$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
De 2de editie
September 2006 - editie 2
In deze editie
Sign Up
Snelle link
Geachte relatie, beste voorschrijver,

Wij zijn zeer verheugd om u de 2de editie van de NatuurApotheek Extra te kunnen sturen. In onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van interessante ontwikkelingen op het gebied van Oosterse en Westerse Fytotherapie en Orthomoleculaire geneeskunde en vindt u informatie over onze producten en wat wij voor u en uw patiŽnten kunnen betekenen. Natuurlijk is er ook ruimte voor artikelen en informatie uwerzijds. heeft u een interessant artikel of suggesties voor NatuurApotheek Extra, laat het ons weten...

Door technische problemen was het enige tijd niet mogelijk om op onze site een logincode voor professionals aan te vragen; onze excuses voor dit ongemak. Het is echter nu weer mogelijk. In het professionele gedeelte van van onze site vindt u diverse aanvullende informatie.

chlorella
Chlorella is een ťťncellige alg en bestaat al meer dan 2 miljard jaar op onze aarde. Deze alg is ondekt in het jaar 1890 door een Nederlandse wetenschapper de heer M.W. Beijerinck. Hij noemde deze alg Chlorella: Chloros (groen) om zijn kleur en Ella (klein) omdat de vorm van de alg heel klein is. Chlorella is bolvormig met een diameter van 2-10 um en groeit in helder water. Medio 1900 is in Duitsland Chlorella verder onderzocht en onderzoek is daarna voortgezet in Amerika en Japan. Gedroogde Chlorella bevat meer dan 50% proteine, een hoog concentraat chlorofyl en een groei activerend materiaal genaamd CGF (Chlorella Growth Factor) Gebleken is dat de CGF die zich in de celwand bevindt, zich kan binden met zware metalen als lood, kwik en cadmium en zodoende een reinigende werking heeft. Daardoor is sinds 1970 de vraag naar Chlorella als gezondheidsproduct zeer sterk toegenomen.

Sinds kort voeren wij de acupunctuur-benodigdheden van Marpo-polo. Wij denken hiermee voorschrijvers die bij ons bestellen nog beter van dienst te kunnen zijn. Marco Polo is Europa's grootste leverancier van wegwerp acupunctuur naalden. De naalden worden gesteriliseerd door radio-ionisatie volgens Europese pharmacope standaarden. Tevens is Marco Polo het eerste Europese acupunctuurnaalden merk dat CE (medical material quality label) goedgekeurd is.

Theeplantage
Lang vůůr het bestaan van de moderne geneesmiddelen, deden de Chinezen beroep op de wondere krachten der Natuur voor de preventie en genezing van diverse kwalen van allerlei aard. Eťn van de meest polyvalente kruiden die het Chinese herbarium rijk is, groeide uit tot een traditie met wereldfaam: THEE ...

De geschiedenis van de theecultuur is zo oud als de mensheid zelf. Duizenden jaren vůůr de aanvang van onze tijdrekening, wist men in China de groene bladeren van Camellia Sinensis L. te gebruiken voor een aangenaam en zeer weldoend decoct, een "hemelse gezondheidsdrank voor jong en oud".
Ted
Ted Kaptchuk, auteur van: ‘The Web That Has No Weaver, Understanding Chinese Medicin,’ heeft meer dan honderd wetenschappelijke en medische artikelen gepubliceerd. Hij onderhoudt relaties met diverse prominente universiteiten en is een actieve onderzoeker. Op dit moment, dient hij een vierjarige termijn bij: ‘The National Advisory Council of the National Center for Complementary and Alternative Medicine’ (NCCAM) bij het ‘National Institutes of Health (NIH)’ en een termijn als expert adviseur bij de ‘Food and Drug Administration (FDA)’ betreffende acupuncture en ‘placebo controls.’ Kaptchuk behaalde een Doctoraal in Chinese geneeskunde van het: ‘Macau Institute of Chinese Medicine’ in 1975.

Kan Herb Company, California USA is producent van TCM kruiden preparaten. Zij produceert o.a. de samenstellingen zoals geformuleerd door Ted Kaptchuk: ‘Kan Herbals’ Alle samenstellingen zijn door ons leverbaar.
boek
Dit fantastische, onlangs verschenen boek van Tedje van Asseldonk en Anna Elling is een ''must'' voor een ieder die zich professioneel met de natuurgeneeskunde bezig houdt. Wij kunnen het u van harte aanbevelen.

De laatste decennia wordt steeds duidelijker dat zowel ziek zijn als zoeken naar genezing sterk historisch en cultureel bepaald zijn. Er is sprake van een herwaardering voor de traditionele geneeswijzen van alle culturen, met name de Aziatische richtingen, omdat deze goed gedocumenteerd en geconserveerd zijn. Dit in tegenstelling tot de traditionele Europese natuurgeneeskunde. In veel landen werd in de 19e en 20ste eeuw de traditionele geneeskunde verdrongen door een geneeswijze die gericht was op het bestrijden van ziektesymptomen en ziekteverwekkers. De kern van de klassieke medische erfenis, het zelfgenezend vermogen van de zieke mens en de optimalisering hiervan, verdween hierdoor steeds meer uit beeld. Tegen deze stroom in zijn er tot op de dag van vandaag wetenschappers, artsen en therapeuten die zich niet kunnen verenigen met dit verlies.
Giovanni
Giovanni Maciocia, CAc. is een wereldwijd bekend acupuncturist en herbalist, werkzaam in Engeland, waar hij praktijk voert sinds 1973. Hij studeerde acupunctuur aan het ‘International College of Oriental Medicine’ in Engeland en aan het ‘Nanjing College of Traditional Chinese Medicine’ in China. Als gerespecteerd auteur and spreker, heeft hij zeer bekwaam de traditionele disciplines van de Chinese geneeskunde beschreven en het draagvlak voor deze geneeswijze in het westen enorm vergroot. Studenten en patiŽnten in Europa en Amerika hebben zeer veel baat gehad van zijn kennis en klinische ervaring.

Kan Herb Company, California, USA is producent van TCM kruiden preparaten. Zij produceert o.a. de samenstellingen zoals geformuleerd door Giovanni Maciocia: ‘The Three Treasures’ en Women's Treasure’ Alle samenstellingen zijn door ons leverbaar.
cursus
De belangstelling voor plantaardige geneesmiddelen is de laatste jaren sterk gegroeid, zowel bij het publiek als bij hulpverleners in de reguliere en complementaire zorg. In het kielzog van de nieuwe Europese richtlijnen rond registratie en verkoop van kruidengeneesmiddelen is onder leden van de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (NVF) regelmatig gesproken over (potentiŽle) risico’s verbonden aan het gebruik van geneeskruiden en (mogelijke) interacties met reguliere geneesmiddelen. Om deze aspecten van de fytotherapie te kunnen begrijpen is enige fytochemische en farmaceutische basiskennis een voorwaarde.
spierpijn
Magnesium ontspant de spieren, zenuwen en de bloedvatwanden. Het aanbod magnesium in onze (verschraalde kunstmest-) voeding is uitermate laag, want de Nederlandse bodem is zeer arm aan dit essentiŽle mineraal. We gaan tegenwoordig allemaal min of meer gebukt onder een zekere stress- belasting, waardoor relatief veel magnesium verloren gaat via de urine. Conclusie: veel personen vertonen een gemakkelijk te herkennen magnesium-deficiŽntiebeeld en hebben dus een duidelijke indicatie voor magnesium-suppletie.
De NatuurApotheek organiseert op zondag 26 november a.s. van 10:00 tot 14:00 een themabijeenkomst over schildklierproblematiek vanuit een orthomoleculaire en natuurlijke benadering.

De deelname aan de bijeenkomst is geheel kostenloos en wordt gecombineerd met een interessante rondleiding door onze NatuurApotheek. Wij zullen zorgdragen voor een smakelijk lunch. Heeft u interesse, stuurt u dan een email naar: [email protected] met uw uitgebreide gegevens. Wij sturen u dan een uitnodiging en aanvullende informatie toe.

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477