge effectiviteit en levensvatbaarheid. De ingrediŽnten worden niet samengeperst bij het capsuleren zodanig dat de bacteriestrengen intact blijven en de werking van LACTOBACILLUS COMP capsules gewaarborgd blijft.
Cranberry
Bij vrouwen met terugkomende, ongecompliceerde urineweginfecties is het lange-termijngebruik van antibiotica als preventieve therapie geÔndiceerd. Dit is weliswaar een effectieve methode, maar kan bijwerkingen veroorzaken en het ontstaan van resistentie in de hand werken.

Het gevaar voor resistentievorming en de wens van een aantal patiŽnten om te kunnen kiezen voor een meer natuurlijke behandeling maken het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar alternatieven voor de preventieve behandeling van urineweginfecties. Een mogelijk alternatief is het gebruik van cranberry’s en daarvan afgeleide producten.
Terrematrix
Lang voordat er op aarde dieren of planten waren, bestonden er grote afzettingen van mineralen. Regenval spoelde de mineralen mee in de zee, waardoor de eerste vormen van leven op aarde ontstonden. Deze mineralen zijn anorganische elementen. Terwijl ons lichaam enkele vitaminen kan produceren, houdt het feit dat mineralen anorganisch zijn in, dat geen levend ding, plant of dier in staat is om mineralen te maken of te creŽren.

Toch zijn mineralen in staat om zich te verbinden met andere moleculen in dieren en planten, waardoor ze speciale eigenschappen krijgen zonder dat de chemische structuur van de mineralen zelf wordt veranderd.
Granulaten
Reguliere diagnostiek en behandeling van urineweginfecties

Ongecompliceerde urineweginfecties zijn in de standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap gedefinieerd als “cystitis (blaasontsteking) bij een verder gezonde, niet-zwangere, volwassen vrouw”. De klachten hierbij passend zijn een pijnlijk of branderig gevoel bij het urineren, toegenomen mictiefrequentie, loze aandrang, bloedplassen en/of pijn in de rug of onderbuik.

Er kunnen eerdere episoden met vergelijkbare klachten geweest zijn. Nieuw ontstane of veranderde vaginale afscheiding past niet bij dit ziektebeeld. Een gecompliceerde urineweginfectie daarentegen wordt in deze standaard gedefinieerd als nierbekkenontsteking, acute prostaatontsteking (bij mannen) of als urineweginfecties bij risicogroepen (bv. baby’s).

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477